Totenhemov grom iz vedra neba: Brajan Hil u Londonu, Lamela i 25.000.000 u Sevilji

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 14:43

Londonski klub blizu prvog velikog letnjeg pojačanja

Kao grom iz vedra neba fudbalskom Evropom odjeknula je vest o prvom pojačanju Totenhema ovog leta. Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u Španiji Brajan Hil preseliće se iz Sevilje u London, dok će u suprotnom smeru otići Erik Lamela, kao i još 25.000.000 evra.

Delovalo je da je fokus Sparsa na pregovorima sa Atalantom oko pozajmice (pravo otkupa) golmana Pjerluiđija Golinija, odnosno dovođenja štopera Kristijana Romera, ali to je izgleda bila dimna zavesa za jedan od većih transfera dosadašnjeg prelaznog roka. To naravno ne znači da će londonski klub odustati od golmana i štopera, trenutno svi značajniji sportski mediji na starom kontinentu pišu o trampi Pevaca i Andalužana.

Izabrane vesti

Hil je levokrilni fudbaler o kojem na Pirinejima vlada mišljenje da po talentu gleda u leđa jedino Pedriju i Ansuu Fatiju. Fati je do pre teške povred i operacije blistao u dresu Braselone i na debiju za špansku A selekciju, a ako ste gledali nedavno završeni Euro, imali ste prilike da se uverite u Pedrijevu fudbalsku biljantnost. Hil je, iako na pozajmici u preskromnoj ekipi Eibara, uspeo da pokaže o kakvom se biseru radi. Brojke od četiri gola i tri asitencije na 28 utakmica ne dočaravaju verno kvalitet igrača koji će se uskoro obreti na novom Vajt Hart Lejnu.

Naravno, drugačiji se fudbal igra u Premijer ligi, najkonkurentnijoj na svetu gde fizičke predispozicije igraju veliku ulogu, pa će krilo visoko svega 175 centimetara verovatno morati da prođe određeni period adaptacije pre nego što se ustali u startnoj postavi Totenhema.

Kada je reč o Eriku Lameli koji će se, ako ne bude iznenađenja, preseliti na Ramon Sančez Pishuan, Argentinac za osam godina u severnom Londonu nikada nije uspeo da u ličnoj navigaciji podesi parametre za konstantnost. Genijalnosti je s vremena ne vreme bilo... Pa i u minuloj sezoni kada je zaštitnim znakom, rabonom, pogodio protiv Arsenala i režirao jedan od najlepših golova, nije preterano reći u novijoj istoriji Premijer lige.

Najavljeni potpis Brajana Hila jeste razlog za zadovoljstvo navijača Totenhema, ali on svakako neće oterati strah u vezi sa budućnošću Harija Kejna. Novi trener Nuno Espirito Santo je rekao da vidi Kejna severnom Londonu i u budućnosti. Britanski mediji su najavili čak i da će Kejn štrajkovati ukoliko mu se ne ostvari ambicija da napusti klub i pređe u Mančester siti. Prvi čovek kluba se svakako neće predati bez borbe, ili ogromnog obeštećenja. A ako suma od preko 120.000.000 u nekom trenutnu legne na račun Sparsa, tek tada će razmišljati o životu posle Harija Kejna.


tagovi

TotenhemSeviljaBrajan HilErik Lamelaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara