Stevan Jovetić (@Reuters)
Stevan Jovetić (@Reuters)

Stevan Jovetić na raskrsnici - Španija ili Turska?

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 08:57

Bešiktaš ga mami Ligom šampiona, Granada sunčanim rajem Andaluzije...

Posle sezone iz snova u kojoj je Granada kao debitant u evrokupovima došla do četvrtfinala Lige Evrope (eliminisavši usput velikane poput PSV Ajndhovena i Napolija) ambicije ovog malog španskog kluba očito su počele da rastu. Otuda informacije sa Pirineja kako uprava Nasrida paralelno s pitanjem trenera pokušava da završi jedno od najvećih pojačanja u istoriji kluba - Stevana Jovetića (30).

AS piše kako bi veza trebalo da bude upravo novi šef struke Granade. Dijego Martinez je otišao, a na njegovo mesto trebalo bi da dođe Roberto Moreno, čovek koji veoma dobro poznaje crnogorskog reprezentativca iz perioda dok su sarađivali u Monaku.

Izabrane vesti

Svesni su Španci da misija dovođenja nekadašnjeg napadača Partizana, Sevilje, Intera, Fjorentine i Mančester Sitija neće biti lagan zadatak. Jer ipak se radi o slobodnom igraču, ponude stižu sa svih strana, ima i onih od bogatijih klubova, ali u Granadi računaju na činjenicu da se Jovetiću prilikom prethodnog boravka izuzetno dopao život u Andaluziji.

Tu su međutim i neke nemale prepreke. Iskusni napadač imao je izuzetno visoka primanja u Kneževini i nema sumnje da će njegov naredni poslodavac morati makar da pokuša da im isparira. Drugi minus Granade biće to što ove sezone nije uspela da izbori izlazak u Evropu.

Upravo na tu udicu Jovetića će pokušati da upecaju turski velikani Bešiktaš i Fenerbahče. Ovi prvi kao šampioni imaju zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će drugi najtrofejniji turski tim u plej-of za Ligu Evrope.

Španski list kao konkurenciju Granadi vidi i Nicu, ali navodi se da bi Crnogorac radije promenio zemlju i ligu.


tagovi

Stevan Jovetićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara