(©FK Crvena zvezda)
(©FK Crvena zvezda)

Talentovani golman osetio čari rada sa prvim timom Zvezde: Dragocene lekcije Popovića i Brivija

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 17:56

Čuvar mreže rođen 2005. godine zadovoljan zbog ukazanog poverenja

Treninzima prvog tima Crvene zvezde priključen je talentovani golman iz crrveno-bele škole Stefan Marinković. Biser koji još ima pravo da brani i za kadete, sjajnim igrama zaslužio je poverenje i čast da radi sa četom Dejana Stankovića, te je u periodu kada su dvojica čuvara mreže odsutna zbog reprezentativnih obaveza dobio priliku da stiče dragoceno znanje uz starijeg kolegu i trenera golmana Pjerluiđija Brivija.

Izabrane vesti

"Ostvario mi se san. Ceo život sam u klubu, Zvezdino sam dete i kao svaki klinac koji stasava na terenima iza juga Marakane, čekao sam ovaj dan. Ne nameravam ovde da se zaustavim, već želim da ostanem u prvom timu. Svi su me dobro prihvatili, a od golmana je tu Popović, s obzirom na to da su Borjan i Gordić sa reprezentacijom. Upijam sve savete od Popa, zaista se postavio kao da mi je stariji brat. Takođe, tu je i trener Brivio, veliki stručnjak, u šta sam se uverio već. Zadovoljan sam i ovo je prvi korak ka tome da stanem među stative kluba za koji navijam i u kom sam odrastao", rekao je Marinković.

Pred golmanom rođenim 2005. godine je mukotrpan rad, ali je na pravom putu što je već pokazao u konkurenciji sa starijim rivalima.

"Ne srljam, već idem korak po korak. Bitno mi je da imam dobre primere pred sobom. Takođe, privikavam se i na treninge u prvom timu. Igra se jako, čvrsto, šutevi su mnogo snažniji, više posla imam u tom smislu, ali ne bih da potcenjujem ni rad omladinske ekipe, jer sam u njoj zaista mnogo napredovao".

Upravo će talentovani Beograđanin koji crveno-beli dres nosi još od petlića biti glavna uzdanica u timu Marka Neđića kada je reč o Ligi šampiona za mlade.

"Mislim da možemo da prezimimo u Evropi, što bi značilo da odmerimo snage sa ekipama čiji su seniorski timovi obezbedili Ligu šampiona. Kad je u pitanju Omladinska liga Srbije, titula se u Zvezdi ne dovodi u pitanje", rekao je Marinković.

Osim Marinkovića, Crvena zvezda ima još dvojicu talentovanih golmana koji na kaljenju čekaju povratak u matični klub, to su Andrija Katić (IMT) i Marko Ćopić (Grafičar).


tagovi

Stefan MarinkovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara