Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Švedska 2: Sundsval u top formi, vezao pet pobeda, grabi ka Alsvenskanu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 10:34

Drugoplasirani tim Superetana gostuje u Jenkepingu u odloženom meču 18. kola

Dok su u većini zemalja Evrope šampionati tek u prvim trećinama, kod Skandinavaca je uskoro kraj sezone. Zimski uslovi na severu Starog kontinenta ne pogoduju fudbalu. U drugoj ligi Švedske, popularnom Superetanu, ostalo je još šest kola do kraja.

Varnamo je lider i blizu je povratka u elitni rang, dok bi još jedan nekadašnji član najboljeg društva mogao da se vrati u Alsvenskan. U pitanju je Sundsval koji je na drugom mestu sa četiri boda manje od lidera, ali ima i utakmicu manje. Upravo će danas (19.00) da igra u gostima protiv Jenkepings Sodre odloženi meč 18. kola.

Izabrane vesti

19.00: (2,65) Jenkepings Sodra (3,05) Sundsval (2,65)

Dva najbolja tima izboriće plasman u elitu, dok će trećeplasirani da igra baraž. Na toj poziciji trenutno je nekadašnji šampion Švedske Helsingborg. Sundsvalu je pobeda neophodna kako bi napravio velikih sedam bodova više od Helsingborga, ali je i domaćinu ovaj meč važan. Naime, trenutno ima šest bodova više od Bragea, tima koji je ne mestu u plej-autu.

Sundsval ima drugog strelca lige Linusa Halenjusa koji je postigao 12 golova, jedan manje od najubojitijeg fudbalera u Superetanu, Ajdina Zeljkovića iz Ergritea. Ovaj iskusni napadač je igrao za mladu reprezentaciju Švedske, a promenio je veliki broj klubova. U Švedskoj je branio boje Hamarbija, Helsingborga i Norćepinga. Ove godine se vratio u klub gde je i počeo karijeru. U inostranstvu je branio boje Đenove, Lugana, Padove, Araua i kipaskog APOEL-a. Sundsval je drugi najefikasniji tim u ligi sa 35 golova, jednim manje od Helsingborga.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Forma je na strani Sundsvala koji je dobio pet poslednjih mečeva. Pre desetak dana je pobedio u derbiju Helsinborg u gostima sa 2:1 i napravio veliki korak ka Alsvenskanu. Jenkepings Sodra je u očajnoj seriji sa samo dva boda u pet kola. U prvom delu sezone, Sundsval je na svom terenu poražen od današnjeg rivala (1:2).

Ovi klubovi igraju efikasne utakmice u poslednje vreme. Na četiri u nizu je dolazila kombinacija GG3+, a na tri od četiri meča palo je četiri ili više pogodaka.

ŠVEDSKA 2 – ODLOŽENI MEČ 18. KOLA

Četvrtak

19.00: (2,65) Jenkepings Sodra (3,05) Sundsval (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 2Sundsval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara