Stadion Ipurua (©Reuters)
Stadion Ipurua (©Reuters)

Sve ili ništa na Ipurui

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 14:01

Eibar i Đirona igraju revanš polufinala plej-ofa za promociju u Primeru, prvi meč pripao timu iz Baskije 1:0

Tenerife su prvi finalista baraža za plasman u Primeru, a društvo u borbi za promociju praviće mu Eibar ili Đirona. Sastav iz Katalonije nije uspeo da ostvari pozitivan rezultat u domaćem duelu sa Oružarima, pa na revanš susret u Baskiju dolazi sa minimalnim porazom (0:1).

Eibar je prošle godine ispao iz najviše konkurencije u Španiji, a posle godinu dana u Segundi mogao je do direktne karte za povratak. Poraz u poslednjem susretu ligaškog dela na travnjaku fenjeraša Alkorkona (0:1), međutim, bacio ga je u nemilosrdni plej-of.

Izabrane vesti

Dobro su momci Gaizke Garitana startovali u njemu i obezbedili prednost od jednog gola na terenu Đirone (1:0). Rezultat je otvoren sredinom prvog poluvremena pogotkom Agera Akečea, da bi pred odlazak na veliki odmor Alvaro Tehero sakupio dva žuta kartona i dao povoda Đironi da veruje u povratak. Ipak, tim koji sa klupe vodi Mičel jednom je pogodio prečku.

"Naša pobeda od 1:0 je veoma tanka i imati gol prednosti znači da nemaš ništa", ocenio je Gaizka Garitano posle prvog sukoba.

18.30: (2,40) Eibar (3,10) Đirona (3,20)

Biće to treća utakmica koju Eibar i Đirona igraju za nešto više od nedelju dana, tako da umor mora da se uzme u obzir. U slučaju Oružara, upravo igrač manje u drugom poluvremenu napravio je dodatni napor Oružarima.

U taboru Đirone znaju da će im biti teško da dođu do petog finala za promociju u poslednjih 10 godina, ali su takođe svesni da će psihološki faktor ponovo igrati glavnu ulogu u preostalih 90 minuta. Zato će nastojati da prvi postignu gol i da polovina posla bude obavljena što je pre moguće, destabilizujući moral domaćin na Ipurui.

Kada je reč o tradiciji, Eibar je daleko uspešniji od rivala. Savladao ga je na tri vezana domaćinstva i to veoma ubedljivo (4:2, 3:0, 4:1), dok je uopšteno nanizao sedam trijumfa nad Đironom.

-------------------

Meč Eibar - Đirona možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE, REVANŠI

Subota

Las Palmas - Tenerife 1:2 (0:2) /prvi meč 0:1/

/Kurbelo 71 - Galjego 3, 45+6 pen/

Nedelja

18.30: (2,40) Eibar (3,10) Đirona (3,20) /prvi meč 1:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SegundaŠpanija 2EibarĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara