Ilustracija (©FC Shkupi)
Ilustracija (©FC Shkupi)

Superderbi u Makedoniji: Maksimalni jesenji prvak protiv šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 10:43

Škupi dočekuje Škendiju u najzanimljivijem duelu 17. kola

(Od dopisnika Mozzart sporta iz Skoplja)

Vreme je za drugi derbi sezone u makedonskom fudbalu! Lider Škupi na Čairu dočekuje aktuelnog šampiona Škendiju (13.00) i ekipa koja nosi epitet jesenjeg prvaka imaće zadatak da pokaže zašto je na vodećoj poziciji i da potvrdi šampionske ambicije.

Izabrane vesti

Posle eliminacije iz Kupa Makedonije obe ekipe bacaju sve karte na jedan front. Škupi će ove godine prvi put juriti titulu i eventualna pobeda nad Škendijom biće veliki korak napred ka zacrtanom cilju. Kormilar Goce Sedloski je posle poraza od Makedonije Đorče Petrov (1:2) smirio atmosferu u timu, pa je krenuo sa tri ubedljive pobede u nizu. Ispred ekipe Čaira pali su Pelister (5:0), Struga (4:0) i Skoplje (3:1).

13.00: (2,00) Škupi (3,15) Škendija (3,80)

Ni Škendija nije loša kada je ova statistika u pitanju, ima četiri pobede u PMFL-u zaredom. Možda minimalno, ali bodovi su ti koji se na kraju računaju. Renova (1:0), Bregalnica (1:0), VN Makedonije (2:1) i Pelister (2:1) su podlegli Tetovcima.

Posle lošeg starta sa Brunom Akrapovićem, Škendija je pretrpela samo jedan poraz u 13 prvenstvenih mečeva. Bilo je to u Strumici protiv Akademije Pandev (1:2) sredinom oktobra, a ostatak je osam pobeda i četiri remija.

Međutim, Bosanac će protiv sebe imati stratešku enigmu. Do sada nikada nije pobedio Goce Sedloskog. Njih dvojica imaju šest mečeva u ligi, a nekadašnji makedonski reprezentativac koji je trenutno jedan od najboljih domaćih stratega uvek je bio srećniji na kraju.

Glavna opasnost po gol Kostadina Zahova biće Sandej Atedundži i Fredi Alvarez iz Škupija koji su ove sezone zajedno ukombinovali 14 golova. Tu je i Matej Cvetanoski koji ofanzivnu trojku domaćinu upotpunjuje sa još pet golova na svom kontu. Kod Škendije će Sindrit Guri i Ljupčo Dorijev biti udarne igle u napadu - oni su golom ili asistencijom učestvovali u skoro 70 odsto golova Škendije ove sezone.

Škupi je i najbolji domaćin u ligi. Ima osam pobeda iz osam mečeva – podatak za respekt. Tim sa Čaira je pred sopstvenom publikom postigao 27 golova, a primio samo dva. Poslednja tri rivala Bregalnica, Pelister i Struga, su se zaista loše proveli – zajedno su primili 14 golova.

Škendija je treći najbolji gost u ligi, ali sumnjamo da će to pokvariti harmoniju u taboru jesenjeg prvaka. Prvi međusobni okršaj ove sezone u Tetovu završen je bez golova, a i sada treba očekivati težak i taktički meč. Prednost je na strani domaćina, koji je kompletan.

U ostalim mečevima 17. kola Akademija Pandev gostuje Makedoniji Đorče Petrov. Rabotnički će u teškom meču u Štipu kod Bregalnice da traži prekid krize, dok Pelister želi prvu pobedu ove sezone protiv Boreca. Skoplje kod kuće dočekuje Strugu, dok Renova ide na megdan sa Tikvešom.

MAKEDONIJA 1 – 17. KOLO

Sreda

13.00: (2,10) Bregalnica (3,30) Rabotnički (3,30)

13.00: (3,30) Skoplje (2,85) Struga (2,35)

13.00: (2,35) Makedonija Đorče Petrov (3,00) Akademija Pandev (3,10)

13.00: (2,15) Pelister (3,00) Borec (3,50)

13.00: (1,92) Renova (3,30) Tikveš (3,90)

13.00: (2,00) Škupi (3,15) Škendija (3,80)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeMakedonija 1ŠkupiŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara