Fudbaleri Radničkog (©MN Press)
Fudbaleri Radničkog (©MN Press)

Superliga: Sve oči put Čaira, Rad se čupa, alarm u Voždovcu, Čuka juri Vošu i poslednji voz za Inđiju

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 10:27

Sedam je kola do kraja prvenstva Srbije, ostalo je još nekoliko nepoznatih da se reši do poslednjeg sudijskog zvižduka

Ko će sve Srbiju predstavljati u Evropi osim Crvene zvezde i Partizana znaće se, verovatno, posle polufinala Kupa, a otvoreno je i pitanje koja će tri kluba, uz Bačku, Mačvu i Zlatibor da se spuste u niži rang.

Centralna utakmica kola igraće se u Nišu, gde će se sastati Radnički i Javor, klubovi koji se bore za opstanak. I uoči ove 32. runde oba su iznad crte. Domaćin je u velikim problemima, promenjen je trener i na Čairu, što je bilo očekivano posle tri vezana poraza, a stigao je i četvrti u tom međuvremenu primopredaje dužnosti, Aleksandar Stanković. Tako se Radnički našao u opasnoj zoni mimo svih očekivanja.

Izabrane vesti

19.00: (1,62) Radnički Niš (3,80) Javor (5,90)

Javor je počeo da igra dobar fudbal kad mu je dogorelo do nokata, imao je niz od četiri utakmice bez poraza (dve pobede, dva remija), dok ga nije pregazila Zvezda u prošlom kolu (5:1). Ivanjičani su poraženi na tri poslednja gostovanja na Čairu, a i dalje ih peče poraz na svom terenu iz jeseni 2019. kada ih je Radnički razneo sa 7:0.

Kada bi se gledale samo utakmice kod kuće, Novi Pazar bi bio na petom mestu Superlige. Ima čak 10 pobeda na stadionu kraj Jošanice u 15 mečeva. Težak rival ovog puta stiže u Pazar, Čukarički ima svoju računicu, jer želi da sezonu završi kao treći na tabeli.

Pazarci imaju pet vezanih trijumfa na svom terenu sa gol-razlikom 16:3! Čukarički je, pak, u nizu od pet mečeva bez poraza, na kojima je primio samo dva gola. Ovo im neće biti prvi susret na stadionu plavo-belih u sezoni, jesenas su igrali u Kupu Srbije i izabranici Dušana Đorđevića su slavili sa 3:1.

13.00: (3,90) Novi Pazar (3,40) Čukarički (2,00)

Inđija hvata poslednji voz u borbi za spas. Na tri je boda od Novog Pazara, koji stoji na tom sigurnom ostrvu. Ipak, da bi zeleno-beli još skočili na tabeli moraju da poprave bilans u gostima, jer pred put u Gornji Milanovac imaju seriju od osam utakmica bez pobede. Nije ni Metalac još skroz bezbedan, ali bi mu tri boda protiv Inđije praktično osigurala ostanak u Superligi. Puleni Žarka Lazetića su prošle nedelje prekinuli mali crni niz od četiri duela bez pobede.

Zlatiboru nema spasa, biće po onoj "igrao je u eliti samo jedno leto". Ali, zato se Rad ponovo na volšeban način čupa. Na poslednjih pet utakmica uzeo je 10 bodova. Nije još prekoračio crtu, međutim, naredna dva kola su mu ključna, jer igra sa Zlatiborom i Bačkom, klubovima koji su već sa jednom ili dve noge u drugom rangu. Uzdanica Građevinara Andrija Kaluđerović je ponovo raspucan i u borbi za najboljeg strelca u istoriji Superlige.

13.00: (2,40) Metalac (3,10) Inđija (3,20)

Napredak se probudio, vezao je dve pobede, videćemo da li je to kasno. Danas ide u Suboticu, gde ga čeka Spartak koji je proleće odigrao daleko lošije nego jesen. Interesantno je da na pet poslednjih međusobnih susreta ova dva tima nije pobedio domaćin.

Upaljen je alarm na Voždovcu, smenjen je trener, došao je Predrag Rogan umesto Jovana Damjanovića, a premijerni meč će mu biti u gostima protiv TSC-a, koji igra promenljivo i neuhvatljivo. Tri puta su se ova dva tima sastala do sada, nijednom nije bilo manje od dva gola na utakmici.

Mladost iz Lučana predvođena raspoloženim Milanom Bojovićem ide na noge Proleteru. Dva tima su u potpuno različitim formama: dok Lučanci imaju tri spojene pobede, Novosađani su u četiri minula kola osvojili samo bod. Na tabeli ne mogu mnogo ni gore, ni dole, pa im je to, verovatno, opustilo radni elan u finišu Superlige.

SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

OFK Bačka - Vojvodina 1:2 (0:2)

/Zličić 61 - Gemović 6, 28/

Mačva - Partizan 1:2 (1:1)

/Knežević 3 - Aasano 43, L. Marković 56/

Subota

Crvena zvezda - Radnik 2:1 (0:1)

/Sanogo 54, Ivanić 85 - Milovanović 35/

Nedelja

13.00: (2,40) Metalac (3,10) Inđija (3,20)

13.00: (3,90) Novi Pazar (3,40) Čukarički (2,00)

13.00: Zlatibor Čajetina - Rad

19.00: (1,75) TSC (3,60) Voždovac (4,90)

19.00: (2,85) Proleter Novi Sad (3,05) Mladost (2,65)

19.00: (1,62) Radnički Niš (3,80) Javor (5,90)

19.00: Spartak Subotica - Napredak

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Novi PazarJavorfk voždovacRadnički NišČukaričkiSuperligaMetalacInđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara