Dejan Joveljić (©Printscreen)
Dejan Joveljić (©Printscreen)

Srpska gol-mašina u MLS-u ne staje: Joveljić overio Atlantu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.07.22. | 06:16

Samo dvedesetak minuta je bilo potrebno nekadašnjem napadaču Crvene zvezde da postigne deveti gol ove sezone u šampionatu. Galaksi dobio Atlantu sa 2:0, pa je opet na mestu koje vodi u plej-of

Sjajna forma Dejana Joveljića ove sezone u MLS ligi i dalje nije naterala trenera Galaksija Grega Venija da mu pruži veću šansu. Opet je mesto startera dobio iskusniji, poznatiji, ali ne i trenutno bolji – Havijer Ernandez Čičarito.

Zamenio je momak iz Bijeljine Meksikanca u 75. minutu, kod rezultata 1:0 za ekipu iz Los Anđelesa. U finišu meča, kada su gosti krenuli na sve ili ništa, sevnula je kontra domaćina. Joveljić je dobio loptu iskosa sa leve strane, malo pogledao gde su mu saigrači. Video da mu se niko ne ubaciva, a onda preciznim udarcem sam završio akciju u petom minutu sudijske nadoknade, za overu pobede Galaksija u Karsonu protiv Atlante sa 2:0.

Izabrane vesti

Ovo je bio deveti gol u šampionatu za nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, Ajntrahta iz Frankfurta i austrijskog Volfzbergera. Meksikanac Čičarito je postigao sedam. Od prvog minuta šansu u napadu je, osim bivšeg asa Mančester junajteda, dobio i Francuz Kevin Kabral koji je načeo mrežu tim iz Džordžije u sedmom minutu. S krila je pretio Brazilac Daglas Kosta, nekadašnji igrač Juventusa, Bajerna i Gremija.

Pre ovog duela, Galaksi je bio u velikoj krizi, tri meča u nizu je poražen. Između ostalih, poklekao je u derbiju Los Anđelesa (2:3), ali je sa ova tri boda opet na sedmom mestu u Zapadnoj konferenciji koje vodi u plej-of i borbu za titulu u najjačoj ligi Sjedinjenih Američkih Država.

Atlanta je pre četiri godine bila šampion, ali poslednjih sezone je veoma loša, pa je trenutna treća otpozadi na Istoku, s malim šansama da izbori plej-of.

Joveljić ima fantastičan učinak ove sezone, devet golova u MLS šampionatu za samo 626 minuta u igri. Na početku sezone je šansu dobijao na „kašičicu“, ali je sjajnim igram dobijao sve veće poverenje trenera Venija. Pre dve nedelje je postigao dva gola San Hozeu. Posle dve utakmice pauze zbog povrede, Čičarito se vratio u startnu postavu, ali nije oduševio, zasenio ga je momak iz Bijeljine koji je prošlog leta stigao u Grad anđela iz Ajntrahta za obeštećenje od 3.500.000 evra. Posle prve polusezone, gde se privikavao na novu sredinu, u 2022. godini je Joveljić eksplodirao i potvdio da je budućnost tima koji su proslavili Dejvid Bekam, Stiven Džerard i Zlatan Ibrahimović.

Srpski napadač je osim devet golova imao i dve asistencije ove sezone u MLS-u, a ukupno je postigao 12 pogodaka. Tri je dao u Kupu SAD-a. Dobre igre mogle bi Joveljića da trasiraju i na Mundijal u Kataru. Imaće jaku konkurenciju u Aleksandru Mitroviću, Dušanu Vlahoviću i Luki Joviću koji su dosad imali prednost kod selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Na listi strelaca u MLS-u na prvom mestu su Valetin Kasteljanos iz šampiona Njujork Sitija i Sebastijan Driusi iz Ostina. Obojica su postigla po 13 golova.

MLS

Nedelja

Njujork Siti – Inter Majami 2:0 (1:0)

/Moralez 12, Heber 75/

Sinsinati - Nešvil 1:1 (0:1)

/Vaskez 52 – Banberi 6/

Kolumbus – Nju Ingland 0:0

Orlando – Filadelfija 0:1 (0:1)

/Gazdag 39/

Toronto – Šarlot 4:0 (4:0)

/Osorio 4, Bredli 10, 45+2 Bernardeski 31/

Di Si junajted – Montreal 1:2 (0:2)

/Birnbaum 56 – Kuito 1, 35/

Hjuston – Minesota 1:2 (0:1)

/Piko 85 – Fragapan 45+2, Hlongvane 72/

Kanzas Siti - Los Anđeles FK 0:2 (0:0)

/Arango 56, Bejl 83/

Solt Lejk – Dalas 0:1 (0:1)

/Fereira 14/

Sijetl – Kolorado 2:1 (1:1)

/Moris 43, Lodeiro 71 – Luis 3/

Vankuver – Čikago 1:3 (0:1)

/Kavalini 54 – Šaćiri 13, Čičos 76, Miler 90/

Portland – San Hoze 2:1 (0:1)

/Niezgoda 53, Asprilja 71 – Kikanović 42/

Ponedeljak

Ostin – Njujork Red Buls 3:4 (1:2)

/Driusi 45, 69, Finli 81 – Ngoma 14, Džarvud 26, Harper 51, Berlou 65/

Los Anđeles Galaksi – Atlanta 2:0 (1:0)

/Kabral 7, Joveljić 90+5/



tagovi

Dejan JoveljićLos Anđeles GalaksiAtlanta junajtedMLSMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara