Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srbi na Čizmi: Milenković podigao glavu, Milinković se unervozio

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.03.21. | 16:22

Skromno izdanje naših internacionalaca u Seriji A

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sprski fudbaleri nisu imali uspešan vikend u Seriji A. Nikola Milenković je postigao treći gol u prvenstvu posle dve utakmice za zaborav protiv Rome i Udinezea. Sergej Milinković Savić je igrao vrlo dobro sat vremena protiv Juventusa a onda je izgubio pribranost, napravio penal i tražio da bude zamenjen. U usponu forme je Vladmir Golemić u Krotoneu, Filip Đuričić je bio među najmanje lošim u redovima Sasuola, dok su se Ivan Ilić i Darko Lazović utopili u sivilo Verone protiv Milana. Dušan Vlahović je ostavio srce na terenu i protiv Parme, ali nije vredelo mnogo kada od saigrača ne dobije jednu korisnu loptu da postigne gol. Ivan Radovanović je podelio izveštače: od onih koji mu pripisuju odgovornost za poraz od Rome do onih koji ga hvale za još jednu dobru partiju u ulozi komandanta odbrane. Saša Lukić nije ostavio značajniji trag na meču Krotone-Torino.

Izabrane vesti

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je pružio, po običaju, veoma solidnu partiju protiv Juventusa. Sve do primljenog drugog gola. Tada mu je pao mrak na oči, napravio je naivan penal - nije mu prvi put, oni sa boljom memorijom se sećaju penala protiv Intera u Kupu Italije na San Siru – a onda je tražio da bude zamenjen, pomalo teatralno, što se nije svidelo Inzagiju koji ga je “po kazni” ostavio na terenu. U prvih 57 minuta meča Milinković je uz Koreu bio najbolji u redovima Lacija, ne samo zbog pogođene prečke. Sve što je bilo opasno po gol Ščešnjija je uključivalo učešće Milinkovića. U italijanskoj štampi Sergej je ocenjen sa 5,5 ili šest u zavisnosti koliku su težinu dali skrivljenom penalu nad Remzijem.

FILIP ĐURIČIĆ je ušao u igru u drugom poluvremenu. I u timu Sasuola je bio najzapaženiji, odmah iza golmana Konsiljija koji je jedini u ekipi Roberta De Zarbija dobio bolju ocenu od srpskog fudbalera. Filip je od svih medija dobio prelaznu šesticu uz konstataciju da je bio jedna od retkih svetlih tačaka u timu iz Emilije, odnosno da je jedini pokušavao da ugrozi gol Musa.

DARKO LAZOVIĆ je posle dve odlične partije protiv Juventusa i Beneventa totalno podbacio u meču sa Milanom. Pokušao je Jurić da ga prodrma premeštajući ga sa levog na desni bok, ali je rezultat bio isti: malo proboja, malo centaršuteva i nijedan upotrebljiv. Događa se loš dan i najboljima. U novinama je petica bila neizbežna za krilo Verone.

IVAN ILIĆ je dobio priliku u drugih 45 minta sa zadatkom da prodrma učmalu Veronu protiv Milana. Nije uspeo u tome i pored toga što se trudio. Delom zbog tog uloženog napora je dobio 5,5, na korak od prelazne ocene.

NIKOLA MILENKOVIĆ ponovo nije briljirao u odbrani Fjorentine, ali je zahvaljujući evrogolu zaradio solidnih 6,5. Imajući u vidu teškoće Ljubičastih da zatresu mreže protivničkog tima, Milenkovićev treći gol u ovoj sezoni ima specijalnu težinu. U svakom slučaju Bleki se donekle iskupio za greške koje su njegov tim koštale poraza od Udinezea i Rome.

DUŠAN VLAHOVIĆ je po običaju natopio dres znojem, ali bez konkretnog rezultata. Bez Riberija i Kastrovilija, već redukovani broj upotrebljivih lopti, sveo se na nulu za sprskog centarfora. Vlahović je ocenjen uglavno sa prelaznom šesticom zbog izgaranja na terenu.

IVAN RADOVANOVIĆ je podelio poprilično italijanske izvštače. Za odigrani meč protiv Rome Radovanović je ocenjen lepezom ocena od 5,5 do 6,5. Gazeta mu nije da dala pralaznu ocenu jer mu je stavila na dušu pobedonosni gol Mančinija i izgubljenih 10 lopti. Tutosport mu je dao prelaznu šesticu uz obrazloženje da jedini konstruisao igru Đenove, a Korijera ga je čak ocenio sa solidnih 6,5 uz konstataciju da je bio vrlo marljiv režiser defanzivne igre Grifonea i da je imao vrlo malo loših procena i i padova koncentracije.

VLADIMIR GOLEMIĆ je odigrao dobro meč sa Torinom. Srpski defanzivac je odigrao za sedmicu, ali su mu kolege iz Tutosport i Gazete delo Sport smanjili ocenu na šest zbog odgovornosti za Mandragorin gol. Korijere mu nije zamerio grešku kod gola novog pojačanja Torina i dao mu je sedmicu.

SAŠA LUKIĆ nije dobio prelaznu ocenu za nastup protiv Krotonea. Izveštači su priznali da je Lukić odradio dobar posao u defanzivnoj fazi dok je bio na terenu, poprilično je neutralisao Mesijasa, ali je izostao njegov doprinos u konstrukciji igre Granata. Falilo je njegove lucidnosti i nepredvidivosti. Na kraju je zaradio 5 ili u najboljem slučaju 5,5.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara