Tadića ne remete kritike iz Holandije: Normalno je da je kapiten, najstariji igrač i još stranac prvi na udaru

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 13:41

"Svaki dan je novo dokazivanje", poručuje srpski as

Godinama su se samo hvalospevi čuli iz Holandije, kao i iz cele Evrope, sa punim pravom na račun Dušana Tadića.

Srpski as je sezonama prva perla Ajaksa, pored njega su “prohodali” I proslavili se brojni igrači Kopljanika, postali zvezde, zaradili bogate ugovore, a klub iz Amsterdama unosne sume od transfera. Za sve to vreme Tadić je sipao golove, asistencije, podizao pehare, preuzimao odgovornost kada je gusto.

Izabrane vesti

Sada kada se promenio način igre sa novim trenerom Dušan nije tako ubojit kao prethodnih godina, ali šokantno je sa koliko I sa kako oštrim, zajedljivim kritikama se suočava u Holandiji čak I od nekih bivših reprezentativaca te zemlje.

Ipak, sve to nimalo ne utiče na kapitena reprezentacije Srbije, koji u potpunom miru čeka da sutra veče povede Orlove na duel sa Švedskom.

"Kada ste najstariji igrač u ekipi i kapiten, a ekipa godinama pobeđuje, nekima to ne odgovara. Pogotovo kada ste stranac, pa kada tim izgubi utakmicu ili kada ne postignete gol ili asistirate, onda ste prvi na udaru. Normalno je, uvek sam to govorio, da igrači sa najviše iskustva moraju da preuzimaju odgovornost. Sve je to normalno, samo moraš da znaš ko si i šta si, da se ne osvrćeš. Da ostaneš gladan uspeha, bez obzira koliko godina imaš. Svaki dan, svaka utakmica su novo dokazivanje", poručio je Dušan Tadić.

Bez njega, jasno je, srpska reprezentacija nije isti tim. Kapiten je tvorac najvećih uspeha, njegove lopte “hrane” I Mitrovića I Vlahovića i ostale i Tadić u tome uživa.

"Uvek sam u službi tima. Zadatak mi je da naše napadače hranim loptama, a da oni postižu golove. Puno mi je srce kada oni tresu mreže, to je plod našeg zajedničkog rada. Kada igramo onako kako mister traži, svi naši kvaliteti dolaze do izražaja".

Zadatak pred Švedsku I Norvešku je jasan – dve pobede. Tome se nada i kapiten Orlova.

"Bilo bi lepo da pobedimo obe utakmice, da se plasiramo u A diviziju Lige nacija I da tamo igramo sa najboljima, jer po meni, tamo pripadamo. Samo da se prepustimo, da igramo našu igru, onda će rezultat doći sam po sebi", podvukao je Dušan Tadić.


tagovi

Dušan TadićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara