Rafael Leao i Olivije Žiru (©Reuters)
Rafael Leao i Olivije Žiru (©Reuters)

Subota u Seriji A: Milanova misija - učvrstiti treće mesto i vrebati skudeto

Vreme čitanja: 6min | sub. 03.02.24. | 10:03

Sve oči u Bolonji uprte u Džošuu Zirkzea

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

U Milanelu se nisu još uvek oprostili od sna o skudetu. Izabranici Stefana Piolija su prilično učvrstili treće mesto na tabeli i pored kiksa u prethodnom kolu na San Siru protiv Bolonje. Pobeda protiv Frozinonea bi dovela u poziciju Rosonere da smanje razliku u odnosu na oba ili jednog od dva rivala na čelu tabele Intera i Juventusa budući da imaju međusobni ukršaj u nedelju veče. U Bolonji su sve oči uprte u Zirkzea. Holanđanin je protiv Sasuola u Ređo Emiliji pružio najbolju patiju i večeras se očekuje bis. Uprkos najava tokom nedelje Lazar Samardžić bi trebalo da bude starter protiv Monce.

Izabrane vesti

FROZINONE - MILAN (18.00)

U senci priče o Antoniju Konteu na klupi Milana od sledeće sezone igra se večerašnji duel Frozinonea i Rosonera. Glasine o Konteu su toliko kredibilne i raširene da je morao da interveniše Zlatan Ibrahimović stajući javno uz Stefana Piolija.

Za trenera milanskog kluba se ne radi o novini u Milanelu. Podsetimo pre tri godine se pričalo da je sve završeno za dolazak Ralfa Ragnika na klupu Đavola, što je bilo i tačno, ali onda se sve promenilo u par meseci.

Veliki problem Milana su centarfori koji postižu malo golova. Žiru je postigao 10 golova u Seriji A, ali je gotovo polovina tih pogodaka stiglo sa bele tačke. Jović i Okafor su dosada postigli po četiri gola. Kad ih sve skupimo zajedno nisu zatresli mrežu koliko sam Lautaro Martinez u dresu Intera.

Večeras će ponovo šansu dobiti vremešni Žiru i pored toga što raste pritisak da Jović dobije ozbiljniju šansu jer je svojim nastupima u poslednjih mesec i po dana to zaslužio.

18.00: (5,00) Frozinone (4,00) Milan (1,67)

Milan nije nikada izgubio od Frozinonea. U prethodnih pet odmeravanja snaga u Seriji A Rosoneri su tri puta pobedili, a dva meča su završena nerešeno uz gol razliku 12-6 u korist milanskog kluba. Milan je uknjižio dve pobede na poslednja dva gostovanja protiv Udinezea i Empolija.

Frozinone je u novoj uzlaznoj fazi. Nakon pet uzastopnih poraza u prvenstvu u dva poslednja kola su ostvarili pobedu i remi. Takođe, Frozinone je veoma ozbiljan protivnik na svom stadionu. U ovom šampionatu su osvojili 20 bodova na 11 mečeva na stadionu Benito Stirpe.

Kuriozitet je da je Milan postigao najviše golova (24) u prvih 45 minuta a Frozinone je primio najviše u prvom poluvremenu, čak 20.

----------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.comDovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------

Matijas Sule, mladi napadač Juventusa na pozajmici u Frozinoneu, mogao bi večaras da postane prvi fudbaler tima iza Čočarije koji je u Seriji A postigao dvocifreni broj golova u jednoj sezoni. Argentinac je, do sada, zabio devet golova, baš kao i Čofani i Dionizi u sezoni 2015/2016.

Ruben Loftus-Čik se preporodio u Milanu. Poput Tomorija i Žirua još jedan bivši igač Čelsija je razdrmao svoju karijeru prelaskom u Milan. Loftus-Čik je dao pet golova u šampionatu. Njegov lični rekord je šest golova u dresu Čelsija u sezoni 2018/2019. Međutim, još interesantniji je podatak da bi Loftus-Čik mogao da postane prvi igrač veznog reda, posle Franka Kesija (2020. godine), koji se upisao u listu strelaca na tri vezana meča.

Frozinone ne može da računa na čak osmoricu igača među kojima su Kalaj, Markica, Ojono, Baez, Bonifaci, Zortea, Kuni, Lusuardi. I Milan je i dalje u nezavidnoj poziciji budući da će i večeras izostati Kalulu, Kaldara, Tčau, Pobega, Tomori i Čukvueze.

FROZINONE 4-3-3: Turati - Monterizi, Okoli, Romanjoli, Đeli - Maciteli, Barenečea, Brešanini - Sule, Kedira, Harui

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalabrija, Kjaer, Gabija, Ernandez - Adli, Rajnders - Pulišić, Loftus-Čik, Leao - Žiru

BOLONJA - SASUOLO (20.45)

Džošua Zirkze i Nikola Milenković (©Reuters)Džošua Zirkze i Nikola Milenković (©Reuters)

Bolonja u sledećih deset dana ima svojevrsnu priliku da ozbiljno uđe u trku za jedno mesto u Ligi šampiona. Naime, tim Tijaga Mote večeras igra sa Sasuolom a zatimsa Lećeom i Fjorentinom, ako na tim utakmica ostvari maskimalan učinak Bolonja će biti lansirana u trci za četvrto mesto.

Sve oči su večeras uprte u Zirkzea. Mladi Holanđanin igra u velikoj formi i igra Sasuola mu leži što se videlo na meču u Ređo Emiliji. Gosti su prilično oslabljeni izostankom Berardija, ali se nadaju da bi sreća mogla da ih konačno pogleda. Sasuolo ne igra toliko loše koliko u poslednjih par meseci sve ide protiv njih. Generalni direktor Karnevali uprkos seriji loših rezultata i poraza je potvrdio apsolutno poverenje u Dionizija.

Bolonja i Sasuolo nisu nikada odigrali oba meča nerešeno u jednoj sezoni i budući da je prvi sudar završen remijem, po logici tradicije, večeras bi na Dal’Ari trebalo da izađe jedan pobednik, tim pre što se u prestonici Emilije nije zabeležio neodlučan rezultat od oktobra 2016. godine.

20.45: (1,75) Bolonja (3,70) Sasuolo (5,40)

U poslednje tri godine tim Tijaga Mote je uglavnom prolazio dobro protiv Sasuola. Izgubili su samo jedan susret na poslednjih šest mečeva, dve pobede, tri remija a jedini poraz su doživeli na svom stadionu u proleće 2022. godine.

Domaćin ne zna za poraz na svom stadionu već devet mečeva (sedam pobeda i dva remija). Da bi pronašli deset utakmica na Dal’Ari na kojima Bolonja nije izgubila morali bi da se vratimo u sezonu 1989/1990.

Sasuolo je u vertikalnom padu. Na poslednja dva meča nije uspeo ni da zatrese mrežu. Poslednji put kada su “neroverdi” tri puta golgeterski postili u šampionatu bili je pre šest godina.

Sasuolo je izgubio sve mečeve u Seriji A koje je igrao bez Domenika Berardija u ovom šampionatu. Večerašnji duel će biti i izazov na distanci dvojice golmana koji su odbranili najviše penala u prethodnih osam godina: Skorupski 11 a Konsilji 10.

Tijago Mota neće moći da računa na povređene Sumaora i Endojea dok se El Azuzi još nije vratio sa Kupa Afrike. Dionisi je lišen pomoći svog najboljeg igrača Berardija, zatim Toljana, Defrela i Obijanga (povrede) dok je Enrike suspendovan zbog kartona.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Poš, Beukema, Llukumi, Kristijansen - Frojler, Ebišer - Orsolini, Ferguson, Urbanski - Zirkze

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Pedersen, Ferari, Erlić, Doig - Boloka, Torstvet - Kastiljeho, Bajrami, Lauriente - Pinamonti

UDINEZE - MONCA (15.00)

Udineze nije izgubio od Monce na prethodna tri meča u Seriji A, pobeda i dva remija. Vredi podvući da su oba tima na pomenutim mečevima postizali golove.

Domaćin je zabeležio samo jednu pobedu (protiv Bolonje 3-0) u poslednjih 11 kola uz pet poraza i pet remija. Takođe, tim iz Friulija je napustio teren pognute glave u zadnja dva meča. U ovom prvenstvu još uvek nije vezao tri poraza.

Monca je pobedila Sasuolo u prethodnom kolu. Interesantno je da je klub iz Brijance vezao samo jednom dve pobede, i tada je prva pobeda bila protiv Sasuola, a druga protiv Salernitane.

Za kladioničare bi mogao da bude važan podatak da je Monca primila najviše golova u prvih 15 minuta meča u Seriji A, čak 10, dok je Udineze najviše puta kapitulirao u poslednjih četvrt sata prvenstvenih dvoboja, 14 puta.

Lorenco Luka je dao šest golova u ovom šampionatu, pet na stadionu Friuli, a jedini na gostovanju je postigao protiv Monce. Na drugoj strani Andrea Kolpani je postao najefikasniji igač Monce u Seriji A sa sedam golova. U prethodnoj sezoni Čurija i Karlos Augusto su upisali po šest pogodaka. Takođe, Udineze je omiljena žrtva mladog Italijana koji je Udinezeu dao tri gola, od kojih jedan upravo u Udinama.

Naš Lazar Samardžić koji je uprkos svim prognozama i najvama ostao i u ovom prelaznom roku u Udinezeu bi trebalo da počne susret od prvog minuta na terenu.

UDINEZE 3-5-1-1: Okoje - Žoao Fereira, Perez, Kristensen - Ehizibue, Samardžić, Valas, Lovrić, Kamara - Pereira - Luka

MONCA 3-4-2-1: De Gregorio - D’Ambrozio, Pablo Mari, Kaldirola - Birindeli, Pesina, Akpa Akpro, Zerbin - Kolpani, Karboni (Đurić) - Mota Karvaljo.

SERIJA A - 23. KOLO

Petak

Leče - Fjorentina 3:2 (1:0)

/Uden 17, Pikoli 90, Dorgu 90+2/

Subota

15.00: (3,00) Empoli (3,15) Đenova (2,65)

15.00: (2,40) Udineze (3,45) Monca (3,15)

18.00: (5,00) Frozinone (4,00) Milan (1,67)

20.45: (1,75) Bolonja (3,70) Sasuolo (5,40)

Nedelja

12.30: (1,50) Torino (4,00) Salernitana (7,25)

15.00: (1,45) Napoli (4,40) Verona (7,50)

18.00: (2,15) Atalanta (3,45) Lacio (3,70)

20.45: (1,95) Inter (3,50) Juventus (4,40)

20.45: (1,48) Roma (4,20) Kaljari (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFrozinoneMilanBolonjasasuoloMoncaUdineze

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara