Oskar Kardozo (©AFP)
Oskar Kardozo (©AFP)

Sve je gotovo: Kardozov Libertad je šampion Paragvaja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 04:33

Kolo pre kraja Aperture, crno-beli osvojili krunu posle četiri godine zahvaljujući porazu Nasionala od River Plejta - 0:1

Libertad je u nedelju ujutru neprijatno iznenadio porazom na svom terenu od Sol de Amerike (1:2), ali je na krunu čekao samo 24 sata. Zahvaljujući porazu Nasionala iz Asunsiona protiv River Plejta (0:1), crno-beli su osvojili 21. titulu šampiona Paragvaju, prvu posle četiri godine, kada su takođe bili najbolji u formatu Apertura. Pre dve godine Libertad je u svoje vitrine doneo i Kup Paragvaja.

Nasional je samo pobedom imao šansu da u poslednjem kolu pretekne gradskog rivala i osvoji krunu, ali River Plejt, koji s kupe predvodi Selso Ajala, slavio je sa 1:0 u gostima u poslednjem meču 17. kola. Gol odluke delo je Dionisija Pereza na startu drugog poluvremena. I pored trijumfa ekipa koja se zove kao i argentinski gigant s Monumentala ostala je na poslednjem mestu šampionata ove južnoameričke države.

Izabrane vesti

Prva zvezda Libertada je vremešeni napadač Oskar Kardozo. Iako ima 37 godina i dalje je jedan od najboljih napadača u Paragvaju. Najbolje partije karijere pružao je u dresu Benfike, a već četiri godine je u otadžbini. Poslednji klub u Evropi bio mu je grčki velikan Olimpijakos.

Utorak, 19.00: (2,45) Crvena zvezda (3,10) Partizan (3,10)

Kardozo je sa devet golova na čelu liste strelaca, zajedno sa golgeterom Nasionala Leonardom Viljagraom, pa će poslednje kolo naredne nedelje da odluči ko će da stigne do laskave nagrade za najubojitijeg golgetera Paragvaja.

Podsetimo, Olimpija iz Asunsiona je krajem prošle godine bila šampion Paragvaja u formatu Klausura posle pobede nad Guranijem u finalu plej-ofa posle boljeg izvođenja jedansterava. U Aperturi ove godine se igrao klasičan dvokružni sistem sa 18 kola. Libertad ima nedostižnih pet bodova prednosti u odnosu na gradskog rivala Olmipiju.

Libertad ima najviše pobeda u sezoni – 11, najviše je postigao golova (33), primio najmanje (14) i sasvim zasluženo vratio se na tron Paragvaja.

PARAGVAJ, APERTURA – 17. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Guairenja - Guarani 0:0

Libertad - Sol Amerika 1:2 (1:0)

/Baez 41 - Leal 64, Valdez 74/

Nedelja

Sero Portenjo - 12. Oktobar 0:1 (0:1)

/Nunjez 14

Olimpija - Sportivo Lukenjo 4:1 (2:1)

/Kamačo 20, Silva 26, Gonzalez 46, Pita 90+8 - Benitez 8/

Ponedeljak

Nasional - River Plejt 0:1 (0:0)

/Perez 52/



tagovi

Južna AmerikaParagvaj 1ParagvajOskar KardozoLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara