Solskjer, Amorim, Lopetegi i Benitez (Foto: Reuters)
Solskjer, Amorim, Lopetegi i Benitez (Foto: Reuters)

Solskjer, Amorim i Lopetegi kandidati za klupu Vulvsa, Rafa Benitez bi mogao da nasledi Stiva Kupera

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.10.22. | 02:23

Notingem Forest navodno ozbiljno razmišlja o iskusnom Špancu, pošto je prema poslednjim informacijama Velšanin potrošio sve kredite kod uprave

Vest Hem je potpisao otkaz Brunu Lažu u Vulverhemptonu, a kako stoje stvari bez posla bi uskoro mogao da ostane i šef struke Notingem Foresta Stiv Kuper. Za kratko vreme bi tako dve klupe u Premijer ligi mogle da ostanu upražnjene, pa ostrvski mediji uveliko barataju sa imenima trenera koji bi mogli da iskoriste priliku.

Prema poslednjim informacijama, u igri za klupu Vulvsa je i bivši trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer. S druge strane, britanski Telegraf prenosi da Šumari Rafu Beniteza vide kao Kuperovog naslednika na Siti Graundu.

Izabrane vesti

Razočarali su Vulvsi ove sezone, Laž je na kraju platio cenu, a očekivano su u startu sa timom sa Molinoa počeli da se povezuju portugalski stručnjaci. Najpre bivši trener Olimpijakosa Pedro Martins, pa potom i nekadašnji šef struke Svonsija i Brage Karlos Karvaljal.

Pojavile su se i ambiciozne priče da bi Vukove mogao da preuzme Ruben Amorim iz Sportinga, ali je mladi trener koji je sa Lavovima uspeo da osvoji i titulu u domovini - demantovao glasine.

"Veoma sam srećan u Sportingu i volim da budem ovde. To je sve što mogu da kažem", istakao je Amorim.

Telegraf ističe da su glavni kandidati ipak Julen Lopetegi i Bo Svonson. Španac je prošle sezone imao sjajne rezultate sa Seviljom, ali od početka tekuće mu ne cvetaju ruže na Sančes Pishuanu. S druge strane, Danac spada u red najtalentovanijih evropskih stručnjaka. Beležio je odlične rezultate sa Majncom prethodne sezone i skrenuo pažnju brojnih klubova, a sada bi mogla da mu se otvore vrata ka Premijer ligi.

Što se tiče Solskjera, on je bez angažmana od kako se sredinom prošle sezone rastao sa Mančester junajtedom. Nije ostavio najbolji utisak na klupi Đavola, iako je imao veliku podršku uprave. Uz Norvežanina, u igri za klupu Vulvsa je prema pisanju Dejli Telegraf i trener Seltika Angelos Postekoglu.

Notingem Foresta je po povratku u Premijer ligu angažovao više od dva kompletna tima na transfer tržištu, britanski Telegraf tvrdi da uprava kluba ozbiljno razmišlja o Benitezu. Kuper je imao poverenje, ali Šumari se ne miču sa dna tabele, a sada su pretrpeli i težak poraz od posrnulog Lestera na strani (0:4). Izgleda da je Velšanin na izlaznim vratima i da bi iskusni španski stručnjak mogao da bude angažovan da bi ugasio požar.

Trener koji je sa Liverpulom bio prvak Evrope pre 17 godina, poslednji posao imao je prethodne sezone u Evertonu, da bi posle samo šest i po meseci bio smenjen.


tagovi

Ole Gunar SolskjerRuben AmorimBruno LažĐulen LopetegiRafa BenitezAngelos PostekogluBo SvensonKarlos KarvaljalPedro Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara