Karlos Baka (©AFP)
Karlos Baka (©AFP)

Sprema se žurka na obali Karipskog mora i Karlos Baka je njen deo

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.08.22. | 23:08

Kolumbija 1: Junior noćas slavi 98 godina postojanja u meču protiv Onse Kaldasa

Veoma bitan dan za sve one kojima Junior iz Barankilje zauzima posebno mesto u životu i srcima, kao i za sam grad na obalama Karipskog mora. Upravo noćas (01.10) na dan njegovog 98. rođendana, Rohiblanko će u sklopu 6. kola kolumbijske Klausure, pred svojom publikom koja će preplaviti tribine stadiona Metropolitan Roberto Melandes, dočekati nekadašnjeg prvaka kontinenta, i već duže vreme posrnuli Onse Kaldas.

Domaći tim pred svoje navijače stiže sa statusom velikog favorita i nada se da će konkurentnim i ubedljivim fudbalom produžiti seriju od pet mečeva bez poraza. Igrači Ajkula iz Barankilje takođe su uzbuđeni posle učinaka koji su znatno iznad proseka, kao što je veliki trijumf nad aktuelnim prvakom Aperture, Atletiko Nasionalom, u četvrtfinalu Kupa Kolumbije, pobedivši u prvoj utakmici kod kuće rezultatom 3:0, čime su praktično rezervisali mesto u polufinalu turnira. Međutim, u poslednjem meču, tim iz Barankilje nije imao tu sreću i remizirao je 1:1 sa Rionegrom Agilasom, u gostima.

Izabrane vesti

Junior trenutno zauzima 4. mesto na tabeli kolumbijske Prve divizije, sa do sada osam osvojenih bodova iz pet odigranih kola, šest manje od Miljonariosa koji predvodi elitni karavan, ali i duel zaostatka. U pet prethodnih mečeva zabeležene su tri pobede i dva remija. U tom periodu savladan je Independijente Santa Fe i dva puta Atletiko Nasional, jednom u ligi i nedavno pomenut trijumf u Kupu, pored toga što su Ajkule remizirale sa Rionegro Agilasom i La Ekvidadom. Na svom stadionu, tim predvođen argentinskim stručnjakom Huanom Kruzom Realom, beleži skor od sedam pobeda, jednim nerešenim ishodom i samo dva poraza u poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima.

01.10: (1,68) Junior (3,35) Onse Kaldas (5,30)

Što se tiče sastava Juniora, Karlos Baka mogao da bude starter prvi put od povratka, i to protiv kluba sa kojim je odigrao poslednju utakmicu u dresu Ajkula pre odlaska u evropski fudbal. Za ovaj meč trener Huan Kruz Real ima na raspolaganju gotovo ceo tim. Jedini izuzeci su Luis Karijako Gonzalez i Fernando Uribe. Velika novina bila bi, kao što je već pomenuto, moguća startna pozicija za Baku. Npadač je na povratničkom debiju imao prve minute protiv Santa Fea, a prethodnog vikenda je postigao i prvi gol u meču protiv Agilas Doradasa.

Onse Kaldas, s druge strane, fokusira se isključivo na kolumbijsku Primeru A posle rane eliminacije iz Kupa Kolumbije od Atletiko Nasionala. Uz to, klub odlično koristi konkurenciju da napravi nešto bolju kampanju od svog noćašnjeg protivnika, pa čak i da se popne do drugog mestau slučaju trijumfa u gostima.

U poslednjem kolu, Onse Kaldas se suočio sa Deportivo Pereirom i potvrdio favorizaciju na svom Poligrandeu u Manizalesu, pobedivši rezultatom 2:1 golovima Ajrona Del Valea i Edvara Lopeza. Sa tim pozitivnim rezultatom klub se trenutno nalazi na 3. mestu u nacionalnoj eliti, sa do sada osvojenih devet bodova, pet koraka daleko od lidera Miljonariosa uz meč manje. U poslednjih pet odigranih utakmica zabeležene su dve pobede, tri remija i nijedan poraz, pobedivši već pomenutu Deportivo Pereiru i Rionegro Agilas, pored remija sa Independijenteom iz Medeljina, La Ekidadom i Union Magdalenom. U poslednjih 10 mečeva kao gosti, ekipa Onse Kaldasa zabeležila je dve pobede, četiri remija i isto toliko poraza.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Što se tiče tima Dijega Koredora, glavna novina je uvrštavanje Giljerma Selisa na listu putnika za Barankilju. Vredi podsetiti da je vezista igrao nekoliko godina za Junior i da će biti posebno motivisan u ovom meču. Isto tako, ističe se i tema Nahuela Galjarda, inače sina Marsela Galjarda, trenutnog trenera River Plejta, koji sada ima sve potrebne dozvole za igranje u kolumbijskoj ligi. Očekuje se da će u startnih 11 biti predstavljene i dve modifikacije u odnosu na protekli duel sa Pereirom. Horhe Kardona i Danovi Kinjones bi ušli umesto Hesus David Murlja i Marlona Piedrahita.

Poslednji duel ovi timovi odigrali su 12. februara na Palograndeu. Pobeda je pripala domaćinima minimalnim rezultatom i golom Brajana Kordobe. Pre nešto manje od godinu dana odigrana je poslednja utakmica između Albosa i Rohiblankosa na Metropolitanu. Tada su sva tri boda pripala Junioru, pobedom od 4:2. Što se tiče Bakinog poslednjeg duela protiv Onse Kaldasa, potrebno je da se vratimo u 2011. godinu i 21. decembar, kada je u velikom finalu kolumbijskog fudbala postigao gol i time Ajkulama doneo, tada 7. titulu prvaka Kolumbije.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - 6. KOLO

Subota

Independijente Medeljin - Ekidad 1:1 (1:0)

/Monsave 9 - Sabag 57/

Bojaka - Kortulua 3:0 (3:0)

/Rivas 5, Moreno 22, Andrade 31/

Envigado - Union Magdalena 1:2 (1:1)

/Ernandez 45 - Čavez 28, Sančez 84/

Tolima - Jaguares 2:2 (0:1)

/Kinones 78, Garsija 90 - Viveros 20, Rohas 55pen/

Nedelja

Alijansa Petrolera - Atletiko Nasional 0:2 (0:0)

/Guzman 57, Duke 90/

Miljonarios - Deportivo Kali 4:2 (2:0)

/Pereira 36, 45, 50, Vargas 73 - Moskera 60pen, Luna 90/

Deportivo Pasto - Bukaramanga /u toku/

Ponedeljak

01.10: (1,68) Junior (3,35) Onse Kaldas (5,30)

03.15: (2,80) Deportivo Pereira (3,00) Santa Fe (2,55)

Sreda

02.30: (2,05) Amerika Kali (3,05) Aguilas (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1JuniorKarlos BakaOnse Kaldas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara