Anhelinjo proslavlja gol protiv Glazgov Rendžersa (©Reuters)
Anhelinjo proslavlja gol protiv Glazgov Rendžersa (©Reuters)

Tedeskov plan u Glazgovu: Davanje golova je uvek dobar recept za pobedu

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.05.22. | 12:43

RB Lajpcig će protiv Rendžersa u revanš meču polufinala Lige Evrope (četvrtak, 21) da brani prednost od 1:0

Utakmica sezone za dva jaka kluba. Glazgov Rendžers će na Ajbroksu pokušati da izbori svoje treće evropsko finale, a RB Lajpcig da sačuva prednost od 1:0 i tako se po prvi put plasira u neki meč za međunarodni trofej. Revanš utakmica polufinala Lige Evrope na programu je u četvrtak od 21.00 časova.

Osvajač Kupa pobednika kupova iz 1972. godine je igrao finale Kupa UEFA 2008. Sada pokušava da posle 14 godina ponovi uspeh, dok je Bikovima iz Lajpciga najveći uspeh do sada bilo polufinale Lige šampiona 2020. godine.

Izabrane vesti

Rendžers je već napravio velike stvari ove sezone u Evropi. I bez finala Lige Evrope ocena će biti gotovo maksimalna, ali daleko od toga da će se izabranici Đovanija van Bronkhorsta predati bez borbe. Uostalom, žestina, muška igra i magični Ajbroks njihovi su najjači aduti.

Odlično su Policajci izgledali u prvoj utakmici u Lajpcigu, praktično do samog finiša utakmice nisu dozvolili domaćnu da stvori ozbiljnu šansu, a onda je koncentracija samo na tren popustila i Anhelinjo je šutem sa 16-17 metara tukao neodbranjivo.

21.00: (3,30) Glazgov Rendžers (3,40) RB Lajpcig (2,20)

Nemci su u prvoj utakmici dominirali, držali loptu, značajno više napadali, međutim u Glazgovu treba očekivati značajno drukčiji pristup, pre svega domaćina. Pa samim tim i više golova. Pogotovo ukoliko domaćin u ranoj fazi anulira minimalnu prednost Bikova.

Mnogo mi znači što smo stigli dovde. Bilo je ovo sjajno putovanje, ali ovo smo i očekivali. Trudimo se da napredujemo svake godine, od uprave do igrača i omladinskih selekcija, svi pokušavamo da napravimo korak više, da napravimo klub malo većim. Hoćemo da uvek budemo konkurentni u ovim takmičenjima, da budemo konstantni. Sada smo korak bliži finalu, plasman tamo bi bio ogroman uspeh“, rekao je kapiten Policajaca Džejms Tavernije.

Rendžers je za vikend odigrao samo nerešeno sa Seltikom u derbiju i vrlo izvesno ostao bez titule, tako da će se maksimalno posvetiti revanšu polufinala Lige Evrope. S druge strane, Lajpcig je imao dan manje odmora, u ponedeljak je izgubio od Borusije Menhengladbah sa 3:1, što uz put na Ostrvo može da bude otežavajuća okolnost.

Na svakoj od pet poslednjih utakmica u Evropi pred svojom publikom Rendžers je dao najmanje dva gola i samo jednom nije slavio – protiv Dortmunda (2:2). Lajpcig je dva puta gostovao u eliminacionoj fazi i oba puta dobio s dva razlike – Sosijedad 3:1 i Atalantu 2:0.

Možda ćemo da budemo malo nervozni, ali igramo pred 50.000 navijača. To je naša prednost, iako za protivnika imamo jedan dobar tim, sačinjen od 11 kvalitetnih fudbalera. Momci će upiti atmosferu, znam da će navijači da budu uz nas. To želimo, to nam je potrebno. Pružićemo sve što imamo, da nemamo za čime da žalimo kada napustimo teren“, kazao je Tavernije.

Pre poraza u Menhengladbahu, Bikovi su vezali osam pobeda u gostima u svim takmičenjima. U tom nizu su pobeđivali Hertu i Grojter Firt sa po 6:1, Hanover sa 4:0, Dortmund sa 4:1…

Škoti će večeras da budu bez Janisa Hadžija, Helandera, Morelosa i Ofoborha, koji su na bolovanjima. S druge strane, Lajpcigu nedostaje samo Amadu Haidara, koji zbog povrede kolena nije odigrao nijedan meč od sredine marta. Ostatak tima je na raspolaganju Domeniku Tedesku.

Vodimo sa 1:0, to je dobra polazna osnova. Međutim, moramo da damo još golova u Glazgovu, jer očekujemo da Rendžers izvrši jak pritisak na nas i da tako proba da nam zagorča život. Davanje golova je uvek dobar recept za pobedu. Odigrali smo dobro u prvom meču, iako se Rendžers branio duboko. Sada će Rendžers morati da nam ostavi više prostora, a tada smo mi najopasniji“, objasnio je Tedesko.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA EVROPE – POLUFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,65) Ajntraht Franfurt (3,60) Vest Hem (2,70) - prvi meč 2:1

21.00: (3,30) Glazgov Rendžers (3,40) RB Lajpcig (2,20) - prvi meč 0:1

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Liga EvropeGlazgov RendžersDomeniko TedeskoRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara