Aleksa Terzić i Uroš Kabić (©Reuters, ©Starsport)
Aleksa Terzić i Uroš Kabić (©Reuters, ©Starsport)

Tehnički direktor Bolonje potvrdio: Hoćemo Terzića i Kabića

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 14:04

Đovani Sartori otkrio konkretne želje italijanskog prvoligaša u letnjem prelaznom roku

Bolonja je minulu sezonu italijanskog šampionata završila na solidnoj devetoj poziciji na tabeli sa 54 osvojena poena. To je bilo ubedljivo najviše od 2015. godine, otkad se vratila u elitno društvo Serije A. Prirodno, porasli su apetiti kluba iz Emilije Romanje, a tokom predstojećeg prelaznog roka želja funkcionera je da se napravi tim koji će napasti plasman na međunarodnu scenu.

O tome je govorio i tehnički direktor Bolonje Đovani Sartori, koji je pritom otkrio za Tutomerkato koje su konkretne mete kluba tokom leta. Na vrhu tog spiska su se pronašla dva imena srpskih internacionalaca, Aleksa Terzić i Uroš Kabić.

Izabrane vesti

Italijanski mediji su prethodnih dana već pisali o tome da je Bolonja kontaktirala Vojvodinu i ponudila za Kabića 2.000.000 evra. Očigledno, nije jedini kontaktirani klub, i Fjorentina može da se nada zaradi od prodaje levog beka.

Kabić je bez ikakve dileme interesantan tip fudbalera, mladi momak sa sjajnim potencijalom. Može da donese mnogo toga onome ko ga angažuje. S druge strane, Terzić je fudbaler kojeg poštujemo i pratimo od zime. Videćemo šta će da bude u narednim danima“, rekao je Sartori.

Kabić je ove sezone odigrao 627 minuta u dresu Vojvodine, raspoređenih na 21 mečeva. Postigao je 19-godišnji krilni napadač dva gola, po jedan Mladosti GAT iz Novog Sada i Crvenoj zvezdi na stadionu Rajko Mitić.

S druge strane, Aleksa Terzić je imao nešto bolju minutažu u Fjorentini. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde je odigrao 32 meča, nastupao je i u Ligi konferencije i u Seriji A, a za 1.608 minuta na terenu zabeležio je učinak od jednog pogotka i četiri asistencije. Viola je platila crveno-belima Terzića 2019. godine 1.700.000 evra.

Bolonja i Fjorentina su poslednji put sarađivali oko nekog transfera 2019. godine. Tada se Čileanac Erik Pulgar preselio u Firencu u transferu vrednom 12.500.000 evra.



tagovi

Aleksa TerzićUroš KabićBolonjaFK VojvodinaFjorentinaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara