Foto: Reuters
Foto: Reuters

Škoti ponovo prete iz baraža (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 19:51

Selekcija Stiva Klarka osigurala drugu poziciju u Grupi F

Vole Škoti da igraju 12. novembra i mogao bi ovaj datum da bude jedan od najznačajnijih u fudbalskoj istoriji ove ostrvske reprezentacije. Pre tačno godinu dana selekcija Stiva Klarka savladala je Srbiju u baražu za Evropsko prvenstvo, a ovog petka u Moldaviji obezbedila svoje mesto u mundijalskom.

Rutinskom pobedom nad Moldavijom u devetom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, Škotska je stigla do 20. boda i definitivno osigurala drugu poziciju, pa Izrael sa 13 u poslednje dve utakmice nema ni matematičke šanse da se nada. To znači da će Srbija, u slučaju da ne savlada Portugaliju u Lisabonu, imati priliku da se revanšira Tartan Armiji za odsustvo sa ovogodišnje kontinentalne smotre.

Izabrane vesti

Nisu Izraelci imali previše razloga da se nadaju kiksu Škota, jer rival Klarkovoj četi bila je slabašna Moldavija koja je u prethodnih osam rundi osvojila jedan jedini bod. I na njemu ostala posle večerašnje utakmice u Kišinjevu.

Najveći "krivac" za to bio je Nejtan Paterson. Desnokrilni fudbaler Rendžersa je u 38. minutu posle duplog pasa sa Džonom Mekginom postigao prvenac u dresu seniorske reprezentacije - u svojoj šestoj utakmici - a sredinom drugog dela se ubacio po desnom boku na još jedno odličnom dodavanje veziste Aston Vile i kao na tacni poslužio Čea Adamsa.

Moldavija je u finišu imala priliku da se sa bele tačke vrati u meč, ali je Kreg Gordon ukrotio udarac Vadima Race i svom timu obezbedio mirniji završetak utakmice.

GRUPA F

Moldavija - Škotska 0:2 (0:1)

/Paterson 38, Adams 65/

20.45: (1,03) Danska (23,0) Farska Ostrva (55,0)

20.45: (1,80) Austrija (3,70) Izrael (5,00)



tagovi

Fudbalska reprezentacija Škotskekvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara