Andraž Šporar (©Reuters)
Andraž Šporar (©Reuters)

Svojevremeno ga htela Zvezda, sada se seli u Midlsbro sa otkupnom klauzulom 8.500.000 evra i dva uslova

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.08.21. | 19:22

Sporting šalje Šporara na novu pozajmicu

U dva navrata pokušala je Crvena zvezda svojevremeno da dovede slovenačkog napadača Andraža Šporara, ali je 2015. izabrao Bazel (iako je veoma blizu da ga dovede bio Šturm), a tri godine kasnije Slovan Bratislava je bio konkretniji.

Da su ga s razlogom želeli na Marakani potvrđuju transferi ovog 27-godišnjeg reprezentativca Slovenije u dosadašnjoj karijeri.

Izabrane vesti

Bazel ga je platio Olimpiji 3.800.000 evra, međutim, u Švajcarskoj nisu bili zadovoljni njegovim skromnim učinkom, a nestrpljivi da ga sačekaju rešili su da ga puste u Slovan za 600.000. U međuvremenu je bio na pozajmici u Arminiji Bilefeld.

Boravak u Slovačkoj mu je prijao, pa je dobrim partijama doneo klubu 6.000.000 evra kada ga je januara prošle godine kupio Sporting Lisabon i odredio otkupnu klauzulu čak deset puta veću od plaćenog transfera. Za Lavove je upisao 38 nastupa u kojima je dao 11, a namestio osam golova. Ipak, drugi deo prošle sezone proveo je na pozajmici u Bragi. Tamo je triput bio strelac i jednom asistent, a igrao je 21 put.

Po isteku pozajmice šampion Portugala nije pokazao interesovanje da zadrži Šporara, već je odlučeno da ide na novu pozajmicu. Engleski mediji pišu da je vrlo blizu dogovor sa drugoligašem Midlsbrom koji će podrazumevati dva uslova po kojima engleski klub može da ga otkupi na kraju sezone za 8.500.000 evra. Prvi je promocija u Premijer ligu, a drugi najmanje 15 golova slovenačkog napadača.


tagovi

Andraž Šporarletnji prelazni rok 2021Midlzbro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara