Majkl Džon Lema (©AFP)
Majkl Džon Lema (©AFP)

Šturm produžava agoniju Bečlija

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 13:41

Austrija ne može da se "sastavi" u novoj sezoni Bundeslige

Ako je suditi po uvodna četiri kola Bundeslige Austrije opet bi moćni Salcburg trebalo da dominira u ligi, da se prošeta do nove krune. Protekle dve sezone najozbiljniji rival Bikovima, Rapid, loše je počeo šampionat, posrće i LASK iz Linca, a odličan je Šturm. Tim iz Graca je drugi sa tri pobede i porazom na premijeri, upravo od šampiona (1:3).

Četa mladog stručnjaka Kristijana Ilcera vezala je tri trijumfa pred današnji (17.00) duel petog kola sa bečkom Austrijom koja još nije osetila slast pobede. Gosti iz prestonice razočarali su na međunarodnoj sceni, ispali od islandskog Breidablika već u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Konferencije, a u domaćem šampionatu imaju samo dva boda posle četiri kola. Trener Manfred Šmid, koji je ovog leta stigao u Beč, mogao bi da plati ceh očajnom startu sezone za velikana, 24 puta šampiona Austrije, poslednji put 2013.

Izabrane vesti

17.00: (1,70) Šturm (3,70) Austrija Beč (5,10)

Šturm je veoma efikasan na startu šampionata Austrije. Postigao je 11 golova na četiri meča, ima samo pogodak manje od Salcburga. Tri gola je delo mladog napadača iz Gane Kelvina Jeboe, bratanca nekada velikog asa Ajntrahta i Lidsa Tonija Jeboe. Dva puta je mrežu zatreslo letošnje pojačanje Manprit Sarkarija. Krilni napadač je za milion evra stigao u Grac iz bečke Austrije. Imaće u nedelju debi protiv kluba u kojem je proveo prethodne četiri godine.

Gosti iz Beča igraju tvrde utakmice u ovom šampionatu. Na poslednje tri bilo je 0-2 gola, a postigli su samo tri pogotka za prvih 360 minuta sezone. U prošlom prvenstvu Austrije Šturm je bio bolji od Austrija u međusobnim mečevima. Oba puta je slavio, na svom terenu sa 2:1, a u gostima je bio još ubedljiviji, dobio je sa 4:0.

Forma je na strani domaćina, pa verujemo u četvrti uzastopni trijumf ekipe iz Graca. Što se tiče broja pogodaka, verujemo da će ih biti bar tri, a da će oba tima zaresti mrežu.

AUSTRIJA 1 - 5. KOLO

Subota

Volfzberger - Admira 3:0 (2:0)

Salcburg - Austrija Klagenfurt 3:1 (1:1)

Tirol - Altah 0:0

Nedelja

17.00: (1,40) Rapid Beč (4,50) Rid (8,50)

17.00: (1,70) Šturm (3,70) Austrija Beč (5,10)

17.00: (1,58) LASK (4,10) Hartberg (5,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1ŠturmAustrija Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara