Ilustracija (©Akademija Pandev)
Ilustracija (©Akademija Pandev)

Tim slavnog Gorana Pandeva traži trijumf za plasman u Evropu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 13:35

Velika borba u finišu prvenstva Makedonije

Ostala su ukupno još četiri kola do kraja Prve makedonske fudbalske lige (PMFL). Šampion je poznat, to je Škupi kojim rukovodi Goce Sedloski, a skoro da se znaju i ekipe koje ispadaju i igraju baraž. Najžešća borba biće ona za Evropu koju trenutno vode tri ekipe.

Akademija Pandev, Škendija i Makedonije ĐP su u klinču, a u nedelju (17.00) je prva i možda najvažnija bitka za Ligu konferencije. U Đorče Petrovu, Lavovi će se sukobiti sa Akademijom Pandev i moraju da napadnu pobedu. Bajramijeva ekipa je od Škendije (1:3) pretrpela prvi poraz u prethodna četiri meseca i dozvolila rivalu da pobegne na tabeli. U najpovoljnijoj situaciji trenutno je Škendija, koja je druga sa 59 bodova i mečom više, ispred trećeplasirane Akademije Pandev sa 58 bodova, dok Makedonija ĐP ima 53 na četvrtoj poziciji.

Izabrane vesti

Eventualna pobeda tima Gorana Pandeva značiće gotovo siguran plasman na kontinentalnu pozornicu, jer će sa tri boda protiv Makedonije razlika između dva tima biti osam koraka, a do kraja sezone biće još tri meča. Vredi napomenuti da su Lavovi iz Đorčea finalisti Kupa Makedonije i mogu kroz to takmičenje do evropskih kupova.

17.00: (2,60) Makedonija ĐP (2,95) Akademija Pandev (2,80)

Đorčepetrovci ove sezone imaju samo dva poraza na svom terenu, od Škendije (1:2) i Rabotničkog (0:2) u prvom delu sezone. Kada je Akademija Pandev poslednji put posetila Đorče, doživela je debakl. U decembru, predvođeni Aleksandrom Vasoskim i najboljim strelcem Martinom Mirčevskim, Pandevci su izgubili rezultatom 4:1.

Dueli ova dva tima u Skoplju obično su puni golova, ali se ovoga puta očekuje nešto skromniji fudbal kada su pogoci u pitanju jer su ulozi za oba tima veliki.

U ostalim mečevima u šampionatu Makedonije, Borec će ugostiti Skoplje, već prežaljeni Pelister će na stadionu Petar Miloševski u Bitolju odmeriti snage sa bratskim rivalom Tikvešom, dok će Renova igrati protiv Struge.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

MAKEDONIJA 1 – 30. KOLO

Subota

Bregalnica – Škupi 4:1 (1:1)

Škendija – Rabotnički 1:0 (0:0)

Nedelja

17.00: (2,15) Borec (3,00) Skoplje (3,50)

17.00: (2,60) Makedonija ĐP (2,95) Akademija Pandev (2,80)

17.00: (7,50) Pelister (3,90) Tikveš (1,45)

17.00: Renova - Struga

*** kvote su podložne promenama

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1Akademija PandevMakedonijafudbal Makedonijaex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara