Mihael Santos (©Reuters)
Mihael Santos (©Reuters)

Taljeres u krizi, borba za “kotu 2”

Vreme čitanja: 4min | čet. 06.07.23. | 22:30

Argentina 1: Ekipa iz Kordobe noćas (23.55) gostuje Sarmijentu u Huninu

Stabilnost rezultata i pouzdanost u očuvanju drugog mesta na tabeli Argentinske profesionalne lige, Taljeres je uspeo da protraći u samo dva kola. Posle niza od osam utakmica u kojima nije znao za poraz, okončan je na gostovanju Lanusu, a pad u učinku nastavio se i narednom meču kada je na svom terenu remizirao sa Godoj Kruzom.

U međuvremenu, Sarmijento je pobedio samo jednom u poslednjih šest utakmica koje je odigrao. Upravo, ova dva tima noćas (23.55) će da odmere snage na stadionu Eva Peron u Huninu, u sklopu 23. kola prvenstva argentinske elitne divizije.

Izabrane vesti

Ovse sezone Sarmijento ima skroman učinak u prvenstvu Argentine gde trenutno zauzima 15. poziciju na tabeli. U predhodna 22 kola osvojio je 28 bodova, pri tom postigavši 22 gola uz 20 primljenih. U poslednjih deset mečeva pred svojom publikom, tim Israela Damontea je pokazao zaista pristojan učinak, pobedivši u četiri utakmice, tri puta je remizirao, a isto toliko puta je bio poražen.

23.55: (3,50) Sarmijento (3,30) Taljeres (2,15)

Poslednji uspeh na svom Eva Peron stadionu u Huninu bio je protiv Atletiko Tukumana, pobedom od 4:1. Uprkos tome što je postigao dosta golova na tom meču, El Verde je protraćio mnogo šansi, je je imao čak 20 upućenih udaraca ka golu protivnika. Serhio Alehandro je postigao dva gola, dok su Lukas Melano i Gabrijel Dijaz po jednom tresli mrežu rivala. Gostovanje Boki Juniors na La Bombonjeri u predhodnom kolu nije prošlo kako se očekivalo, a Sarmijento je na kraju izgubio sa 2:0. Do polovine drugog poluvremena, Alviverde je uspeo da obuzda ofanzivnost Đenovljana, ali to nije dugo trajalo. Prvi gol za domaće postigao Migel Merentiel u 71. minutu, dok je Kristijan Medina u 84. duplirao prednost, čime je i postavio konačan ishod meča. Sveukupno, u poslednjih deset utakmica, Sarmijento je imao tri pobede, četiri remija i tri poraza.

Trener Sarmijenta, Israel Damonte, imaće nekoliko izostanka za ovaj meč. Federiko Paradela i Žair Arismendi se oporavljaju od povreda. Pored njih, nedostupan je i italijanski vezista Hoze Mauri pošto je zadobio tešku povredu na utakmici protiv Barakas Sentrala još u februaru. Sarmijento obično igra u taktičkom sistemu 5-3-2, tražeći čvrstu i efikasnu igru u defanzivi.

S druge strane, Taljeres je nedavno imao nekoliko spoticanja, i sada već izvesno neće moći da se približi River Plejtu koji grabi ka novoj titulu. El Taljarin trenutno se nalazi na na trećem mestu na tabeli sa 41 bodom. Tim je pokazao odličnu ofanzivnu snagu, postigavši 37 golova i primivši 20, što ga u dosadašnjem toku prvenstva odlikuje kao drugi najbolji napad u takmičenju, što može predstavljati težak izazov za odbranu Sarmijenta.

23.55: (1,75) Argentinos Juniors (3,50) Instituto (5,10)

Njihova serija od osam utakmica bez poraza okončana je gostovanjem na stadionu La Fortaleza, kada je poražen od Lanusa sa 2:1. Sastav Havijera Gondolfija počeo je veoma ofanzivno na tom susretu, toliko da je posle samodva minuta igre golom Dijega Valojesa. Posle brojnih šansi, El Granate je u drugom poluvremenu uspeo da izjednači sa Leandrom Dijazom, a preokret je usledio iz nogu Kristijana Leme u 71. minutu. Igrajući kod kuće, na stadionu Olimpiko Šato Kareras, Taljeres je u predhodnom kolu ugostio Godoj Kruz i tom prilikom remizirao 1:1. Ponovo je El Taljarin odlično počeo utakmicu, postigavši gol već u 14. minutu preko Majkla Santosa. Međutim, određeni propusti u defanzivi omogućili da ekipa iz Mendose ostane neporažena, izjednačujućim golom Tadeoa Aljendea u 83. minutu meča.

Na poslednjih deset gostujućih utakmica, Taljeres je uspeo da slavi pet puta, uz tri remija i dva poraza. U poslednjim mečevima u gostima ekipa je imala izjednačen učinak, pobedivši Tigre sa 3:1, i pretrpevši već pomenuti neuspeh protiv Lanusa koji se posle te pobede ozbiljno umešao u borbu za drugu Ii treću poziciju na tabeli. Inače, to su mesta koja direktno vode u naredno izdanje Kopa Libertadores.

Trener Havijer Gandolfi zbog povrede neće moći da računa na Lukasa Suareza. Pored toga, čileanski napadač Visente Fernandez povređen je od marta i trebalo bi da ostane van terena. Uz to, vredi istaći učinak Mičaela Santosa, koji je postigao sedam golova u poslednjih sedam utakmica, postavši tako ključni igrač Taljeresa u ovod delu sezone. EL Taljarin obično usvaja taktički sistem 4-2-3-1, nastojeći da iskoristi svoj moćni napad i tako stvori što više prilika za postizanje gola.

Kada se analizira istorijat direktnih sukoba ova dva tima, Taljeres ima jasnu prednost. U poslednja četiri puta kada su se susreli, odigrali su jedan remi,a u preostala tri okršaja slavila je ekipa iz Kordobe. U poslednjem okršaju, održanom u junu prošle godine, Taljeres je pobedio sa 2:0 kod kuće, pokazujući svoju superiornost nad Sarmijentom. Svakako, Sarmiento ima prednost u vidu domaćeg terena i podršku navijača, ali na ovaj meč dolazi sa nestabilnim nizom rezultata, čak i kada su upitanju nastupi kod kuće.

ARGENTINA 1 – 23. KOLO

Utorak

Njuels Old Bojs – Himnasija la Plata 2:2 (1:2)

/Ortiz 37, Montenegro 57 – Domingez 11, Taragona 25/

Sreda

Lanus - Velez Sarsfild 0:1 (0:1)

/Bou 43/

Godoj Kruz - Platense 2:1 (1:0)

/Barios 17, Larosa 85 - Marčič 53/

Tigre - Banfild 1:2 (0:1)

/Lućati 76 - Bisans 30, 62/

Rosario - Estudijantes 0:0

Četvrtak

Rasing - San Lorenco 1:1 (1:0)

/Hauče 21 - Bareiro 82/

River Plejt - Kolon 2:0 (1:0)

/De la Kruz 38, Beltran 61/

Arsenal - Defensa i Hustisija u toku

Union Santa Fe - Boka Juniors u toku

23.55: (1,75) Argentinos Juniors (3,50) Instituto (5,10)

23.55: (3,50) Sarmijento (3,30) Taljeres (2,15)

Petak

02.30: (2,10) Belgrano (3,25) Barakas (3,70)

02.30: (2,25) Urakan (3,15) Atletiko Tukuman (3,45)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1ArgentinaTaljeres KordobaSarmijento

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara