Staro fudbalsko plemstvo želi novu slavu i 515.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.10.21. | 13:30

Dani Bundeslige su iza Nirnberga, Hamburgera, Šalkea i Minhena 1860, ali njihova imena podsećaju na velika vremena. Uz neke tradicionalne duele, napetost i melanholija dolaze u drugu rundu DFB kupa

Borbe za plasman u osminu finala Kupa Nemačke često su predvidljive. Šta očekivati kada se gromade poput Dortmunda ili RB Lajpciga suočavaju sa niželigašima Ingolštatom, odnosno Babelsbergom. Ili Herta sa Minsterom, Hofenhajm sa Holštajn Kilom. Sve sem prolaska dalje bila bi senzacija velikih razmera.

Ima u ovoj fazi daleko zvučnijih okršaja. Baš danas na scenu će izaći nekadašnji trofejni prvoligaši, pohlepni da ponovo stupe na veliku pozornicu. Da opet naprave nešto veliko. Makar u najmasovnijem takmičenju. Drugoligaški timovi Nirnberg, Hamburger i Šalke, kao i trećeligaš Minhen 1860, kao blistavi tradicionalni nemački klubovi, naći će se na naslovnicama u drugom kolu DFB kupa. I to jedni protiv drugih.

Izabrane vesti

20.45: (2,75) Nirnberg (3,25) Hamburger (2,60)

Zbog loše finansijske situacije izazvanih virusom korona, novčana injekcija od 515.000 evra za plasman u osminu finala je veoma tražena dodatna zarada za drugoligaške i trećeligaške ekipe. Zato što od TV prava dobijaju znatno manje novca nego bundesligaški klubovi.

Dueli bivšeg fudbalskog plemstva su zaista inspirativni: Nirnberg protiv HSV-a (20.45) i Minhen 1860 protiv Šalkea (18.30). Podseća na stara vremena...

Konkretno, duel Der Kluba koji je devet puta bio šampion Nemačke i četiri puta osvojio kup, i Dinosaurusa, koji imaju šest titula, tri kupa i po jedan Kup evropskih šampiona i Kup pobednika kupova. Obećava mnogo. Pogotovo što je Nirnberg četvrti u Cvajti sa 21 bodom, tri boda i dva mesta ispred HSV-a. Pre mesec dana oba tima su se suočila na Folksparkstadionu i razišla se rezultatom 2:2.

"Trenutno igraju dobro", kaže bivši trener Hamburgera i sadašnji sportski direktor Nirnberga Diter Heking za list "Bild".

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Ove sezone znaci ukazuju na bolju budućnost za Der Klub. Radi se o jedinom drugoligašu bez poraza i ima odbrambeni bedem sa samo sedam primljenih golova.

"Zaista imamo poštovanje prema njima", priznaje sportski direktor HSV-a Jonas Bolt.

Nirnberg je slavio prethodnog vikenda i to veoma ubedljivo protiv Hajdenhajma sa 4:0, dok je prethodno savladao Dinamo u Drezdenu minimalcem.

18.30: (3,90) Minhen 1860 (3,50) Šalke (1,95)

U drugom tradicionalnom duelu uloga favorita je jasna. Šalke kao tim sa jakim nizom, oličenim u četiri pobede i skorom 9:0, sastaje se sa Minhenom 1860 koji je u problemima. Kao kralj remija - ima ih čak osam u 12 ligaških susreta - Lavovi zauzimaju tek 16. mesto u trećoj ligi. Omiljeni rezultat ove sezone - sedam puta 1:1 - neće biti dovoljan u kupu.

Šalke, sedmostruki šampion i petostruki osvajač kupa, gladan je osmine finala.

"Naš cilj mora da bude da prođemo dalje. Minhen 1860 je veliki tim. Tradicionalni klub koji zaslužuje da igra u Bundesligi ili Cvajti. Očekujem pravu borbu", rekao je trener Rudara Dimitrios Gramozis.

Minhenski Lavovi, nemački šampioni iz 1966. i dvostruki osvajači kupa, već četiri godine zaglavljeni su u trećem rangu. Poslednji dani u gornjem domu nemačkog klupskog fudbala bili su pre 22 godine, a na povratak u Bundesligu čekaju od 2004. Potencijalna pobeda protiv Šalkea bila bi pravo vreme za preokret u bledoj kampanji.

"Želimo da napravimo istoriju u Kupu. To možemo preko domaće publike i stadiona", rekao je trener Mihael Kelner.


tagovi

Kup NemačkeNirnbergHamburgerHSVŠalkeMinhen 1860

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara