Marko Docić i Noboru Šimura (©Star sport)
Marko Docić i Noboru Šimura (©Star sport)

Superliga: Spartakov dan istine na Banovom brdu, Pazarci autsajderi na Karađorđu

Vreme čitanja: 4min | pet. 02.04.21. | 12:03

Danas na programu pet mečeva u okviru 29. kola šampionata Srbije

Dve nedelje reprezentativne pauze bilo je dovoljno da superligaši odmore usled gustog rasporeda, ali i da se ljubitelji klupskog fudbala užele utakmica na domaćim terenima. Jedna od onih koje će biti u prvom planu svakako je večerašnje gostovanje Spartaka na Banovom brdu, gde Plave golubove dočekuje Čukarički, koji je u jeku borbe za mesto u Evropi (19.05).

Gosti sa severa Bačke su posrnuli posle samo jednog osvojenog boda u poslednja tri kola i ispadanjem iz Kupa, utakmicu sa Brđanima iščekuju svesni da je preduslov da očuvaju korak u trci za Evropu i kakve-takve šanse za izlazak na internacionalnu scenu, da ostvare pozitivan rezultat protiv četvrtoplasiranog kluba u šampionatu, koji im trenutno beži 11 bodova.

Izabrane vesti

19.05: (1,62) Čukarički (3,80) Spartak (5,80)

Sa druge strane, Čukarički je istakao ambiciju da se bori za treće mesto, što podrazumeva napad na ceo plen, s obzirom na to da mu trećeplasirana Vojvodina beži dva boda. Od početka drugog dela sezone Čuka beleži sjajne rezultate. Bolji od pulena Dušana Đorđevića ovog proleće su samo večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan. Kajević je uživo pratio sve mečeve Brđana, i one na gostujućim terenima, pa je jedan od pozvanijih da oceni kako ekipa izgleda sa tribina.

"Iako smo izgubili u prvom delu sezone od Spartaka, naš skor sa njima je prilično dobar, posebno na domaćem terenu. Imaju dobru, mladu i poletnu ekipu, upotpunjenu iskusnijim pojedincima, povratnicima iz inostransva. Vođeni su mladim sturčnjakom sa kojim sam igrao u periodu dok sam bio u BSK-u iz Borče. Vladimir Buač je bio ofanzivac, plemenit igrač, tu filozofiju je preneo i na ekipu. Znamo da neće biti lako, nije bilo niti u jednoj utakmici tako, iako je na papiru bilo slabijih rivala", istakao je Asmir Kajević, prvotimac Brđana.

Pomoćni trener Spartaka Savo Pavićević otkrio je da će jedini izostanak u redovima Plavih golubova da bude neigranje kapitena Stefana Miloševića, a da su svi ostali spremni.

"Mislim da pristalice Spartaka nisu zadovoljne našim izdanjem u prethodnih par kola, a sada nas očekuje utakmica u kojoj ćemo pokušati da nadoknadimo izgubljene bodove. U par duela nismo imali ni sportske sreće, a imali smo i dosta igrača van ritma zbog povreda. Dobra stvar je što smo zbog tih uslova dobili neke nove mlade igrače na koje možemo ozbiljno da računamo. Čukarički je ozbiljan klub sa dobrim igračima. Dobar su spoj mladosti i iskustva u kojem ima mnogo talenata. Dobro su selektirani i ovo je za nas jedna prava utakmica da se pokažemo koliko vredimo", rekao je Savo Pavićević

17.00: (1,30) Vojvodina (5,50) Novi Pazar (10,0)

Nešto ranije, Vojvodina kao apsolutni favorit dočekuje Novi Pazar, klub koji na strani ima 10 poraza i četiri remija (17.00). Upravo Pazar je jedan od timova, uz Napredak i Rad, koji je dobrim rezultatima pre pauze popravio poziciju pre odlaska na odmor, pa će duel u Novom Sadu, kao i subotnje gostovanje Građevinara u Inđiji biti veoma važno kada je u pitanju rasplet u donjoj polovini tabele.

Učinkom pre odlaska na odmor ne može da se pohvali ni Mladost iz Lučana, koja je u prethodna četiri kola osvojila samo dva boda i tako dozvolila Radu, prvom timu ispod crte, da se približi na tri boda. Upravo iz rog razloga, Mladost će da dočeka Radnički iz Niša sa ciljem da napravi pomak kada je u pitanju bodovni saldo, a razlog za optimizam je to što ni klub sa Čaira ne može da se pohvali briljantnom formom. Tokom prethodnih pet kola samo jednom je trijumfovao, uz po dva remija i poraza.

Superligaški rasplet, usled kojeg već uoči 29. kola klubovi u sredini tabele nisu ugroženi po pitanju opstanka, ali ni nemaju objektivne šanse da se bore za evropsku scenu, razlog je zbog kojeg će TSC i Proleter potpuno rasterećeno izaći na megdan, a upravo zato bi meč u Senti mogao da predstavlja užitak za ljubitelje domaćeg fudbala.


tagovi

Superliga SrbijeSuperligaČukaričkiSpartak SuboticaFK VojvodinaNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara