Gonsalo Inasio (©AFP)
Gonsalo Inasio (©AFP)

Sporting ne namerava da još dugo gleda Bragu ispred sebe

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 14:46

Lisabonski tim ima večeras priliku da se primakne trećeplasiranim Arsenalistima na samo tri boda i ugroze ambicije crveno-belih koji se nadaju plasmanu u Ligu šampiona

Lavovi su uhvatili zalet i ne odustaju od Lige šampiona. Sporting će u okviru zaostalog susreta 25. kola Primeire da se predstavi na terenu Žil Visentea, gde će pokušati da smanji zaostatak u odnosu na trećeplasiranu Bragu koji trenutno iznosi šest bodova.

Domaći tim svakako ne bi trebalo da predstavlja najtežu prepreku lisabonskom velikanu, pošto se nalazi u donjoj polovini tabele. Nanizali su Lavovi pet pobeda u Primeiri, a naročito dobro stoje protiv Petlova. Savladali su Žil Visente sedam puta zaredom na svim frontovima.

Izabrane vesti

Ako procenimo dosadašnji tok sezone, nema sumnje da ekipa trenera Rubena Amorima ne stoji baš najstabilnije. Na domaćoj sceni još ne obavlja dobro svoje obaveze, jer se očekivalo da se trka sa Portom i Benfikom za titulu šampiona. Što je najgore, i Braga je u ovom trenutku bolja. U svakom slučaju, Sporting ima priliku da prepolovi deficit i primakne se trećeplasiranom timu na samo tri koraka.

21.15: (8,00) Žil Visente (4,70) Sporting (1,40)

Glavni izgovor čelnika Lavova je akcija na evropskoj sceni. Ispadanje iz grupa Lige šampiona nije bilo jedno od najprijatnijih iskustava, a u svakom slučaju Sporting je stigao do četvrtfinala Lige Evrope. I, to u velikom stilu, eliminisavši velikog favorita Arsenal. Samo treba još da odradi posao na domaćoj sceni da bi godina ipak mogla uspešno da se oceni.

Trenutno je treće mesto najrealniji domet. Međutim, Lavovi apsolutno moraju da nastave ustaljeni niz pobeda u ligi, koji je na snazi poslednjih pet susreta.

"Dobri rezultati nam sada pomažu. Igramo sve bolje. Moramo uglavnom da pokušamo da preteknemo Bragu", zadovoljan je gostujući strateg Amorim.

Tim trenera Danijela Souze izašao je praznih ruku u poslednja dva testa, iako i dalje ima dovoljno poena i izvan je zone ispadanja.

"Žil Visente je veoma dobro vođen tim koji je dinamičan. Za nas će ovaj meč biti odlična prilika da testiramo našu dobru formu", dodao je Amorim. đ

---------------

Sve utakmice portugalske Primeire možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMEIRA - ZAOSTALI MEČ 25. KOLA

Sreda

21.15: (8,00) Žil Visente (4,70) Sporting (1,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraSporting LisabonŽil Visente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara