Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Sutjeska ove sezone kao Budućnost prošle, borba za Evropu na primorju

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 13:25

Dve utakmice 10. kola šampionata Crne Gore na programu su ove subote

Prošle sezone je Budućnost iz Podgorice verovatno najlakše došla do titule od svih šampiona na Starom kontinentu. Podgoričani su iza sebe drugoplasiranu Sutjesku ostavili 28 poena, a za sada su Nikšićani u dobroj poziciji da im se osvete. Aktuelni prvak igra užasnu sezonu, za razliku od Sutjeske, koja eventualnom pobedom protiv Podgorice (subota, 18.00) može da pobegne najvećem rivalu na +14, a drugoplasiranoj Iskri na +9 bodova na tabeli.

Ne bi bilo ništa čudno u svemu tome, da prvenstvo nije tek na svojoj četvrtini, odnosno odigrano je samo devet kompletnih kola. Međutim, svi timovi su manje ili više sličnog kvaliteta, osim Sutjeske koja jedina još ne zna za poraz.

Izabrane vesti

18.00: (3,90) Podgorica (3,30) Sutjeska (1,92)

Na otvaranju 10. kola u petak je Iskra izgubila od Jezera sa 1:0, tako da sada tim koji trenira Milija Savović može dodatno da poveća razliku na tabeli.

Završili smo jedan krug sa izvanrednim rezultatom od sedam pobeda i dva remija, tako da ulazimo u naredni ciklus sa mnogo više samopouzdanja nego što smo imali na startu prvenstva“, kazao je Savović.

Podgorica je pretposlednja na tabeli sa samo jednom pobedom i pet osvojenih poena, pa suštinski ne bi trebalo da predstavlja preveliku opasnost po lidera. Ekipa na čijoj klupi sedi Nenad Vukčević, koji je već treći trener tog tima od početka sezone, poražena je u Nikšiću sa 1:0. Posle prvog meča sa Sutjeskom u Prvoj ligi, još u avgustu 2019. godine, Podgoričani nikada više nisu savladali svog današnjeg rivala. Od narednih sedam utakmica četiri su izgubili, a na tri remizirali.

Sad vremena posle početka tog meča, u Baru će se sastati jedina dva prvoligaša sa primorja, Mornar i OFK Petrovac. Pomalo neočekivano se za sada obe ekipe bore za plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.

19.00: (1,87) Mornar (3,25) OFK Petrovac (4,20)

Neočekivano zato što je Mornar prošle sezone igrao u nižem rangu, a Petrovac jedva, kroz plej-aut izbegao ispadanje tamo. Oba tima su odlično otvorila prvenstvo, mada su u poslednjih nekoliko nedelja u padu. Barani su izgubili tri od poslednje četiri utakmice, a Petrovac u tom periodu ima učinak od pobede, remija i dva poraza.

U prvom njihovom susretu Mornar je trijumfovao sa 1:0 i tako je postao jedna od samo dve ekipe kojima Petrovac nije dao gol u prvom krugu takmičenja. Druga je Sutjeska, koja je u Nikšiću odigrala sa njima 0:0. Gol-razlika Petrovca je 17:17, potpuno netipično za crnogorski fudbal, dok je Mornar na uobičajnijih 9:7.


tagovi

Sutjeska NikšićCrna Gora 1Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara