Karim Benzema sa saigračima (©AFP)
Karim Benzema sa saigračima (©AFP)

Šta se dešava u Al Itihadu? Karim Benzema, Žota i još devet igrača izostavljeno uoči Kupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 11:27

Tim iz Džede oslabljen pred gostovanje Al Fajsaliju u četvrtfinalu

Karim Benzema je nedavno bio na naslovnim stranama zbog svađe sa trenerom Marselom Galjardom. Francuz koji je u početku izrazio želju da napusti Al Itihad "zbog pritiska", izgleda da je odustao od svoje izjave. Štaviše, bio je na treningu za predstojeći meč četvrtfinala Kupa kralja protiv Al Fajsalija ove nedelje.

Međutim, samo nekoliko sati pre utakmice, pojavio se izveštaj u kojem se tvrdi da je napadač u potpunosti izbačen iz tima. Ujedno, bivša zvezda madridskog Reala nije jedina odsutna sa utakmice, jer je izgleda isključeno još 10 igrača.

Izabrane vesti

Među defanzivcima koji su ostavljeni po strani su bivši štoper Lacija i Betisa Luiz Felipe, potom Zakarija Havsavi, Sad Al-Musa, Suvajlem Al-Manhali, Muhanad Šankiti i Omar Havsavi. U veznom redu Galjardo neće računati na Igora Koronada, Hameda Al-Hamdija i Avada Al-Našrija. Dok su u napadu, van konkurencije Benzema i Žota.

16.15: (5,40) Al Fajsali (3,70) Al Itihad (1,60)

Iako Al Itihad nije dao nikakvo objašnjenje za moguće odsustvo Benzeme, koji je već u zavadi sa rukovodstvom, spekuliše se da je kapiten Al Itihada posle meča protiv Al Nasra dobio dozvolu da napravi pauzu za odmor. Ovo nije prvi put da je Francuz nedostupan za žuto-crne. Bivši fudbaler Real Madrida propustio je više treninga u januaru, a bilo je mnogo spekulacija o njegovoj budućnosti u saudijskom klubu. Međutim, ispostavilo se da ga je uragan ostavio u problemu dok je bio na odmoru na Mauricijusu.

Sve u svemu, konsenzus je da se Karim Benzema ne provodi najbolje u Saudijskoj Arabiji. Pošto je stigao kao osvajač Zlatne lopte, očekivalo se da će pomoći braniocima titule da nastave svoju dominaciju. Međutim, i Benzema i tim su se mučili.

Al Itihad je izgubio četiri od pet poslednjih mečeva i u veoma je lošem funkcionalnom stanju. Ali utakmica nacionalnog Kupa može da bude odlična prilika da se izađe iz igračke krize. Tim iz Džede je sedmoplasiran u šampionatu Saudijske Arabije sa 25 bodova zaostatka u odnosu na lidera Al Hilal. Al Fajsali je drugoligaš, koji je neporažen u poslednja tri meča zaredom. Stacioniran je na sedmom mestu u svom takmičenju.

KUP SAUDIJSKE ARABIJE - ČETVRTFINALE

Nedelja

16.15: (5,40) Al Fajsali (3,70) Al Itihad (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al ItihadKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara