Stanojević u Novom Sadu (© Star sport)
Stanojević u Novom Sadu (© Star sport)

Stanojević: Da ne izvlačimo kuglice, finale na neutralnom terenu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 23:25

„Lalatoviću želim da ode u veći klub i zaradi više novca“, kaže trener Partizana

Izborio se Partizan za priliku da sezonu završi pobedom nad večitim rivalom. U prvenstvu nije uspeo – 1:1 u Humskoj, 0:1 na stadionu „Rajko Mitić“ - možda će u finalu Kupa Srbije 25. maja.

Taj duel, ako se pitaju crno-beli, trebalo bi da se igra van Topčiderdskog brda. Smatraju u Partizanu da ne bi bi imalo smisla da jedan od finalista ima prednost domaćeg terena, zato predlažu da se igra na nekom trećem stadionu.

Izabrane vesti

Podsećamo, ni u Fudbalskom savezu Srbije, kao organizatoru takmičenja, ne znaju još gde će se igrati finale ovog izdanja kupa, jer se niko nije prijavio za domaćinstvo.

Voleo bih da se igra na neutralnom terenu. Mislim da bi to bilo najbolje, da se ne izvlače kuglice. Da se borimo za taj trofej, da vidimo šta nam je to potrebno, nama kao ekipi i meni kao treneru, da osvojimo pehar“, mirnim glasom govorio je Aleksandar Stanojević posle plasmana u finale kupa.

Njegov tim je drugi put u mesec i po dana savladao Vojvodinu. Najpre u borbi za bodove, sad u eliminacionoj fazi. Opet bez primljenog gola.

„Prezadovoljan sam što smo ušli u finale, čestitam igračima… Imali smo teške utakmice u kupu, vrlo teško smo došli do finala, ali mislim da smo ga zaslužili. Utakmica sa Vojvodinom je bila egal. Nismo bili nešto bolji, ali smo posle 60. minuta u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu. Utakmica je bila više takmičarska nego lepa za gledati. U svakom slučaju, prezadovoljan sam jer su igrači pokazali dobar takmičarski karakter“.

Raduje trenera Partizana posvećenost pojedinaca, posebno kapitena Vladimira Stojkovića, koji je drugi deo drugog poluvremena branio povređen.

„Stojković je herojski odbranio utakmicu s povređenom nogom. Branio je kapitenski. Pitanje je bilo i oko Miljkovića da li će moći da igra… Suma nije mogao, Urošević je tražio izmenu jer se loše osećao“.

Prokomentarisao je Stanojević prisustvo selektora Dragana Stojkovića u loži stadiona „Karađorđe“.

„Žao mi je što na ovoj utakmici nije imao mnogo da vidi. Bila je loša za gledanje, ali ako bi trebalo nekod da izdvojim, onda je to Svetozar Marković. Bio je izvanredan“.

Na kraju, pohvale je zaslužio kolega sa klupe Vojvodine, Nenad Lalatović oko koga vlada neizvesnost. Sam je najavio da odlazi, navijači bi da ostane, uprava mu nije ponudila novi ugovor, jer aktuleni ističe krajem sezone.

Izuzetno ga cenim. Sjajan je trener, pravi rezultate, igrači mu napreduju… Voleo bih da ostane, ali s druge strane želim mu da ode u neki veći klub i zaradi veći novac, to je zaslužio. Ovde je sve pokazao, vreme mu je da ode negde i dobije šansu u jačoj ligi. To mu od srca želim“, naveo je Stanojević.



tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara