Momenat povrede Federika Kjeze (©Reuters)
Momenat povrede Federika Kjeze (©Reuters)

Težak udarac za Juventus: Kjezi stradao prednji ukršteni ligament

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 12:18

Pauza minimum šest do devet meseci

Strepeli su svi u Juventusu zbog stanja kolena Federika Kjeze posle izlaska sa terena u pobedi nad Romom, sada je jasno i zašto - Juventus je na zvaničnom sajtu potvrdio da je italijanskom ofanzivcu stradao prednji ukršteni ligament levog kolena!

Posle obavljenih specijalističkih pregleda otklonjena je i poslednja dilema o težini Kjezine povrede, a tek kada bude splasnuo otok moći će da se obavi operacija posle koje će biti jasnije kolika ga pauza čeka. Prema prvim informacijama za Kjezu je sezona završena! To znači da ga na terenu neće biti ni za ključne utakmice plej-ofa za Mundijal u martu. Azuri prvo igraju sa Makedonijom 24. marta polufinale, a ako prođu dalje pet dana kasnije rival za plasman u Katar biće Portugalija ili Turska.

Izabrane vesti

Podsetimo, osvajač evrotitule sa Italijom prošlog leta morao je teren stadiona Olimpiko da napusti već posle 30 minuta posle oštrog starta Krisa Smolinga. Kjeza je već tada imao bolnu grimasu na licu, jedva je napustio teren kako bi mu se ukazala pomoć. Čak je i probao da se vrati u igru, ali bolovi su bili prejaki. Zbog toga je tražio zamenu, a po izlasku napolje odmah je prebačen u bolnicu na dalje preglede.

Juventus je pretrpeo ogroman udarac koji ne samo da će uticati na smanjenje ofanzivne moći ekipe, već izvesno i na dalji plasman na tabeli Serije A. Bjankoneri se i kod Maksa Alegrija ozbiljno muče, a posle jučerašnjeg trijumfa nad Romom trenutno su petoplasirani u šampionatu sa tri boda manje i utakmicom više u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu.

Kjeza dosad nije imao sezonu za pamćenje pošto je igrao ispod prošlosezonskog nivoa. Na 18 utakmica u svim takmičenjima upisao je po četiri gola i asistencije, od čega dva gola i tri dodavanja u prvenstvu tokom 14 rundi. Na teren se vratio u prošlom kolu protiv Napolija posle gotovo mesec dana pauze, taman pošto se oporavio od povrede butnog mišića. Ali, već u drugom meču usledio je šok...

Kjezina povreda značajno umanjuje šanse da će Juventus dozvoliti Alvaru Morati transfer u Barselonu na kojem španski reprezentativac insistira u poslednje vreme.



tagovi

Federiko KjezaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara