Aleksander Isak (©Reuters)
Aleksander Isak (©Reuters)

Šveđani bez Ibrahimovića, u Češkoj panika – ne igra Patrik Šik

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.03.22. | 12:56

Polufinale baraža za Mundijal u Kataru: Večeras u Solni se traži protivnik Poljskoj u finalu. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina – 2,10

Poljska, Švedska ili Češka? Samo jedna selekcija od ove tri će igrati na Mundijalu u Kataru krajem godine. Posle rata u Ukrajini, Rusija je izbačena iz baraža, pa su Poljaci profitirali, igraće u finalu, dok će večeras (20.45) u Solni, delu Stokholma, snage da odmere Šveđani i Česi.

Obe selekcije igraće bez glavnih zvezda. Za Švedsku zbog kartona neće moći da igra veteran, napadač Milana, Zlatan Ibrahimović. Van stroja je Emil Kraft. Debi u žuto-plavom dresu mogao bi da ima krilni napadač Entoni Elanga, fudbaler Mančester Junajteda. Verovatno će meč početi s klupe za rezerve, dok će u špicu da startuju Aleksander Isak i verovatno Viktor Klasen koji dugo ne igra jer je napustio Krasnodar. Poslednji meč je odigao pre više od mesec dana, pa ćemo videti da li će mu selektor Jane Anderson ukazati šansu od prvog minuta.

Izabrane vesti

I Česi će biti oslabljeni neigranjem najboljeg napadača Patrika Šika. Fudbaler Bajer iz Leverkuzena je već nekoliko nedelja van stroja. On je bio na spisku Češke, ali je otpao. Nije se oporavio od povrede, nije igrao za Farmaceute za vikend.

"Odsustvo Patrika Šika je veliki gubitak za nas. Zbog toga su i naše šanse sada manje. On je napadač koji je trenutno nezamenjiv“, rekao je Vladimir Šmicer, nekadašnji proslavljeni as češkog fudbala.

20.45: (2,10) Švedska (3,25) Češka (4,10)

I selektor Jaroslav Šilhavi žali za izostankom Šika.

"Verovali smo da će Patrik biti s nama. Počeo je da trenira pre sedam dana, ali nije spreman. To je veliki gubitak za nas", istakao je Šilhavi.

Ostaje mogućnost da bi u slučaju prolaska Češke u finalu mogao da pomogne protiv Poljske. Koliki je to hendikep za Čehe govori podatak da je postigao pet golova na Evropskom prvenstvu prošle godine i sa Kristijanom Ronaldom je bio najubojitiji na kontinentalnom šampionatu i odveo svoju selekciju do četvrtfinala.

U odsustvu napadača Bajera iz Leverkuzena, vođa napada mogli bi da budu Adam Hložek iz Spart ili Jan Kuhta iz moskovske Lokomotive koji je postigao dva gola na poslednje tri utakmice u Premijer ligi Rusije. Prva zvezda Češke je vezista Vest Hema Tomaš Souček.

20.45 (1,43) Portugalija (4,70) Turska (8,50)

Švedska je poražena od Gruzije i Španije u poslednja dva kola kvalifikacija, pa je morala da se zadovolji s drugim mestom i baražom. Španci su otišli direktno na Mundijal. Česi su vezali tri pobede, dve u kvalifikacijama. Ove selekcije su odigrali tri prijateljska meča. Dva puta je bilo nerešeno, dok je jednom slavila Švedska sa 2:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BARAŽ ZA SVETSKO PRVENSTVO - POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Četvrtak

20.45: (1,22) Italija (6,75) Makedonija (17,0)

20.45 (1,43) Portugalija (4,70) Turska (8,50)

20.45: (2,10) Švedska (3,25) Češka (4,10)

20.45: (2,90) Vels (2,85) Austrija (2,85)

***kvote su podložne promenana

Odloženo

Škotska – Ukrajina

NAPOMENA: Rusija, koja je trebalo da igra sa Poljskom, izbačena je iz takmičenja posle izbijanja rata


tagovi

Zlatan IbrahimovićPatrik ŠikKvalifikacije za SP 2022.Katar2022fudbalska reprezentacija ŠvedskeFudbalska reprezentacija Češke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara