TRANSFERI - subota, 17. avgust

Vreme čitanja: 10min | sub. 17.08.19. | 23:30

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Ajntraht iz Frankfurta je doveo Basa Dosta. Opširnije OVDE
- Bajern potvrdio transfere Kutinja i Kizansa. Opširnije OVDE.
- Mateo Garsija stigao na pregovore na Marakanu. Opšrinije OVDE
- Dinamo iz Zagreba odbio 10.000.000 evra od Čikaga za Nikolu Mora. Opšrnije OVDE
- Baloteli potpisao, ali Breša ne sme da objavi zbog sujeverja?! Opširnije OVDE
- Inter posle fijaska sa Džekom pokušava da odvede Sančeza, Ljorentea, Rebića ili Milika. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Toliko za danas. Nije bilo puno dešavanja, što je logično kada se igraju utakmice raznih liga. Sa novim vestima javićemo se sutra ujutru. Laku noć.

22.20ZVANIČNO: Federiko Kartabija je novi fudbaler saudijskog Al Ahlija. Stigao je iz Deportivo La Korunje na pozajmicu s pravom otkupa sledećeg leta.

21.55ZVANIČNO: Kamerunski levi bek Patrik Bahanak (22) prešao je iz Remsa u Lamiju.

21.43ZVANIČNO: Krilni napadač Adrijan Rijera (23) prešao je iz Viljareala u Asteras Tripolis.

21.30ZVANIČNO: Španski vezista Huan Munjiz (27) prešao je iz Luga u grčki Volos

20.55 - Napoli je za sredu zakazao lekarske preglede za Meksikanca Irvinga Lozana koji će kompletirati prelazak na San Paolo težak 42.000.000 evra. 

20.52 - Bajern je završio prelazni rok! Dakle, posle dolaska Kizansa i Kutinja više neće biti novih fudbalera u Minhenu ovog leta što je potvrdio i Uli Henes.
"Dolaskom Kutinja i Kizansa imamo ono što smo hteli, perfektno balansirani tim. Više neće biti dolazaka bar ne do kraja avgusta", rekao je čelnik Bavaraca.

20.22DOGOVORENO: Levi bek Rajo Valjekana Aleks Moreno (26) prelazi u Betis.

20.12 - U iščekivaju zvaničnog prelaska Marija Balotelija u Brešu, novinar Tankredi Plamijeri javlja da će Super Mario zarađivati 2.000.000 evra po sezoni i da će jednogodišnji ugovor automatski biti produžen čim Lastavice obezbede opstanak za sledeću sezonu. 

19.45 - Milan je izrazio želju da pozajmi na godinu dana Serža Orijea i poslao ponudu Totenhemu koja sadrži i opciju otkupa na kraju sezone. Pevci žele da iz celog posla izvuku 25.000.000 evra koliko su platili svojevremeno PSŽ. 

19.35 - CRVENA ZVEZDA: Zvezdina trka sa vremenom oko Matea Garsije. Opširnije OVDE

19.00 - GOTOVO: Ajntraht iz Frankfurta je doveo Basa Dosta. Opširnije OVDE

18.55 - Bajern, tačnije Niko Kovač, kaznio je Renata Sančesa sa 10.000 evra nakon što je Portugalac dao zapaljivu izjavu u kojoj je izrazio želju da napusti Minhen.
"Ova situacija nije dobra za mene. Ne mogu da igram pet minuta, nije mi dovoljno, hoću da odem", rekao je Sančes.

Uli Henes mu je odmah sinoć poručio da od toga nema ništa i da ostaje u Bajernu i sledeće sezone. 

18.35 - DOGOVORENO: Krilni napadač Fede Kartabija (26) prešao je iz Deportivo La Korunje u saudijski Al Ahli na pozajmicu s pravom otkupa.

18.18 - Iz Italije stižu zanimljive informacije o kontaktima Intera i menadžmenta Aleksisa Sančeza. Čileanac je nezadovoljan na Old Trafordu to je evidentno, ali bi morao da prihvati drastično smanjenje plate kako bi se vratio u Seriju A u kojoj se svojevremeno proslavio u dresu Udinezea. 

18.10 - Hrvatski golman Karlo Letica nalazi se blizu prelaska u SPAL. Belgijski Briž mu je dao zeleno svetlo za selidbu u Seriju A gde će naslediti Alfreda Gomisa koji je otišao u Dižon.

18.00 - Trener Arsenala Unaj Emeri otkrio je da klub uveliko pregovara sa Lakazetom i Obamejanom oko novih ugovora. Ukoliko bi Tobdžije obezbedile njihov ostanak na Emiratima, Arsenal ne bi trebalo da brine za bidićnost. 

17.47 - Lacio i Braga su započeli pregovore oko egipatskog napadača Ahmeda Hasana kojeg mediji u domovini zovu Zlatan. Posrednik je Žorž Mendeš koji ima dobre odnose sa gazdama rimskog kluba i može da im lako pribavi ovo pojačanje.  

17.30 - PARTIZAN: U Humsku je stigla nova ponuda za Strahinju Pavlovića iz Italije. Opširnije OVDE

17.27 - Bajern želi da začini finiš prelaznog roka Marijom Mandžukićem. Bild javlja da je Hrvat dostupan za 10-15.000.000 evra i da ga Bajernovi šefovi smatraju idealnom zamenom za Roberta Levandovskog.

17.15 - Roma se istovremeno ne predaje u pokušaju da angažuje štopera Nikole Nkulua bez obzira što je tamnoputi štoper igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Bikova. Nkulu bi mogao da bude poker poslednjih dana prelaznog roka mada Vučica treba da ubedi Urbana Kaira da im ga proda.

17.10 - Maksim Gonalon nalazi se na korak od prelaska u Ren. Roma je dala zeleno svetlo za pozajmicu s pravom otkupa, mada se brojke ne navode.

16.58ZVANIČNO: Parma je otkupila defanzivca Mikelea Fornasijea iz Peskare i odmah ga prosledila na pozajmicu u Trapani.

16.50 - ZVANIČNO: Reprezentativni golman Srbije Aleksandar Jovanović prešao je u Ankaragudžu. Opširnije OVDE

16.35 - BLIZU: Frederik Sorensen na pragu Jang Bojsa. Opširnije OVDE

16.30 - Uprkos snažnom presingu Fiorentine tačnije Vinćenca Montele, hrvatski napadač Nikola Kalinić mogao bi lako da završi na kraju u Monaku. Jedno je sigurno, on je višak u Atletiko Madridu i mora da pronađe novu sredinu.

Toliko za danas od Aleksandra Gligorića do kraja dana s vama Milan Zdravković.

15.40 - Senegalski golman Alfred Gomis će u narednih 48 sati kompletirati transfer iz SPAL-a u francuski Dižon. 

15.31 - Srpski golman Aleksandar Jovanović napušta špansku Uesku i seli se u turski Ankaragudžu. Uskoro opširnije... 

15.23 - Juventus polako gubi nadu o Mauru Ikardiju, a iz Francuske - od ne baš pouzdanih medija - stižu vesti da će Bjankoneri u finišu prelaznog roka pokušati da dovedu Musu Dembelea iz Liona. Pod uslovom da se pre toga reše Iguaina i Mandžukića

15.10 - Čeka se dolazak Irvinga Lozana, pa da Napoli pusti Simonea Verdija u Torino. Dogovor je već postignut. Torino ga dovodi na dvogodišnju pozajmicu vrednu 10.000.000 evra, a potom će morati da ga otkupi za dodatnih 10.000.000 evra. Lozano bi početkom nedelje trebalo da dođe u Napulj... 

15.01 - Verona je izgubila trku sa Brešom za Marija Balotelija i sada se okrenula dovođenju Alberta Paloskija iz SAPL-a. 

14.51 - Milan je ponudio Susu produžetak ugovora. Aktuelni ističe 2022. godine. Rosoneri nude Špancu saradnju do 2024. godine uz povećanje plate na 3.500.000 evra. Ali traže i da se izbaci fiksna otkupna klauzula koja iznosi 38.000.000 evra. 

14.43 - Fajenord je kaparisao zanimljiva pojačanja u Argentini. Rukovodstvo holandskog kluba je prethodnih dana boravila u ovoj južnoameričkoj zemlji gde je dogovorilo pravo preče kupovine za dvojicu talentovanih Argentinaca. Jedan je 18-godišnji napadačl Alvaro Bareal iz Veleza, a drugi je 22-godišnji štoper Markos Senesi iz San Lorenca. Obojica koštaju po 6.000.000 - 7.000.000 evra. Fajenord je postigao dgovor i sa igračima, i sa klubovima i samo je pitanje kada će aktivirati transfere. 

14.31 - Lacio traži špica, a jedno od interesantniih imena im je Bas Dost iz lisaboiskog Sportnga koji košta oko 10.000.000 evra. Želja je i Fernando Ljorente

14.23 - Sampdorija se opet aktivirala da dovede Emilijana Rigonija iz Zenita. Argentinsko krilo je na poečtku prelaznog roka bilo velika želja Đenovljana, ali su potom pregovori prekinuti. Rusi za Rigonija traže više oid 10.000.000 evra. 

14.15 - Atalanta je ozbiljno zagrizla za desnog beka Jusufa Sabalija iz Bordoa koji je prošlog leta bio na ivici transfera u Napoli. Atalanta nudi između 8.000.000 i 9.000.000 evra za kupovinu Sabalija

14.07 - NEVEROVATNO! Italijanski mediji javljaju da je Mario Baloteli sinoć potpisao ugovor sa Brešom, ali da klub ne sme danas da objavi transfer zbog sujeverja gazde Masima Ćelina. O čemu se radi, opširnije OVDE

13.58 - Definitivan povratak Timotija Kolodiječka u francuski fudbal će biti ozvaničen početkom sledeće nedelje. Sent Etjen će tada ozvaničiti otkup ugovor francuskog defanzivca od meksičkog Tigresa. 

13.51 - BLIZU: Sasuolov desni bek Klod Ađapong je na ivici prelaska u Veronu. U pitanju je pozajmica s opcijom otkupa za 8.000.000 evra. 

13.42 - Nejmar je počeo sa treninzima u Pari Sen Žermena. Ali, ne nalazi se na spisku igrača za prvenstveni meč ovog vikenda. Posle odlaska Kutinja u Bajern, šanse za povratak Nejmara u Kataloniju su se drastično smanjile, ali zato rastu šanse za prelazak u Real. 

13.35 CRVENA ZVEZDA: U najboljem slučaju, tek za nekoliko sati će se znati epilog pregovora Crvene zvezde i Matea Garsija koji se i dalje nalazi na Marakani. Čeka se povratak Zvezdan Terzića iz Turske koji bi trebalo uskoro da se priključi pregovorima na Marakani. 

13.26 - Olimpijakos je ponudio 4.000.000 evra za Luku Ivanušeca, mladog reprezentativca Hrvatske iz zagrebačke Lokomotive. Za talentovanog vezistu je zainteresovan i Dinamo koji nudi 2.000.000 evra. 

13.17 CRVENA ZVEZDA: Pregovori na Marakani sa Mateom Garsijom ipak neće proći bez Zvezinog generalnog direktora Zvezdana Terzića. On se u toku dana vraća sa službenog puta iz Turske i odmah će se zaputiti na Marakanu gde ga čekaju saradanici, Garsija, njegovi zastupnici, Las Palmasov direktor Branko Milovanović i agent Zoran Stojadinović

13.10 - Kasper Dolberg je na pragu prelaska u Nicu. Francuski mediji javljaju da je Nica postigla sporazum sa Ajaksom i da je igrač izabrao selidbu na Azurnu obale pre Hofenhajma. 

13.01CRVENA ZVEZDA!  Kako MOZZART Sport saznaje, interesovanje za Matea Garsiju koji se trenutno nalazi na pregovorima na Marakani, tokom prelaznog roka su pokazivali i engelski drugoligaši Svonsi, Derbi Kaunti i Birmingem.

12.54 - Jedan od najvećih talenata Borusije Menhengladbah i nemačkog fudbala, mladi vezista Florijan Nojhaus je meta Milana i Bajerna. Zvonimir Boban ga želi na San Siru, ali i Bavarci su zagrizli. Ugovor mu ističe 2021. godine tako da je ovo idealan momenat za prodaju. 

12.51 - Dejan Lovren želi u Romu! To su poslednje vesti sa Apenina. Menadžer Alesandro Lući koji radi na transferu je otkrio da je Lovrenov proioritet da do kraja prelaznog roka potpiše za Đalorose. Ostaje teži deo posla. Finansije... 

12.45CRVENA ZVEZDA! Prema našim saznanjima, generalni direktor Crvene zvezde Zvedan Terzić ne prisustvuje trenutnim pregovorima sa Garsijom i njegovim zastupnicima. On se nalazi na poslovnom putu u Istanbulu. Zvezdinu delegaciju na pregovorima za transfer Argentinca čine sportski direktor Mitar Mrkela, poslovni direktor Stefan Pantović, a na Marakani je i počasni predsednik Dragan Džajić

12.39 - Vesti iz Engleske... Džerdan Šaćiri je izrazio javno nezadovoljstvo statusom u Liverpulom. Razočaran je što nema veću minutažu i poručuje da će razmisliti šta i kako dalje. Monako i Galatasaraj se pominju kao zainteresovani klubovi. 

12.30 -  CRVENA ZVEZDA! Pre nekoliko minuta su u sedištu Crvene zvezde počeli zvanični pregovori oko Matea Garsije kojima prisustvuju Argentinac i njegov menadžer. Kakva je trenutna situacija, čitajte OVDE

12.22 -  CRVENA ZVEZDA! Mateo Garsija je stigao na Marakanu javlja naš Nenad Jovanović. Nije želeo da daje izjave dok ne završi pregovore sa Zvezdinim rukovodstvom. U društvu svog agenta, Belog Milovanovića i Zorana Stojadinovičć je ušao u klupske prostorije. Uskoro opširnije... 

12.19 - CRVENA ZVEZDA! Mateo Garsija se svaki minut očekuje na Marakani. On je napustio hotel i u društvu menadžera krenuo ka našem najvećem stadionu. Gomila novinara ispred Marakane čeka pojavljivanje Argentinca... 

12.14 - CRVENA ZVEZDA! Na Marakanu je upravo stigao i Dragan Džajić

12.05 - CRVENA ZVEZDA! NAJNOVIJA VEST: Upravo na Marakani počinju pregovori oko transfera Matea Garsije. Stigli su direktor Las Plamasa Branko Milovanović (na slici ispod) i poznati menadžer Zoran Stojadinović koji je uključen u transfer. Na licu mesta je naš novinar Nenad Jovanović. Uskoro očekujte još informacija... 

11.56 - ZVANIČNO: Srpski napadač Igor Zlatanović se preselio iz Majorke u Numansiju. Tek što je došao iz Radnika u redove povratnika u Primeru, ipak je odlučeno da se kali u drugoligaškom karavanu španskog fudbala. Opširnije OVDE

11.49 - Brajtonov napadač Jirgen Lokadija se nalazi na meti Fenerbahčea. 

11.40 - Valensijin trener Marselino se protivi dovođenju Andrea Silve iz Milana ako Rodrigo ode u Atletiko. Marselino traži od uprave nekog boljeg napadača od Portugalca ako izgubi Rodriga

11.31 - Napoli sve karte baca na dovođenje Maura Ikardija. Napolitanci su spremni da ponude novac i Milika ili samo novac. Inter je spreman da prihvati ponudu od 60.000.000 evra. Čeka se Ikardi... Njega su telefonom zvali gazda De Laurentis i trener Anćeloti. Ubeđivali su ga da prihvati selidbu u Napulj. 

11.20 - ZVANIČNO: Srpski štoper Miloš Kosanović je novi član Al Džazire iz Abu Dabija. Došao je iz belgijskog Standarda za 650.000 evra. 

11.13 - Milanov sportski direktor Paolo Maldini će danas doputovati u Madrid gde će voditi razgovore sa čelnicima Reala i Ateltika. Meta broj jedan je Anhel Korea za kojeg Rosoneri ne nude traženih 55.000.000 evra već 38.000.000 evra i bonuse. Druga meta je Realov napadač Marijano Dijaz koji se ranije pominjao kao želja Rome i Betisa. 

11.05 - Vinćenco Montela opet želi Nikolu Kalinića. Doveo ga je u Milan, a sada ga želi u Fiorentini. Kalinić e već igrao za Violu iz koje je na ne baš lep način otišao kod Montele u Milan, ali izgleda da su mu gresi oprošteni. Fiorentina ga želi na pozajmicu s pravom otkupa ugovora. Čeka se odgovor Atletika. 

10.57 - ODBIJENO! Zagrebački Dinamo je odbio 10.000.000 evra tešku ponudu američkog Čikaga za talentovanog vezistu Nikolu Mora

10.49 - Juventusov direktor Fabio Paratići je otputpovao u Barselonu. Razlog je prodaja štopera Danijelea Ruganija. On posle dolazaka De Lihta i Demirala nije u planovima Bjankonera, a potrebne su im pare od njegove prodaje. Roma je nudila pozajmicu s obaveznim otkupom ugovoru, ali Juventus bi sve pare odmah. Monako je nudio pare odmah, ali igrač ne želi u Kneževinu. Sada je Paratići otputovao u Barselonu koja se ranije interesovala za Ruganija

10.41 - Borusija Dortmund je uspela ovog leta da zadrži Džejdona Sanča, ali teško da će i sledećeg. Ostrvski mediji pišu da su mančesterski rivali Siti i Junajted već sada u trci za dovođenje sjainog Engleza narednog leta. I da je navodno Junajted u balgoj prednosti. 

10.35  - Španski drugoligaši Deportivo i Ueska su zainteresovani za Šalkeovog defanzivca Pabla Insuu

10.31 - Arsenalog trener Unaj Emeri je potvrdio da klub trenutno radi na produženju ugovora sa Obamejanom i Lakazetom i da se vode pregovori. 

10.27 - Čelsi je raspoložen da proda Davidea Zapakostu kojeg traži Roma. Ali za 25.000.000 evra! To je cena koju su Plavci odredili i koju će Roma vrlo teško da plati... 

10.21 - Potpisivanjem novog ugovora sa Romom, Edin Džeko je mnogima napravio probleme na tržištu. A ponajviše Interu koji sada juri druge opcije za napad. Opširnije OVDE

10.15 - Da krenemo od najvažnije vesti koja je potvrđena sinoč posle ponoći. Bajern je i zvanično potvrdio da je dogovorio transfere Filipa Kutinja i Mikaela Kizansa. O detaljima opširnije OVDE

Poštovani čitaoci i ljubitelji fudbalske pijace, dobro jutro i dobro došli na još jedan dnevni blog posvećen dešavanjima iz prelaznog roka. Sa vama je danas u prvoj smeni Aleksandar Gligorić. Pre nego što krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara