TRANSFERI (8. januar)

Vreme čitanja: 16min | sre. 08.01.20. | 23:30

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

 NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Erik Jirka napušta Crvenu zvezdu i seli se u Poljsku. Opširnije OVDE.
- Čelsi kreće po Žedsona Fernadeša. Opširnije OVDE.
- Pepe Reina prelazi u Aston Vilu. Opširnije OVDE
- Mančester Junajted krenuo po Donija van de Beka. Opširnije OVDE.
- Inter dovodi Ešlija Janga. Opširnije OVDE
- Deme iz Lajpciga ide u Napoli. Opširnije OVDE
- Njukasl poslao ponudu za PjontekaOpširnije OVDE
- Todibo izabrao Šalke pre Milana. Opširnije OVDE
- De Tomas je najskuplje pojačanje u istoriji Espanjola. Opširnije OVDE
- Red Bul Salcburg hoće štopera Čukaričkog. Opširnije OVDE
- Kljajić iz Partizana u Japan. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Poštovani čitaoci, to je bilo sve za danas. Redakcija MOZZART Sporta vam želi laku noć. 

22.28 - Samuel Umtiti je nezadovoljan statusom rezerve u Barseloni, a ukoliko odluči da napusti Kamp Nou Katalonci nameravaju d mu kao zamenu dovedu štopera Lajpciga Dajoa Upamekana (21).

22.13 - Svesni da dovođenje Edinsona Kavanija možda nije izvodljivo u januaru, čelnici Atletika iz Madrida spremaju alternativu. Radi se o napadaču Napolija Arkadijušu Miliku, međutim italijanski klub ne želi da seda za sto dok ne vidi 100.000.000 evra koliko iznosi otkupna kaluzula Poljaka.

21.50 - Nakon Rijana Brustera koji je stigao iz Liverpula, Svonsi je na pragu dovođenja još jednog velikog talenta. Radi se o mladom defanzivcu Čelsija Marku Geiju (19), svojevermeno šampionu sveta s Engleskom do 17 godina, koji stiže takođe na pozajmicu u Vels. 

21.44ZVANIČNO: Štoper Simon Falet prešao je iz Ajntrahta u Fenerbahče na pozajmicu s pravom otkupa.

21.30 - Sevilja nastavlja čistku u napadačkom redu, a posle Dabura dozvolu da promeni sredinu dobio je i Mekiskanac Havijer Ernandez Čičarito. Za iskusnog napadača interesuje se Los Anđeles Galaksi, a Meksikanac bio zauzeo mesto koje je do sada okupirao Zlatan Ibrahimović.

21.23 - Klub će ove zime promeniti i Slovenac Jasmin Kurtić (30) koji prelazi iz SPAL-a u Parmu za samo 500.000 evra. Ukoliko bude ispunio određene uslove ekipi iz Ferare će pripasti 3.500.000 evra na ime bonusa.

21.16 - Napadač Atalante Musa Barou (21) sve je bliži Bolonji koja će za dolazak Gambijca izdvojiti oko 19.000.000 evra i to po formuli 13.000.000 odmah + 6.000.000 kroz bonuse.

21.08ZVANIČNO: Zlatni Orlić sa Novog Zelanda Staniša Mandić prešao je u slovenačku Muru. Opširnije OVDE

21.00 - I iskusni napadač Salomon Kalu (34) je na izlaznim vratima Herte. Za njega se zanimaju klubovi iz Kine i Saudijske Arabije, a trener Jirgen Klinsman nema ništa protiv jer želi da podmladi napad. 

20.49 - DOGOVORENO: Erik Jirka se seli u Poljsku. Opširnije OVDE

20.30ZVANIČNO: Nigerijski centralni vezista Ogeneharo Etebo (24) prešao je iz Stouka u Hetafe na pozajmicu do kraja sezone s pravom otkupa. 

20.20 - Čelsi kreće po Žedsona Fernandeša. Opširnije OVDE

20.08 - NOVO: Pisali smo danas o odlasku Erika Jirke iz Crvene zvezde, a Darjan Nedeljković javlja da se zna i klub u kojem će Slovak nastaviti karijeru. To je poljski Gornjik iz Zabžea. Budite uz nas, uskoro vas čekaju i svi detalji transfera.

19.40 - Dolazak Argentinca Santijaga Askasibara iz Štutgarta je i definitivan kraj berlinske avanture za Pjera Ciljana Skjelbreda. Iskusni vezista (32) želi da se vrati u domovinu u redove Rozenborga u kojem je ponikao kao fudbaler, a nakon šest godina koje je proveo u plavo-belom dresu.

19.25 - DOGOVORENO: Pepe Reina prelazi u Aston Vilu. Opširnije OVDE

19.20 - Bild javlja da je Borusija iz Dortmunda ponudila Paka Alkasera Sevilji. Španac je postao višak od dolaska Erlinga Halanda iz Salcburga, dok Andalužani imaju upražnjeno mesto jednog napadača nakon što je Izraelac Munas Dabur otišao u Hofenhajm. 

19.15 - Herenven će pokušati da se otarasi viška fudbalera u januarskom prelaznom roku, a jedno od imena na spisku je srpski vezista Nemanja Mihajlović. Čelnik holandskog kluba potvrdio je da postoje ponude za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, kao i Andreasa Skovgarda i Emila Fredriksena na koje stručni štab više ne računa.

18.50 - Posle Njukasla i Vest Hema, i Totenhem se navodno uključio u trku za dovođenje poljskog napadača Kšištofa Pjonteka iz Milana. Novinar Gardijana Dejvid Hitner piše o intersovanju Pevaca za nekadašnje golgetersko čudo u Seriji A za čiji dolazak treba izdvojiti oko 30.000.000 funti.

18.44 - Juventus pažljivo prati razvoj najboljeg fudbalera Bolonje Rikarda Orsolinija (22). Stara dama se obezbedila za budućnost kada je u pitanju njegovodovođenje, pa tako to može da učini za 22.500.000 evra u junu ove godine ili za 30.000.000 u junu 2021. 

18.38ZVANIČNO: Šefild Junajted je opozvao svog golmana Džejka Istvuda (23) sa pozajmice u Skantorpu.

18.30 - Džej Rodrigez je sledeće ime koje se povezuje sa upražnjenom napadačkom pozicijom u Aston Vili. Britanski Atletik piše da bi napadač Barnlija mogao da bude dobra zamena za povređenog Brazilca Veslija, pogotovo što nije standardan kod Šona Dajša, iako s klupe trese mreže. 

18.15 - Monpelje pregovara sa Jang Bojsom oko kupovine napadača Rodžera Asalea (26). Za fudbalera iz Obale Slonovače interesuju se i Marsej, Mec i Sent Etjen, dok švajcarski klub traži između 8.000.000 i 10.000.000 evra.

18.08 - Suočen sa povredom Jusufa Konea, Lion traži novog levog beka, a u medijima se dva imena povezuju s ovim klubom. Prvi je Švajacarac Rikardo Rodrigez iz Milana koji je prema pisanju Blika dostupan za 5.500.000 evra, dok je drugo ime Žerom Rusijon iz Volfzburga, ali samo pod uslovom da Nemci ne zacepe cenu. 

18.00 - Erik Jirka napušta Crvenu zvezdu. Opširnije OVDE

17.55 - Iskusni Argentinac Ramiro Funes Mori (28) mogao bi da napusti Viljareal i preseli se u Monterej. Tamo već nastupa njegov rođeni brat Rohelio Funes Mori, a kako ne igra za Žutu podmornicu ove sezone transfer u redove novog šampiona Meksika je realan. 

17.47 - Viđeni transfer Derena Rendolfa iz Midlzbroa u Vest Hem stavljen je na led. Razlog: Golman Republike Irske nije prošao lekarske preglede zbog povrede.

17.40ZVANIČNO: Nemački napadač Denis Srbeni (25) napustio je Norič i vratio se u Paderborn. Berlinac je pre godinu i po dana prešao iz ovog kluba na Kerou Roud, ali se nije proslavio pored sjajnog Temu Pukija.

17.38ZVANIČNO: Sećate li se Klemona Šantoma? Iskusni francuski vezista (32) koji je bez kluba od prošlog leta našao je angažman i to u redovima petoligaša Poasija sa kojim je potpisao ugovor na šest meseci.

17.33 - Dve vesti iz Aston Vile i to od novinara Dejli Telegrafa: Kšištof Pjontek nije u fokusu trenera Dina Smita kao zamena za povređenog Brazilca Veslija, ali zato jeste iskusni španski golman Pepe Reina (Milan) koji bi mogao da zameni takođe povređenog Toma Hitona.  

17.25 - Da li je možda Doni Van de Bek rešenje za krizu veznog reda Mančester Junajteda? Opširnije OVDE

17.20 - Lids u ovom prelaznom roku traži novog golmana i napadača. Prvu poziciju će najverovatnije popuniti supertalentovani Italijan Elija Kaprile (18, Kejvo Verona) kao podrška iskusnijim Kiku Kasilji i Ijanu Meslijeu, dok za napad konkurišu dva imena. Prvi pik je Če Adams koji se nije proslavio jesenas u Sautemptonu od dolaska iz Birmingema, a ukoliko ne budu mogli do njega, Paunovi će se okrenuti iskusnom Biliju Šarpu (33) iz Šefild Junajteda, koji je u prošlosti već nosio dres velikana sa Elanda.

17.15 - ZVANIČNO: Miloš Mihajlov (38) je novi fudbaler Inđije. Opširnije OVDE

17.13 - Dvajt Gejl je opet na izlaznim vratima Njukasla. Stiv Brus mu je odredio cenu, napadač može da ide za 15.000.000 funti (16.000.000 evra), a u obzir dolazi i pozajmica pod uslovom da tim u koji pređe preuzme na sebe njegovu kompletnu zaradu od 50.000 funti.

17.05 - Pored Kristal Palasa, još dva premijerligaša se interesuju za desnog beka Totenhema Kajla Voker Pitersa. I Sutempton i Brajton će probati da ga angažuju na pozajmicu do kraja sezone, a s obzirom na to da je Serž Orije nedodirljiv u očima Žozea Murinja.

17.00 - Supertalentovani vezista Vojvodine Mirko Topić (18) ima još jednu ponudu. Opširnije OVDE

16.55 - Seltik i Flamengo su poludeli za napadačem iz Zimbabvea. Ime mu je Tino Kadevere (24), a ove sezone je eksplodirao u francuskoj drugoj ligi gde je dao 17 golova na 19 nastupa za Avr. Njegov klub već je dobio ponudu tešku 8.000.000 evra od katarskog Al Rajana, ali u Avru veruju da mogu da izvuku više ako malo sačekaju.

To bi bilo sve od Aleksandra Gligorića u prvoj smeni, sa vama do kraja dana Milan Zdravković

16.45 - Inter je na pragu prvog pojačanja sledeće leto. Nerazuri bi trebalo da osiguraju potpis talentovanog albanskog štopera Maraša Kumbule iz Verone. I da u Veronu odmah proslede levog beka Federika Dimarka kao deo transfera. 

16.38 - BLIZU: Iskusni islandski defanzivac Ragnar Sigurdson će najverovatnije nastaviti karijeru u turskom Gacijantepu koji mu je ponudio 600.000 evra po sezoni. Prethodno je raskinuo ugovor sa ruskim Rostovom, a imao je i ponude Trabzona i Antalije. 

16.30 - Rusko krilo Denis Čerišev bi mogao da ove zime napusti Valensiju i da se preseli u Kinu odakle za njega postoji interesovanje. 

16.22 - Zanimljive vesti stižu iz Francuske. Lokalni mediji pišu da je Čelsi ponudio 20.000.000 evra za senegalskog napadača Habiba Dialoa (24) iz Meca. Inače, Dialo se prethodnih meseci pominjao kao želja Totenhema i Lestera. 

16.11 - Zbog problema sa povređenim defanzivcima, Votford je prinuđen da izađe na tržište i da kupuje. Želja je Fulamov levi bek Džo Brajen

16.04 - Kamerunski napadač Toko Ekambi iz Viljareala je želja Liona u ovom prelaznom roku, ali predsednik francuskog kluba Žan Mišel Ola potvrdio da su male šanse za transfer jer Španci traže 25.000.000 evra. To je previše za Lion. 

15.55 - Rumunski defanzivac Kristijan Ganea sigurno napušta Ateltik Bilbao ove zime. Iako ima ugovor do leta 2021. godine, nije ispunio očekivanja u Baskiji i dobio je zeleno svetlo za odlazak. 

15.47 - ZVANIČNO: Juventus je prodao napadača Hana u katarski Al Duhail kojem je ranije prodao Benatiju i Mandžukiću. Opširno OVDE

15.39 - BLIZU! Bolonja je na pragu dovođenja italijanskog tinejdžera Emanuelea Vinjata iz Kjeva. Reč je o 19-godišnjem vezisti kojeg su letos tražili Bajern, Milan i Sampdorija, a sada će ga ugrabiti Bolonja. Visina transfera će iznositi između 2.500.000 i 3.000.000 evra. 

15.30 - Kristal Palasa je počeo pregovore o dve pozajmica. Jedna je turski napadač Dženk Tosun iz Evertona, a druga je Totenhemov bek Kajl Voker Piters. 

15.22 - Počela je borba za Kšištofa Pjonteka. Posle Njukasla, sada je i Vest Hem ponudio 30.000.000 evra Milanu za poljskog napadača. 

15.13 - CRVENA ZVEZDA: Još jedan igrač napušta Crvenu zvezdu. Desni bek/krilo Erik Jirka koji je polusezonu proveo na pozajmici u niškom Radničkom, ima ponudu iz Poljske, ali nije poznato o kojem se klubu radi. Uskoro ćemo i to saznati... 

15.08 - Srpski defanzivac Nemanja Antonov bi mogao da promeni klub, ali ne i zemlju. U Belgiji ga želi nekadašnji trener. Opširnije OVDE.  

15.00 - Ajaks je zainteresovan za ofanzivnog vezistu Roberta Alvarada (21) iz Kruz Azula. Meksikanac je označen kao naslednik Donija van de Beka ili Hakima Zijeha ako neko od pomenutih napusti klub. Ajaks veruje da bi 15.000.000 evra mogao da dovede Alvarada. On je jeftinija varijanta od Kalvina Stengsa iz AZ Alkmara koji je takođe bio meta, ali je preskup. 

14.50 - BLIZU! Italijanski mediji javljaju da je Napoli na pragu transfera Dijega Demea iz RB Lajpciga. U pitanju je je transfer težak 10.000.000 evra plus 2.000.000 kroz bonuse. Opširnije OVDE

14.51 - Prvoligaši Brest i Nant su zainteresovani da pozajme francuskog vezistu Brajana Daboa iz Fiorentine. Međutim, Viola bi radije da ga proda nego da ga pozajmi. SPAL i Genk su takođe zainteresovani. 

14.40 - Totenhem je odustao od dovođenja brazilskog veziste Žersona koji je eksplodirao u Flamengu posle teških vremena u Italiji. Žerson je krajem decembra bio meta Spursa, ali su oni odustali jer je skup i traže igrača na toj poziciji kojeg mogu da pozajme. Iz istog razloga je otpao i dolazak Bruna Fernandeša iz Sportinga koji je takođe preskup. Samo pozajmice dolaze u obzir za Totenhem ove zime...

14.32 - Fernandinjo ostaje u Mančester Sitiju! Brazilac ima ugovor sa Građanima do kraja sezone, ali uz kaluzulu da se saradnja automatski produži za još jednu sezonu ako ostvari određene ciljeve. Tu se misli na broj odirganih utakmica i Fernandinjo je već sada na polusezoni blizu ostvarenja tih ciljeva. 

14.25 - Posle prodaje Raula De Tomasa u Espanjol, Benfika traži napadača. Eto prilike da ih menadžeri zatrpaju ponudama... 

14.17 - Lion želi da se reši brazilskog desnog beka Rafaela. Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda je od strane Liona ponuđen premijerligašima Sautemptonu, Kristal Palasu i Brajtona. Letos je bio želja Nanta u kojem igra njegov brat Fabio, ali se transfer izjalovio. 

14.10 - Gomila klubova iz Čempionšipa je zainteresovana za pozajmicu maldog Arsenalovog napadača Edija Nketije koji se nedavno vratio sa pozajmice iz Lidsa. Notingem Forest, Šefild Venzdej i Bristol Siti izgledaju kao favoriti za njegovo dovođenje.

14.03 - Neverovatne vesti stižu iz Holandije. Ali baš za nevericu... Ajaks želi da vrati Matijsa De Lihta kojeg je letos prodao Juventusu za 85.000.000 evra?! Kako i po kojem osnovu, nije nam jasno... Ali evo objašnjenja. Naime, evidentno je da se De Liht nije najbolje snašao u italijanskom fudbalu, izgubio je mesto u prvoj postavi od sjajnog Turčina Demirala, a bliži se EP na kojem bi trebalo da bude jedan od oslonaca holandske reprezentacije. Takođe, Ajaks ima tešku situacija sa štoperima posle zdravstvenih problema koji su zadesili Dejlija Blinda čija dalja karijera je pod znakom pitanja. Zato Ajaks gaji nadu da bi mogao da pozajmi De Lihta do kraja sezone. 

13.55 - CRVENA ZVEZDA: Muštuluk za navijače Zvezde. Izgleda da se našao kupac za Žandera. "Iskopali" smo vest na Kipru, opširnije OVDE

13.47ZVANIČNO! Pao je još jedan potpis u Romi. Posle Aleksandra Kolarova, ugovor sa rimskim klubom produžio je Brajan Kristante. Umesto do 2023, kako je bilo predviđeno, 24-godišnji vezista ostaće na Olimpiku 12 meseci duže.

13.32 - Fiorentina već danima pregovara oko prodaje brazilskog napadača Pedra u Gremio. On je razočarao od letošnjeg dolaska iz Fluminensea i Viola želi da ga se reši. Međutim, Gremio ne nudi traženih 11.000.000 evra, a u priču je ušao Flamengo koji bi mogao da plati pomenutu sumu. 

13.26 - Počeli su pregovori Njukasla i Lajpciga oko krilnog napadača Ademole Lukmana. Nemci su ga letos platili Evertonu oko 25.000.000 evra, ali nije se baš proslavio. Englez želi da se vrati kući i nada se da će dva kluba naći zajednički jezik oko pozajmice. 

13.17 - Italijanski drugoligaš Peruđa će do večeras čekati dogovor srpskog štopera Slobodana Rajkovića kojeg ubeđuje već nedeljama da joj se pridruži. Rajković ima i ponudu Partizana sa kojim trenira već neko vreme i koji takođe čeka njegov odgovor.  

13.09 - GOTOVO! Liverpulov omladinac Ajzak Kristi Dejvis se seli u Serkl Briž na pozajmicu do kraja sezone. Već je na putu za Belgiju. Inače, Serkl Briž je Monakova filijala, pa možda i za svega stoji skauting služba Kneževa 

13.00 - Nema šanse da Džejdon Sančo ove zime napusti Borusiju Dortmund! Tako javlja nemački Skaj. Iako su Čelsi, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid, Barselona i PSŽ svi zainteresovani za mladog Engleza, Borusija ne želi ni da čuje za pregovore ove zime. Sančo ima još dve i po godine ugovora, što znači da je naredno leto najbolja prilika za veliku zaradu. Već ulaskom u sledeću sezonu, Borusija bi mnogo rizikovala... 

12.52 - Pored napadača Kutronea, Fiorentinin prioritet je i dovođenje štopera. Glavne želje su Žuan Žezus iz Rome i Kevin Bonifaci iz Torina. U ovom trenutku je bliži Žezus jer Bonicafi ima još ponude Atalante i SPAL-a. 

12.45 - Još jedan klub je uskočio u trku za Milanovog levog beka Rikarda Rodrigeza. Mediji u njegovoj domovini javljaju da je Švajcarac i na listi želja Olimpika iz Liona. 

12.34 - ODBIJENO: Lester je ponudio 30.000.000 evra, Mančester Junajted 35.000.000, a Borusija Dortmund čak 40.000.000 evra za Meriha Demirala. Međutim, Juventus ne želi ni da razgovara o prodaji sjajnog turskog štopera koji je iz tima istisnuo Matijsa De Lihta

12.25 - Nedašanje Barsino čudo od deteta Toni Sanabrija je ponuđen SPAL-u. Paragvajac je zimus došao u Đenovu na pozajmicu iz Betisa kao zamena za Pjonteka. Pozajmica ističe sledećeg leta, a Grifoni su ga ponudili klubu iz Ferare jer su odlučili da zadrže Pinamontija i za Sanabriju neće biti mesta u napadu. 

12.17 - BLIZU: Turski mediji javljaju da su lider tamošenjeg prvenstva Sivas i srpski štoper Jagoš Vuković jako blizu dogovora oko saradnje i da bi već u naredna 24 sata moglo da dođe do potpisivanja ugovora. Podsetimo, Vuković je slobodan igrač posle raskida ugovora sa Olimpijakosem. 

12.10 - Fiorentina i Vulverhempton su sve bliže dogovoru oko Patrika Kutronea. Viola nudi 15.000.000 evra za italijanskog napadača, Vulvsi traže između 16.000.000 i 17.000.000 evra. 

12.03 - Sampdorija je izgleda odustala od danskog štopera Simona Kjera koji je bliži Milanu. Klub iz Đenove se sada fokusirao na Lorenca Tonelija iz Napolija. 

11.55 - Stiže i pojačanje na slistki Poljud. Hajduk za 500.000 evra dovodi štopera Ivana Runjea iz poljske Jagielonije. Opširnije OVDE

11.51 - Tanke su Vest Hemove nade da će se dočepati portugalskog veziste Žedsona Fernandeša iz Benfike. Lisabonski klub nije zadovoljan ponuđenim uslovima za pozajmicu i skoro da se povukao iz pregovora. Podsetimo, Žedson Fernandeš je i meta Mančester Junajteda. 

11.45 - GOTOVO! Standard iz Liježa je poručio da Vanja Milinković Savić može da ide. Opširnije OVDE

11.37 - Roma traži napadača koji će biti alternativa Edinu Džeku i rasteretiće Bosanca. Nekoliko imena se pominjalo prethodnih dana (Marijano Dijaz, Pjontek, Petanja, Pinamonti...), a sada je u fokusu mladi Pjetro Pelegri iz Monaka. 

11.30 - Aston Vila je u paničnoj potrazi za golmanom posle teške povrede Toma Hitona. Posle nekoliko imena koja su ih odbila, klub iz Birmingema je uputio ponudu španskom veteranu Pepeu Reini iz Milana koji je tamo rezerva Donarumi, a ima visoku platu od 2.000.000 evra po sezoni. 

11.24 - Napoli polako gubi strpljenje sa čekanjem Stanislava Lobotke iz Selte. Posle desetak dana pregovora, Španci još nisu dali zeleno svetlo za transfer i Napoli se okrenuo alternativi u vidu Dijega Demea iz Lajpciga. Nadaju da će za 18.000.000 - 20.000.000 evra uspeti da nagovore nemački klub na prodaju. Sa igračem već imaju dogovor vredan 2.000.000 evra po sezoni u naredne četiri godine. 

11.17 - Milan je definitivno izvisio za Todiboa, a pored Kristensena, još jedna opcija je u igri za pojačanje na štoperu. U pitanju je iskusni Danac SImon Kjer iz Atalante. Milan bi mogao da trampi Matiju Kaldaru za Kjera

11.12 - Marselj želi levog beka Artura Masuakua iz Vest Hema. Na pozajmicu. 

11.05 - Pisali smo pre nekoliko dana (OVDE) da bi bivši Zvezdin napadač Predrag Sikimić uskoro mogao da promeni klub. Iz Slovenije stižu potvrde da je blizu prelaska u Domžale. 

10.59 - Iskusni francuski štoper Adil Rami želi da napusti Fenerbahče i o toj nameri je već obavestio turski klub koji nema ništa protiv. Fener uveliko radi na dovođenju zamenu pošto na pozajmicu s pravom otkupa stiže Simon Falet iz Ajntraht Frankfurta. 

10.51 - PROPALO! Izgleda da je Milan izvisio za francuskog štopera Žan Klera Todiboa iz Barsleone. Francuz će najverovatnije u Šalke. Opširnije OVDE

10.43 - Čelsi je spremio novu ponudu za Musu Dembelea iz Liona pošto je prva od 40.000.000 evra glatko odbijena od strane francuskog kluba. Plavci su sada spremni da daju 45.000.000 evra i Olivijea Žirua za veliku želju Frenka Lamparda

10.37 - Milanov levi bek Rikardo Rodrigez želi u Fenerbahče. To je potvrdio njegov agent Đanluka Di Domeniko u razgovoru za jednu tursku TV stanicu. Podsetimo, Rodrigez je izgubio mesto startera u Milanu od Tea Ernandeza, a žele ga još PSV Ajndhoven i bivši trener Gatuzo u Napoliju. Rosoneri traže 15.000.000 evra, a Fenerbahče je ozbiljno zagrizao pošto je izvisio za dovođenje Kolarova koji je juče produžio ugovor. 

10.31 - ODBIJENO! Pari Sen Žermen je levog beka Lejvina Kurzavu ponudio Lionu, ali je odbijen. Lion nije zainteresovan za Francuza kojem za šest meseci ističe ugovor. Nedavno je i Inter odbio da angažuje Kurzavu

10.26 - Juventus je opet zainteresovan za španskog levog beka Mirandu. Akademac Barselone je prošlog leta otišao na pozajmicu u Šalke iako ga je i tada tražio Juventus. Igrač i klub su procenili da će mu bolje biti u Nemačkoj. I prevarili su se. Miranda je odigrao samo tri meča za Šalke. Sada se opet Juve javio sa željom da pozajmi Španca uz opciju otkupa za 10.000.000 evra. Ali, pita se Šalke... 

10.21 - Njukasl nudi 30.000.000 evra za poljskog napadača Kšištofa Pjonteka. Opširnije OVDE

10.16 - Amerikanci rešavaju Real Mafdrid najveće muke? Španski mediji pišu da su američki MLS ligaši Los Anđeles Galaksi i Inter Majami zainteresovani za Gereta Bejla kojeg Real pokušava da se reši već mesecima. Podsetimo da Velšanin ima brutalnu platu od preko 15.000.000 evra godipnje koja je bila glavna prepreka svakom zainteresovanom klubu da ga angažuje. 

10.10 - EKSKLUZIVNO! Kako MOZZART Sport saznaje, austrijski prvak Red Bul Salcburg je zainteresovan da kupi talentovanog štopera Stefana Šapića iz Čukaričkog. Opšrinije OVDE

10.03 - Vilfred Zaha je nedvano počeo saradnju sa poznatim menadžerom Pinijem Zahavijem, a kontroverzni Izraelac je već počeo da radi posao koji se od njega očekuje. Ostrvski mediji javljaju da Zahavi vrši pritisak na Kristal Palas da proda Zahu u Totenhem. Podsetimo, prošlog leta je Palas tražio skoro 90.000.000 evra za svog najboljeg igrača. 

09.59 - GOTOVO! Portugalski mediji javljaju da španski napadač Raul de Tomas prelazi iz Benfike u Espanjol! Katalonci će platiti 20.000.000 evra za obeštećenje plus još 2.000.000 kroz eventualne bonuse za španskog napadača koji je razočarao u Lisabonu od letošnjeg transfera iz Real Madrida. Benfika ga je prvo nudila Sevilji, ali je izgleda pobedio Espanjol. Opširnije OVDE

09.53 - GOTOVO! Partizanov golman Filip Kljajić se seli u Japan. Opširnije OVDE

09.52 - Još smo kod Italije. Milan juri štopera ove zime. Prva meta je i dalje Todibo iz Barselone, ali Francuz se nećka. Tako je kao moguća opcija iskočio Andreas Kristensen iz Čelsija koji ne igra mnogo kod Lamparda i Rosoneri razmišljaju o pozajmici. 

09.45 - GOTOVO! Inter se dogovorio sa Ešlijem Jangom! Englez iz Mančester Junajteda je pristao na ugovor do 18 meseci i čeka se samo zečeno svetlo Crvenih đavola. Opširnije OVDE

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. Sa vama u prvoj smeni je Aleksandar Gligorić. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca. 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara