Aleksandar Stanojević (MN Press)
Aleksandar Stanojević (MN Press)

Stanojević: Ne sećam se ovakve energije otkako sam ovde

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 00:04

Šef stručnog štaba crno-belih prezadovoljan atmosferom na tribinama stadiona u Humskoj ulici

Nakon poraza na Azorskim ostrvima tek pet-šest rečenica. I u jednoj od njih Aleksandar Stanojević je jasno naglasio kako Partizan u revanšu očekuje meč pred njegovim navijačima. Nakon utakmice u Beogradu, u kojoj je Parni valjak nadoknadio minus iz Portugalije i plasirao se u grupnu fazu Ligu konferencije, strateg crno-belih je apostrofirao upravo taj detalj, podršku pristalica kluba sa tribina, koji su, kako se popularno kaže, ovoga puta zaista bili dvanaesti igrač.

To je ustalom, odgovara Stanojević na pitanje portugalskih novinara, jedna od ključnih razlika u odnosu na meč od pre sedam dana.

Izabrane vesti

“Kako da vam kažem. Pre meča sam vam rekao, imamo neverovatno navijače. U prvih petnaest minuta ste videli kako su nas podigli i nosili tokom celog meča. Posebno u poslednjih pet minuta dali su nam vetar u leđa. Onakva energija, ne sećam se da je onako bilo otkako sam ovde.”, rekao je Stanojević na konferenciji posle meča.

Potom nekoliko reči i o samoj utakmici.

“Da čestitam igračima, svaka im čast, vera, fokus, želja, koncentracija, sve je bilo na dobrom nivou. Čestitam im na odgovornosti, jer su bili svesni šta znači sve ovo za nas.”

Partizan je u prethodne dve utakmice sa portugalskim timom pokazao dva potpuno drugačija lica. Šta se drastično promenilo u razmaku od svega nedelju dana?

“Rekao sam, da me pogrešno ne shvatite. To je portugalski predstavnik koji nam se tamo nametnuo. Ne možete da odete tamo i tek tako pobedite 3:0. Danas smo igrali otresitije, postigli golove na vreme, ali videli ste da u svakom trenutku mogu da vam naškode.”

Stanojević je večeras po prvi put u ovogodišnjim kvalifikacijama od starta ukazao poverenje Sejdubi Sumi, ali je ofanzivni vezista zbog povrede znatno ranije morao da napusti meč. Da li je to poremetilo planove?

“Nije, planirali smo da Suma odigra 45-60 minuta. Oni igraju u određenom ritmu i niko od njih ne može da odigra čitav meč. Imali smo i Daču Pantića koji je rovit, morali smo da čekamo, ali videli ste da nas Sumin izlazak nije poremetio.”

Ističe trener crno-belih da u taboru rivala ima zanimljivih igrača, koji bi značajno podigli kvalitet njegove ekipe, ali da finansijski nisu dostupni njegovom timu.

“Ima, ali koštaju po četiri, pet miliona. Linkoln ima ponudu, Japanac takođe, ali nismo mi ta klasa da uzimamo te igrače. Ipak su skupi za nas.”

Prvi cilj u sezoni je ostvaren, da li se u ekipi oseća olakšanje nakon što je obezbeđena evropska jesen?

“Znate kakav je pritisak raditi u Partizanu, da morate da pravite rezultate. Imali smo jake utakmice u evropskim kvalifikacijama I naravno da nam je to malo spustilo pritisak. Sada već postavljamo nove ciljeve, ali da, pao je pritisak I imamo veću motivaciju da napravimo korak dalje”, zaključio je Stanojević.



tagovi

Aleksandar StanojevićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara