Hesus Kabrela (desno), vezista Amerike iz Kalija (©AFP)
Hesus Kabrela (desno), vezista Amerike iz Kalija (©AFP)

Šok u Medeljinu: Kabrera doneo bod Crvenim đavolima u finišu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 05:31

Ljuti rival Amerika iz Kalija odolela Atletiko Nasionalu na stadionu Atanasio Žirardot – 2:2 u derbiju 8. kola kolumbijske Aperture

Veliko rivalstvo i netrpeljivost vlada između Medeljina i Kalija, dva grada burne prošlosti u Kolumbiji. Fudbalski giganti, Atletiko Nasional i Amerika uvek su igrali zanimljive utakmice. Tako je bilo i u derbiju osmog kola Aperture. Na kraju remi – 2:2, s kojim će mnogo više da budu zadovoljni ji gosti.

Šampion Klausure loše je počeo novo prvenstvo Kolumbije. Amerika je samo jednom slavila ove sezone. Mirisalo je na drugi poraz u sezoni, u Medeljinu na stadionu Atanasio Žirardot. Domaćin je vodio do finiša sa 2:1. Igrao se treći od predviđenih šest minuta sudijske nadokande. Atletiko je imao igrača manje jer je u prvom minutu sudijske nadoknade isključen Moreno. Gosti su napadali, a posle gužve u šesnaestercu Atletika, najprisebniji je bio Hesus Kabrera koji je sa oko 14 metara levicom pogodio mrežu golmana Aldaira Kintane, za veliki bod šampionu prošlogodišnje Klasure.

Izabrane vesti

Tim iz Medeljina posle tri pobede na svom terenu prvi put u šampionatu nije pobedio. U veoma zanimljivom meču bilo je mnogo šansi. I jedini i drugi su igrali otvoreno. Dva puta je vodio Atletiko Nasional, ali nije uspeo da stigne do trijumfa i da sačuva priključak za liderom šampionata Deportivom iz Kalija.

Atletiko Nasional je poveo nespretnim autoglom Arijete u 21. minutu. Želeći da izbaci loptu u korner, nespretno je intervenisao, i glavom od stative zatresao sopstvenu mrežu. Međutim, prednost Ateletika nije dugo trajala. Crveni đavoli iz Kalija su izjednačili u 33. minutu. Tragičar kod vodećeg gola ekipe iz Medeljina Arijeta se iskupio za autogol. Odlično je probio po desnoj strani, idealno centrirao, a na pravom mestu bio je Diber Armando Kambindo i glavom sa sedam, osam metara postigao gol.

U nastavku, bolja igra domaćina, a nova prednost dolazi u 63. minutu. Vezista Harlan Barera je izašao sam ispred golmana, Venecuelanca Žoela Nadera i rutinski ga je prevario. Isti igrač je u prvom poluvremeni direktno iz kornera pogodio stativu.

Rezultat 2:1 je bio aktuelan do trećeg minuta sudijske nadoknade kada je bod ekipe iz Kalija doneo pomenuti Kabrera.

U poslednjem meču osmog kola kolumbijske Aperture, Deportivo Kali u utorak dočekuje Petroleru. Lider šampionata ima šest pobeda i samo jedan remi, uz samo dva primljena pogotka.

KOLUMBIJA, APERUTURA – 8. KOLO

Subota

Tolima – Patriotas 3:1 (2:1)

/Angulo 33, Rios 38, Ernandez 57 – Arijeta 17/

Envigado – Bukaramanga 1:0 (1:0)

/Rohas 13/

Pereira – Agvilas 0:0

Nedelja

Čiko – Junior 2:1 (2:0)

/Moreno 9, 25 – Gutijerez 80/

La Ekvidad – Onse Kaldas 0:0

Pasto – Jaguars Kordoba 2:2 (1:1)

/Medina 19, Vanegas 90+1 – Perez 29, Dijaz 48pen/

Ponedeljak

Santa Fe – Independijente Medeljin 0:0

Atletiko Nasional – Amerika Kali 2:2 (1:1)

/Arijeta 21ag, Berera 63 – Kambindo 33, Kabrera 90+3/

Utorak

02.00: (1,58) Deportivo Kali (3,60) Petrolera (5,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kolumbija 1KolumbijaAtletiko NacionalAmerika Kali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara