Luiz Felipe Skolari (ⒸReuters)
Luiz Felipe Skolari (ⒸReuters)

Skolari ovo ne sme da izgubi, rival je tim koji se bori za Seriju A

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.12.20. | 22:16

Težak zadatak pred iskusnim trenerom

Kruzeiro je četvorostruki šampion Brazila i dvaput najbolji klub Južne Amerike, ali trenutno preživljava vrlo teške trenutke. Iako na klupi ima trofejnog Luiza Felipea Skolarija, svetskog prvaka s Brazilom iz 2002. godine.

Jedan od velikana brazilskog fudbala u 32. kolu sezone umesto da se bori za vrh tabele i povratak u Seriju A, igra za beg od opasne zone i potencijalnog ispadanja u treći rang.

Izabrane vesti

U Belo Horizonte dolazi trećeplasirana Kujaba, koja bi se pobedom učvrstila na toj poziciji i napravila veliki korak ka promociji u elitu. Dakle, neće biti lako nekadašnjem selektoru da sa svojom ekipom izbegne nešto što će kod navijača izazvati šok, a to je strepnja za drugoligaški status. Trenutno su na samo pet bodova iznad crte, sedam kola pre kraja.

Pozitivna stvar za Kruzeiro je povratak golmana Fabija i napadača Rafaela Sobisa, koji su odradili suspenzije zbog žutih kartona, a najveća neizvesnost je u veznom redu. Filipe Maćado i Žadson Silva nisu u formi, pa bi jednog od njih dvojice mogao da zameni Đovani.

Mnogo više problema imaju gosti, koji će morati bez levog beka Romarija i Auremira, koji imaju po tri žuta kartona. Na levoj strani očekuje se 21-godišnji debitant Aleksandre Melo, nekadašnja nada Vasko de Game, dok bi u vezi mogao da zaigra Mateus Barbosa, koji je zbog povrede pauzirao od 9. decembra.

Prethodni duel ovih rivala, igran u oktobru, završen je pobedom Kujabe 1:0 na domaćem terenu, golom Felipea Markeza u petom minutu nadoknade.

Pre ove utakmice, od 23.15 igra se duel devetoplasiranog Avaija i četrnaestoplasiranog CRB. I jedni i drugi iza sebe imaju poraz, ali domaćin ima motiv da pobedom održi nadu za jedno od prva četiri mesta, koja donose mesto u eliti brazilskog fudbala.

Avai će do važnih bodova pokušati da dođe bez prvog golmana Lukasa Frigerija, koji je povređen u duelu sa Figueirenseom pre tri dana. Umesto njega na gol će Gledson, s tek osam nastupa ove sezone.

Trener gostiju, Roberto Fernandes, ima nekoliko nedoumica oko ofanzivnih igrača, ali svakako je da će biti bez defanzivca Ksandaa, koji je suspendovan zbog dopinga.

U oktobru je duel ovih timova završen pobedom CRB-a 3:1, ali je Avai slavio u poslednjih šest utakmica kao domaćin protiv ovog rivala.

SERIJA B - 32. kolo

Utorak

23.15: (2,60) Avai (2,90) CRB (2,85)

Sreda

01.30: (1,80) Kruzeiro (3,25) Kujaba (4,60)

21.00: (2,55) Žuventud (3,00) Ponte Preta (2,80)

Subota

20.30: CSA - Sampajo Korea

22.45: Oeste – Figueirense

Nedelja

01.00: Guarani - Amerika Mineiro

20.00: Šapekoense – Pelotas

22.15: Vitorija - Operario

Ponedeljak

21.00: Parana - Botafogo

Utorak

00.00: Konfijansa - Nautiko



tagovi

Luiz Felipe Skolari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara