Pepe i Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Pepe i Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Sve oči uprte u Ronalda: Pepe prvi put protiv velikog asa, Pirlo veruje u Moratu

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.02.21. | 10:05

Juventus na Dragau bez Bonučija, Dibale i Kvadrada. Španac dobio prednost u odnosu na Kuleševskog. Bjankoneri pre četiri godine eliminisali Zmajeve u osmini finala Lige šampiona sa ukupnim rezultatom 3:0

Kristijano Ronaldo se vraća u Portugaliju. Doduše, ne igra protiv svog Sportinga iz Lisabona iz koga se vinuo u visine pre 18 godina nego putuje u Porto na noge Zmajevima u prvom meču osmine finala Lige šampiona (21.00). Stara dama ne igra onako kako se od nje očekivalo ove sezone. Da nema portugalskog asa rezultati bi bili još skromniji. Skudeto je sve dalje, a završnica borbe za “ušati trofej” izmiče crno-belima prethodnih godina. Juve je napravio lošu uvertiru pred današnji duel na Dragau porazom od Napolija (0:1) u subotu u Seriji A.

Ni četa Serža Konseisaa nije imala uspešnu generalnu probu. Tim Marka Grujića je u gradskom derbiju protiv Boaviste jedva stigao do boda (2:2). Odbrana titule je nemoguća misija jer Sporting ima čak 10 bodova više u Primeiri.

Izabrane vesti

Juventus posrće, ali ima ulogu favorita u dvomeču protiv prošlosezonskog osvajača duple krune u Portugaliji. Porto je jesenas u konkurenciji Mančester Sitija, Marselja i Olimpijakos bio drugi.

"Ovo je veoma važna utakmica protiv veoma jake ekipe Porta. Nadam se da je ovo početak duge šetnje do finala. Poštovanje za protivnika, ali želimo da pobedimo. Moramo da budemo 100 odsto fokusirani na naše cijeve”, rekao je Ronaldo pred duel sa Zmajevima.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JUVENTUS DA BUDE ŠAMPION EVROPE JE 15,0.

Trener devetostrukog uzastopnog šampiona Italije Andrea Pirlo ostao je bez iskusnog štopera Leonarda Bonučija. Zbog povrede zadnje lože odsustvovaće sa terena najmanje dve nedelje. Protiv Portugalaca krenuće štoperski tandem Kjelini – De Liht dok se očekuje da u narednim prvenstvenim duelima šansu dobije i Turčin Demiral.

Takođe, u konkurenciji nije ni Paolo Dibala. Argentinac nije zalečio povredu kolena koja ga muči već mesec dana i ostao je u Torinu. Meč propušta i desni bek Huan Kvadrado zbog povrede butnog mišića kao i Artur Melo. Od povrede se oporavio Velšanin Aron Remzi.

Za meč na Dragau šansu bi u špicu trebalo da dobije Alvaro Morata pre Dejana Kuluševskog.

"Morata nije baš u najboljoj formi ali znamo ga. Ponekad ima takve periode. Bitno je da je zdrav, srećan i golovi će sami da dođu”, rekao je Pirlo.

Danilo i Rodrigo Bentankur moraju da se čuvaju zbog žutih kartona jer bi u slučaju opomena na Dragau propustili revanš u Torinu.

Seržo Konseisao (©Reuters)Seržo Konseisao (©Reuters)

U Portu su svesni loše forme, četiri meča bez pobede u Portugaliji. Ipak, nema predaje. Seržo Konseisao kaže da njegov tim ima šanse da prođe među osam najboljih timova na Starom kontinentu.

"Napravićemo probleme Juventusu jer i Porto ima nešto u svom DNK. Imamo mentalitet pobednika bez obzira na ime protivnika”, hvali svoje izabranike Konseisao.

Učitelj fudbalera Porta kaže da je svestan kvaliteta zemljaka Ronalda.

"Nismo u pojedinačnom sportu, ali znamo da u bilo kom trenutku u igri Kristijano može da odluči utakmicu. Ne smatraju ga slučajno najboljim na svetu. Moramo biti čvrst, kompaktan i kohezivan tim, po ugledu na ono što smo uradili u grupnoj fazi Ligi šampiona”, smatra trener portugalskog šampiona.

U startnoj postavi Porta nije najavljen nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić. Zbog povreda Konseisao ne može da računa na Ivana Markana, Mbajea i Nanua.

Stub odbrane domaćina biće veteran Pepe. On je godinama bio saigrač Ronalda u Realu sa kojim je osvojio sve što je moglo da se osvoji u belom dresu Kraljevića. Sada su prvi put na suprotnim stranama.

"Nadamo se pobedi, ali takođe znamo da će to biti veoma teško. Juventus je tim koji može da računa na neke sjajne igrače, uključujući najboljeg na svetu Kristijana Ronalda, tako da neće biti lako. Daćemo sve od sebe i trudićemo se da sledimo instrukcije našeg trenera kako bismo mogli da se borimo za sledeću rundu. Biće ovo poseban izazov da se suočim s Ronaldom, jer zapravo nikada nisam igrao protiv njega tokom svoje karijere”, rekao je štoper Zmajeva.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE PORTO DA OSVOJI TITULU U LIGI ŠAMPIONA JE 150,0.

Ova dva tima sastala su se i pre četiri godine u osmini finala Lige šampiona. Bolji su bili Bjankoneri koji su slavili u oba meča. U Portu je bilo 2:0, a u Torinu 1:0 za tada izabranike Masimilijana Alegrija.

PORTO – JUVENTUS

/21.00, TV Arena sport/

PORTO – Stadion Dragao. Igraće se bez gledalaca

Sudija: Del Ćero (Španija)

PORTO: Markesin; Manafa, Pepe, Mbemba, Zaidu, Seržo Oliveira, Uribe, Otavio, Korona, Marega, Diaz.

JUVENTUS: Ščešni, Danilo, De Liht, Kjelini, Alek Sandro, Rabio, Bentankur, Mekeni, Kjeza, Morata, Ronaldo.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVI MEČEVI)

Utorak

Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)

/Mesi 27pen - Mbape 32, 65, 85, Ken 70/

RB Lajpcig - Liverpul 0:2 (0:0)

/Salah 53, Mane 58/

Sreda

21.00: (3,80) Porto (3,10) Juventus (2,15)

21.00: (2,50) Sevilja (3,30) Borusija Dortmund (2,85)

23. februar

21.00: (2,75) Atletiko Madrid (2,90) Čelsi (2,90)

21.00: (4,80) Lacio (4,00) Bajern (1,68)

24. februar

21.00: (2,70) Atalanta (3,30) Real Madrid (2,60)

21.00: (7,50) Borusija Menhengladbah (4,60) Mančester Siti (1,43)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaPortoJuventusPepeKristijano RonaldoAndrea PirloSeržo Konseisao

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara