SRBIJA – TIM ZA RUSIJU: Vreme je za Zlatne Orliće, ali i Mladenovića i Radonjića

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 21:00

Vraća se Aleksandar Mitrović, prilika i za Strahinju Pavlovića

Malo je kome do reprezentativnog fudbala posle brodoloma minulog četvrtka. Ostavila je eliminacija od Škotske velike posledice, videlo se u Budimpešti da sve ide traljavo, ali daleko od toga da nemamo za šta da se borimo u završnom kolu Lige nacija. U Beograd dolazi Rusija (sreda, 20.45), lider Grupe 3 B divizije, s ciljem da taj status zadrži i pređe u viši razred, dok Orlovi igraju za – opstanak.

Moraju da pobede i navijaju za Mađare, da nam severni susedi pomognu tako što bi pobedili Turke na domaćem terenu. Jedino takav epilog garantuje da ne skliznemo u trećeligaško društvo drugog po važnosti UEFA takmičenja, kad je o državnim timovima reč.

Izabrane vesti

Kalkulacije su jasne, a ko će igrati – nije baš. Samo Ljubiša Tumbaković i njegovi saradnici znaju početnih 11 na oproštaju od reprezentativnog fudbala u 2020. S tim što je izvesno da bar na trojicu igrača koje je pozvao za novembarski ciklus ne može da računa: Aleksandar Kolarov se vratio u Inter, Aleksandar Katai u Crvenu zvezdu, a kako je iz konkurencije, zbog povrede tetive, ispao Dušan Tadić, to smanjuje opcije selektoru i nudi neke nagoveštaje ko bi mogao na teren.

Za početak, očekuje se da Tumbaković rotira u napadu. Mađarima je suprotstavio Luku Jovića, dao priliku Aleksandru Mitroviću da predahne posle duela sa Škotima, pa se pretpostavlja da je duel sa Rusima idealan trenutak da se špic Fulama vrati u prvih 11. Na kraju krajeva, u Moskvi im je dao gol i ubedljivo je najbolji strelac ove ekipe.

Što se tiče odbrane, sigurno je da će selektor ostati veran igranju sa trojicom u liniji, a priliku bi, prvi put ovog meseca, mogao da dobije Strahinja Pavlović, s obzirom da je član Monaka sve svoje tri utakmice za reprezentaciju odigrao u Ligi nacija. Ako struka ostane dosledna ideji da je ovo takmičenje za promociju igrača koji bi u narednim godinama mogli da nose igru Orlova, logično je očekivati da priliku, u vezi, dobiju Zlatni Orlići sa Novog Zelanda (Gaćinović, Grujić, Maksimović, Milinković Savić), a da povratak Predraga Rajkovića među stative pokaže kako je generacija vođena rukom Veljka Paunovića stasala za seniorski fudbal.

Sazrelo je, valjda, vreme i da Filip Mladenović počne neki meč, pošto je na minula tri redovno ulazio i donosio pozitivnu promenu. Baš kao što se čini da bi duel sa Rusima mogao da bude prilika da Nemanja Radonjić demonstrira brzinske sposobnosti, kao u Budimpešti.

Projektovani tim Srbije na kraju takmičenja u Ligi nacija trebalo bi da izgleda ovako: Rajković - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Gaćinović, Grujić, Maksimović, Mladenović – Milinković Savić, Radonjić - A. Mitrović.



tagovi

Ljubiša TumbakovićLiga nacijafudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar MitrovićStrahinja PavlovićFilip MladenovićPredrag RajkovićSergej Milinković SavićNemanja RadonjićMijat GaćinovićNemanja Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara