Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević pred kup: Promenili smo odnose, energiju i kvalitet, bolji smo u svakom smislu

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.11.20. | 14:13

Trener Partizana nada se da će imati Bajbeka na raspolaganju za nedeljno gostovanje TSC-u

Šansa za popravni. Pogrešio je Partizan pre skoro dva meseca u Gornjem Milanovcu, igrao nerešeno sa Metalcem, smanjio ionako skromne šanse u borbi za titulU, ali će imati priliku da protiv istog rivala, opet na njegovom stadionu, napravi drugi korak ka peharu Kupa Srbije.

U taj meč ulazi posle serije od tri pobede. Izvojevane na mišiće, ali ipak – pobede. Što podiže borbenu gotovost tima i širi pozitivnu energiju pred još jedan duel podno Rudnika.

Izabrane vesti

Znamo šta za nas znači trofej kupa. Ulazimo u utakmicu maksimalno spremni i motivisani, nadamo se dobrom rezultatu. Opasnost vidimo u saznanju da je meč eliminacinog karaktera i da su domaćini rasterećni, dok mi imamo pritisak prolaska. Želimo da ostvarimo cilj, iako će se duel razlikovati od onog za bodove, pošto neko mora da pobedi. Shodno tome, ako ne bude povoljan rezultat sigurno ćemo rizikovati“, poručuje Aleksandar Stanojević pred meč osmine finala, zakazan za sredu od 16 časova.

Priznaje trener Partizana da je superligaških 1:1 sa Metalcem predstavljalo najnižu tačku koju je ekipa dostigla pod njegovom palicom.

Bila je to naša najlošija utakmica otkako sam trener. Nadam se da se onakvo izdanje neće ponoviti. U međuvremenu smo promenili odnose, energiju i kvalitet, bolji smo u svakom smislu te reči. Sad mi je lakše, duže sam sa momcima, pohvatali smo neke mehanizme, upoznali se, imamo veći broj igrača na raspolaganju“.

Najavili su iz Humske 1 da će u kupu igrati sličan sastav koji je na Aranđelovdan tek pogotkom Filipa Holendera u nadoknadi savladao Proleter.

Biće minimalnih rotacija, zbog specifičnosti kupa. Igraće najspremnija ekipa u fizičkom i psihološkom smislu. Ne bih otkrivao hoće li Sejduba Suma početi, nije potpuno spreman, nije trenirao mesec dana. Lazar Marković je osetio bol u mišiću prilikom ulaska na teren protiv Proletera. Što se tiče Žana Kristofa Bajbeka, mislimo da će se oporaviti ranije od predviđenog, dugo nije trenirao, ali ga očekujemo“, nagovestio je Stanojević da bi francuski napadač mogao na teren u nedelju, na gostovanju TSC-u.

Prethodno, bitno je prođi Metalac. Bilo kako.

Vežbaćemo i penale. Spremamo se za sve“, zaključio je trener crno-belih.

PRATIMO IGRAČE METALCA I IZ PRVE LIGE SRBIJE

Nikola Ristović (©Starsport)Nikola Ristović (©Starsport)

Biće Partizan izuzetno aktivan prilikom zimske rekonstrukcije tima. Na nišanu su pre svega domaći igrači, neki od njih igraju baš za Metalac ili su ugovorom (bili) vezani za klub iz Humske, poput Vlalukina, Arambašića, Kokira, Antonijevića.

Pratimo njihove igre, uglavnom gledamo cele utakmice na video snimcima. Ko nam bude interesantan skeniraćemo ga i uživo. Pratimo i mlade igrače iz Prve lige“, potvrdio je Stanojević da na radaru Nikola Ristović, „desetka“ Zemuna.

NEMANJA STEVANOVIĆ BRANI DO KRAJA U KUPU

Objasnio je Aleksandar Stanojević kako izgleda golmanska hijerarhija u Partizanu, s obzirom da je dosad probao svu trojicu čuvara mreže koji su mu na raspolaganju.

Rotiramo ih kao da su napadači, ha-ha-ha. Stojković je ’broj jedan’, nema priče. Bio je dogovor sa Stevanović brani kup utakmice, zaslužio je to ponašanjem i tako će biti sigurno do kraja takmičenja, bez obzira na ime rivala. Razlog je taj što, kao u pesmi Grobara, dobro pamtim sve, a Nemanja nas je zadužio nedavnim izdanjem u Subotici. Imamo i Popovića, sadašnjost i budućnost Partizana, kao bonus nam daje mogućnost da kombinujemo“.

PENALI? PRVO NATHO, PA OSTALI KAKO SE DOGOVORE

Mnoge je začudilo što je odgovornost prilikom izvođenja jedanaesterca na ligaškom meču sa Proleterom preuzeo Filip Holender (i promašio). Iako je u bliskoj prošlosti Sejduba Suma izvodio najstrožu kaznu kad u igri nije prvi penaldžija, Bibars Natho.

Natho je prvi na spisku, ali ne volim da određujem na terenu ako se neko izbori da šutira. To je interna stvar igrača, pustio sam u subotu da se sami, između sebe, dogovore“, uverava Stanojević.



tagovi

Aleksandar StanojevićŽan Kristof Bajbek

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara