Ole Gunar Solskjer i Hari Megvajer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer i Hari Megvajer (©Reuters)

Sudar ranjenika - Junajted bez Megvajera i Rašforda, za Everton ne igraju Kalvert Luin i Rišarlison

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 09:40

Prvi meč 7. kola Premijer lige na programu je od 13.30 časova na Old Trafordu

Od Crvenih đavola ostao je samo nadimak. Mančester Junajteda se više gotovo niko ne plaši. Čak ni sa Kristijanom Ronaldom u timu. Pokazala je to Aston Vila prošle nedelje, nanevši timu iz crvenog dela Mančestera prvi poraz na Old Trafordu još od 2009. godine. Prethodno ga je Vest Hem eliminisao iz Liga kupa, a Jang Bojs ga savladao u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

No, pravi pakao za ekipu Olea Gunara Solskjera tek sledi. Početna stanica biće mu Everton (subota, 13.30), koji u okviru sedme runde Premijer lige gostuje na Old Trafordu . Biće to tek zagrevanje za ono što Junajtedu sledi – gostovanje Lesteru posle reprezentativne pauze, potom dva meča sa Atalantom u LŠ, između utakmice sa Liverpulom i Totenhemom i kao šlag na tortu mančesterski derbi sa Sitijem po povratku iz Bergama.

Izabrane vesti

13.30: (1,55) Mančester Junajted (4,30) Everton (6,75)

Međutim, o mečevima sa timovima iz vrha engleskog fudbala norveški stručnjak će razmišljati po povratku sa pauze, jer pred njim je zadatak da trgne igrače, pre svega Bruna Fernandeša, koji se posle promašenog penala protiv Vile u nadoknadi vremena javno izvinjavao navijačima na društvenim mrežama. Posle tog loše izvedenog jedanaesterca ostalo je 1:0 za tim iz Birmingema.

Na Evertonu je da pokuša da rivalu, sa kojim je bodovno izjednačen, dodatno sroza raspoloženje. Prethodnih godina Karamelama nije išlo, poslednju pobedu na Old Trafordu upisali su 2013. Ipak, imali su obećavajuć start, baš kao i prošle sezone, u uvodnih šest kola imaju samo jedan poraz, pa se s pravom nadaju pobedi na Teatru snova.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Nisu tamo osvojili čitav plen još od 2013. godine. Od narednih sedam mečeva četiri su izgubili. Ako ništa drugo, uspevali su da na pet utakmica u tom periodu postignu makar po gol.

Efikasnost je uostalom karakteristična pojava na njihovim okršajima. Na poslednjih 12 takmičarskih nismo videli manje od dva gola. U februaru, u jedinom ovogodišnjem duelu do sada, bilo je 3:3. Tada su Đavoli prvo ispustili prednost od 2:0, Mektomini je u 70. minutu vratio vođstvo Junajtedu, ali je Dominik Kalvert Luin golom u 95. minutu doneo Karamelama bod.

Nažalost, Everton je ovog puta bez Kelver Luin, koji je povređen, kao i Rišarlison i Andre Gomes. Samim tim gosti će biti značajno manja opasnost. Ipak, nije sve savršeno ni u Junajtedu, Hari Megvajer je takođe na bolovanju zbog povrede lista, pa će teret da padne na Varana i Lindelofa. Takođe, na meču sa Aston Vilom je povredu zaradio i levi bek Luk Šo, propustio je nekoliko treninga i neće da bude iznenađenje ako ostane danas na klupi. Povratak Markusa Rašforda na teren se očekuje tek posle reprezentativne pauze.


tagovi

Dominik Kalvert LuinEvertonMančester JunajtedPremijer ligaHari Megvajer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara