Igrači PSV-a (©AFP)
Igrači PSV-a (©AFP)

Sparta za vikend iskoristila odlazak Gakpa, može li sad u kupu?

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.01.23. | 09:15

PSV opet sa rivalom iz Roterdama, sa kojim je u ligi igrao 0:0 pre tri dana

Najviša fudbalska klasa u Holandiji, Eredivizija, nastavila je sa radom prošlog vikenda posle duge pauze usled zbog Mundijala. Zbog gustog rasporeda u evropskom klupskom fudbalu u Holandiji se stvari dešavaju ubrzano, pa ovog utorka sledi drugo kolo Kupa Holandije. U Roterdamu će se ponoviti ligaški duel iz proteklog vikenda između Sparte i PSV-a.

Posle nerešenog sukoba 0:0 u prvenstvenoj utakmici na domaćem terenu u Ajndhovenu prošle subote, ovaj put Filipsovci gostuju u Roterdamu. I ovde je tim

Izabrane vesti

Ruda van Nistelroja

, očekivano, veliki favorit, zato što su poslednji dueli oba tima išli u prilog gotovo isključivo PSV-u. Biće zanimljivo videti da li i kako tim iz Ajndhovena može da nadoknadi odlazak najboljeg strelca

Kodija Gakpa u zimskom prelaznom roku u Liverpul. Na startu lige, prošle subote, veoma mu je nedostajao, jer i pored brojnih šansi, PSV nije postigao nijedan gol.

Sada Van Nistelrojev tim čeka još jedna važna utakmica. S jedne strane Filipsovci idu na gostovanje Sparti, koja je jaka kod kuće ove sezone, a sa druge strane Kup ionako ima svoja pravila i ne može da se poredi sa prvenstvenim bitkama. Ipak, biće zaista težak zadatak za ekipu iz Roterdama da izbaci aktuelnog osvajača KNVB Bekera iz takmičenja.

21.00: (5,20) Sparta (3,70) PSV (1,62)

Gradski rival Fajenorda ove je ostavio jak utisak. Pošto je ponovo promovisan u sezoni 2018/2019, klub iz radničkog okruga Spangen se najviše našao u drugoj polovini finalnog stola Eredivizije. Prošle sezone, šestostruki šampioni Holandije za dlaku su izbegli ispadanje i završili su na 14. mestu na tabeli, samo bod dalje od zone ispadanja. Pod novim trenerom Morisom Stejnom, Sparta je upravo uspela da izvuče glavu iz omče. Učinak najstarijeg kluba u holandskom profesionalnom fudbalu i razvoj pod Stejnom je utoliko značajniji pošto su crveno-beli Gladijatori šesti na tabeli.

Posle 15 kola Sparta čak može da sanja da se kvalifikuje za evropska takmičenja. Ni prvo kolo Kupa na gostovanju amaterskom OFC-u nije predstavljalo veliku prepreku, a ekipa iz Roterdama je naročito jaka na svom Zamku. Samo dve od osam dosadašnjih utakmica kod kuće su izgubljene, a sa gol razlikom 17:8 i pet pobeda, četvrti su na tabeli holandske Eredivizije kada se gleda učinak kod kuće.


PSV pokazuje svoju uobičajenu nacionalnu dominaciju u prvoj sezoni bivšeg napadača svetske klase Ruda van Nistelroja kao glavnog trenera. Na početku lige prošlog vikenda, međutim, bilo je samo mršavih 0:0 protiv predstojećeg protivnika u Kupu. PSV je prošle subote imao dosta problema kao i mnogi vrhunski timovi u Evropi, i bilo mu je teško da pronađe svoj ritam posle duge pauze, ali sastav iz Ajndhoven je pojedinačno mnogo jači tim.

Bilo je više od dva gola na šest od sedam gostovanja PSV-a u ligi, kao i u pet od prethodnih šest mečeva timova na Zamku u Roterdamu. I oba tima slede filozofiju ofanzivne igre, koja je već obeležje holandskog fudbala. Domaćima će da nedostaju

De Guzman

i Namli, a gostima rezervni golmani Pirsman i Boskalji.

KUP HOLANDIJE - 2. RUNDA

Utorak

18.45: (1,20) Tvente (6,25) Telstar (11,0)

20.00: (3,05) Kozaken Bojs (3,35) Den Hag (2,20)

20.00: (2,55) Breda (3,15) Ajndhoven (2,70)

21.00: (5,20) Sparta (3,70) PSV (1,62)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijePSV AjndhovenSparta Roterdam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara