Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Teatar snova čeka na trofej od Murinjove ere: Da, Junajted je u trci za titulom

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 00:07

Erik ten Hag konačno pokrenuo uspavanog giganta sa Old Traforda. Markus Rašford blista, a ove sezone posle decenije bi mogao da dođe i najznačajniji pehar u Premijer ligi. Holandski stručnjak je rekao da je prioritet novi ugovor s prvom zvezdom tima

Prašina u trofejnoj vitrini Mančester Junajteda bi ove sezone konačno mogla da bude očišćena. Posrnuli gigant sa Old Traforda čeka šest godina na pehar. Od ere portugalskog stručnjaka Žozea Murinja i osvojenog Liga kupa Engleske i Lige Evrope u sezoni 2016/2017 traje sušni period.

Nije išlo sa Norvežaninom Ole Gunarom Solskjerom tri godine, avantura, na sreću navijača Crvenih đavola, sa Nemcem Ralfom Rangnikom je brzo završena, a letos je rukave zasukao Erik ten Hag, koji je stigao u Junajted kao tvorac velikih uspeha Ajaksa.

Izabrane vesti

Mnogo je bilo trzavica u prvom delu sezone, gunđanja Kristijana Ronalda su kulminiralo pred pauzu zbog Mundijala u Kataru, kada je odlučeno da Portugalac dobije „ispisnicu“. Veliki as se nije mirio sa sporednom ulogom u timu, kvario je atmosferu u svlačionici, bio je „trula jabuka“.

Četvrtak, 21.00: (2,40) Mančester Junajted (3,40) Barselona (3,15)

Ove godine renesansa Junajteda. Da, slavni klub je konačno kandidat za trofeje, čak i u najvažnijem takmičenju, Premijer ligi. Arsenal daje znakove krize, ni gradski rival Siti nije dominantan kao što se očekivalo. Dok se dvojica svađaju, tu je Junajted koji iz prikrajka vreba, ima samo pet bodova manje, uz utakmicu više, od lidera iz Londona, pa se posle trijumfa nad Lesterom (3:0) u nedelju uključio u borbu za titulu.

Do pre mesec i po to je izgledalo kao naučna fantastika, ali četa holandskog stručnjaka igra odlično. Bruno Fernandes je vođa, Kazemiro se pokazao kao veliko pojačanje, nema više Harija Megvajera i njegovih bisera (Englez je na izlaznim vratima kluba), Džejdon Sančo se vraća u život, dok je prva zvezda tima fenomenalni Markus Rašford.

Engleski as je lutao prethodnih godina, nije bio standardan, ali sada igra u životnoj formi. Postigao je šest golova na poslednjih pet utakmica. Rašford je na Old Traford zatresao mrežu čak 17 puta ove sezone, što je najveći broj pogodaka još od Vejna Runija (19) u 2011/2012. Protiv Lestera je postigao 24. pogodak u sezoni, a čak 17 od kraja Svetskog prvenstva.

Lep je osećaj kada dajem golove i moj tim pobeđuje. Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, u nastavku je bilo bolje. Morao da igramo od starta ovako, ali je pozitivno što dobijamo i kad nismo u najboljem izdanju“, rekao je Rašford posle meča sa Lesterom u kome je dva puta zatresao mrežu Lisica.

Junajted je izgubio samo tri od poslednje 22 utakmice u Premijer ligi. Ambicije su porasle.

Predstoji nad jedna velika utakmica sa Barselonom sredinom nedelje, a onda i meč za trofej u Liga kupu. Ne želimo da stanemo, uvek treba da guramo napred“, istakao je Rašford.

Prioritet za Junajted je novi ugovor sa engleskim reprezentativcem koji se nije naigrao na Mundijalu u Kataru. O tome je posle meča pričao Ten Hag. U junu naredne godine bi mogao da bude slobodan igrač, a već ovog leta bi bio zvezda prelaznog roka. Ne žele na Teatru snova da se odreknu usluga najboljeg igrača i nekog oko koga žele da se gradi tim u budućnosti.

Radimo na tome, to nam je prioritet. Moramo da ga zadržimo“, rekao je holandski stručnjak.

Ten Hag kaže da je tim na dobrom putu, a da Rašford igra odlično.

Ne znam da li je bio srećan prošle sezone. Prvog dana kada sam ga sreo, rekao sam mu da želim da mu vidim osmeh, želim da vidim njegove zube i onda će sve biti u redu“, rekao je Ten Hag.

Šansa za prvi trofej Junajted će imati sledeće nedelje kada je na Vembliju finalni meč Liga kupa sa Njukaslom. U igri je tim iz Mančestera i u FA kupu, kao i u Ligi Evrope, gde ima odličnih 2:2 sa Nou Kampu u osmini finala drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta. Na trofej u Premijer lig Junajted čeka deceniju, a ima ih ukupno 20, većinom u zlatnom periodu kluba kada je na kormilu bio legendarni Škot, Ser Aleks Ferguson.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedMarkus RašfordErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara