TRANSFERI - četvrtak, 20. jun

Vreme čitanja: 18min | čet. 20.06.19. | 23:54

Pratite iz minuta u minut dešavanja sa fudbalske pijace

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

- Hrvatski as Darijo Srna okačio je kopačke o klin i postao trener u stručnom štabu Šahtjora! Opširnije OVDE.
- Real krenuo po Nejmara, PSŽ traži 300.000.000 evra! Opširnije OVDE.
ZVANIČNO: Predstavljen Maurisio Sari u Juventusu! Opširnije OVDE.
- GOTOVO: Atletiko i Real dogovorili transfer Markosa Ljorentea! Opširnije OVDE.
- ZVANIČNO: Zinčenko dobio novi ugovor u Mančester Sitiju. 
 - ZVANIČNO: Erik ten Hag produžio ugovor s Ajaksom. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


To bi bilo sve za danas, pozdrav do jutra, kada nastavljamo druženje...

23.24 - Najnovije vesti iz Italije. Inter i Fiorentina su počeli pregovore o povratničkom transferu Borhe Valera. Španski vezista je pre dve goldine došao u Inter kada ga je Fiorentina skoro pa naterala na transfer. Nije se proslavio u Milanu i posle promene uprave u Firenci, želi da se vrati. 

23.12 - Mančester Siti je na pragu dovođenja Asijera Rijesga iz Eibara. Uskoro opširnije... 

22.59 - Mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo želi da napusti Volfzburg, a za njega je zainteresovana Benfika. Problem je što Vukovi traže obeštećenje od 20.000.000 evra, a Benfika to neće da plati. 

22.45 - Ugledni Independent piše da maldi engleski vezista Deklan Rajs nije siguran da bi transfer u Mančester Junajted bio pravi potez. Fudbaler Vest Hema navodno smatra da je još rano za tako veliki korak. 

22.39 - Poznati su i detalji Bokine ponude Eduardu Salviju. Velikan sa Bomobnjere je vezisti Benfike ponudio ugovor vredan 3.000.000 dolara po sezoni! 

22.30 - Još jedna vest iz Milana. Pojedini italijanski mediji pišu da bi Andre Silva mogao da ostane na San Siru. Njemu je istekla pozajmica u Sevilji i želi da se izbori za drugu šansu u Milanu. 

22.19 - Barselona je na pragu još jednog pojačanja. Reč je o ekvadorskom levom beku Dijegu Palasiosu. Ima 19 godina i poznat je po nadimku Čiki, a na nedavnom Mundijalitu je skrenuo pažnju na sebe. On je član ekvadorskog kluba Aukas, ali je prethodnu sezonu igrao na pozajmici u holandskom Viljemu. Zanimljivo, Barsa je već dovela dvojicu bivpih igrača Viljema. 

22.10 - Milan i Torino traže levog beka i naciljali su dve iste mete. Prva je Mario Rui iz Napolija, a druga Nikola Muru iz Sampdorije koji se afirmisao kod Milanovog novog trenera Marka Đampaola

22.01 - Arsenal i Juventus su zainteresovani za novo čudo iz Red Bul Salcburga. U pitanju je mađarski vezista Dominik Soboslai. Ima samo 19 godina, a cena mu je oko 10.000.000 evra. 

21.53 - Iako je Mauricio Sari došao na ideju da mu Juventus dovede njegovog miljenika Žoržinja iz Čelsija, neće biti ništa od toga. Čelsi i ne pomišlja da proda Žoržinja

21.47 - Iako su se Fenerbahče i Aleksandar Kolarov dogovorili oko trogodišnjeg ugovora, sada Roma pravi problem. Očekivalo se da Vučica pusti Srbina bez obeštećenja, ali izgleda da to neće ići tako lako. 

21.41 - Milan je dobio savet od nekadašnje zvezde Andrija Ševčenka. Ukrajinski selektor je nekadašnjem saigraču Paolu Maldiniju predložio da dovede 20-godišnjeg defanzivca Vitalija Mikolenka iz kijevskog Dinama. 

21.34 - Portugalsko krilo Bruma napušta Lajpcig pošto nije uspeo da ispuni očekivanja. PSV, Spartak Moskva i Porto su zainteresovani za nekada jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. 

21.29 - Inter i Parma su započeli pregovore o pozajmici mladog napadača Jana Karamoa. On je prošlu sezonu proveo kao pozajmljen fudbalera u Bordou, ali Nerazuri žele da se kali i stiče iskustvo u Seriji A. 

21.18 - ZVANIČNO: Barselona je potpisala holandskog defanzivca Marka van Bejnena. Opširnije OVDE... 

21.10 - Izgleda da je gotova saga oko Adrijena Rabioa. Kao što smo jutros najavili. Francuski vezista je izabrao Juventus i potpisaće petogodišnji ugovor sa Bjankonerima. Bonus za potpis 10.000.000 evra, a plata 7.000.000 evra godišnje. Uskoro oširnije... 

20.59 - Teško će Milan do Andreja Kramarića... Hrvatski napadač kojeg želi Zvonimir Boban je nemoguća misija jer je Hofenhajm odredio cenu od čak 50.000.000 evra. 

20.50 - Agent argentinskog veziste Leandra Paredesa je danas bio u Rusiji gde je pregovarao sa Zenitom o mogućem povratku. Paredes je zimus stigao iz Zenita u PSŽ kao veliko pojačanje, ali je potpuno razočarao i Sveci sada gledaju kako da ga se reši. 

20.41 - GOTOVO! Fajenordovo srce tima odlazi posle sedam godina. Reprezentativni vezista Toni Viljena napušta Roterdam i seli se u Krasnodar. Rusi su Roterdamersima platili 9.000.000 evra za sjajnog vezistu. Opširnije OVDE

20.30 - Fiorentina i Lacio vode borbu za potpis Manuela Lacarija, desnog beka SPAL-a i povremenog italijanskog reprezentativca. 

20.22 - GOTOVO! Lion je "iskopao" pojačanje u Brazilu. Kao što smo i najavili jutros, francuski klub je uspeo da dovede brazilskog vezistu Žana Lukasa iz Flamenga za 8.000.000 evra. Lekarski pregledi su zakazani za ponedeljak. 

20.15 - Sinoć prodat za 10.000.000 evra, danas kupljen za 11.000.000, a sutra bi mogao da opet bude prodat po većoj ceni... Zanimljiva priča iz prelaznog roka nam dolazi iz Italije. Opširnije OVDE

20.09 - Atletiko Madrid već nedeljama radi na transferu Espanjolovog štopera Marija Ermosa, ali ima i plan B. Ako ne uspe da dovede Ermosa, Simeone će pokušati da angažuje Ajaksovog prvotimca Dejlija Blinda

20.02 - Ovo uzmite s debelom rezervom... Ostrvski tabloid Dejli Star javlja da je Mančester Siti za sledeću nedelju zakazao lekarske preglede za Harija Megvajera i da su Građani dogovorili 80.000.000 evra vredan transfer štopera Lestera. 

19.51 - Čudne vesti stižu iz Španije... Atletikov dugogodišnji desni bek Huanfran, koji je sada slobodan igrač, bi mogao da nastavi karijeru u Brazilu?! 

19.43 - Najnovije vesti sa Ostrva. Totenhem je ohladio interes za portugalskog vezistu Bruna Fernandeša iz Sportinga iza kojeg je sjajna sezona. Predstavnici Totenhema su se sastali sa Fernandešovim zastupnicima, saznali uslove, cenu i konkurenciju i odlučili da se okrenu nekim drugim rešenjima. Sporting traži prevelikih 65.000.000 funti, a Fernandeša želi i Mančester Junajted. 

19.35 - Nakon što je sa Barselonom dogovorio otkup ugovora pozajmljenog Andrea Gomeša, Everton sada počinje i pregovore sa Čelsijem o otkupu pozajmice. U pitanju je francuski štoper Kurt Zuma koji je minulu sezonu proveo na Gudisonu kao pozajmljen igrač Plavaca. 

19.27 - PSŽ je ušao u trku za Sandra Tonalija. Leonardo nudi 30.000.000 evra za "novog Pirla". Opširnije OVDE

19.20 - ZVANIČNO: Lionov vezista Žordan Feri je prešao u Monpelje za 2.000.000 evra. Ubačeni su i bonusi u maksimalnoj visini od 1.200.000 evra, a Lionu ide i 30 odsto od naredne prodaje Ferija

19.12 - Interov direktor Đuzepe Marota želi bivšeg pulena iz Juventusa. Nerazuri su zainteresovani za Huana Kvadrada koji je izgubio mesto u startnoj postavi Bjankonera. Juve traži 20.000.000 evra za Kolumbijca. 

19.01 - Još jedan mladi reprezentativac Austrije se seli u Bundesligu. Ksaver Šlager ide iz Red Bul Salcburga u Volfzburg. Opširnije OVDE

18.53 - BOMBA! Dobro obavešteni Radio Monte Karlo javlja da je Real Madrid i zvanično ušao u trku za Matijsa De Lihta. Do sada su Kraljevići pominjani samo kroz stidljivo interesovanje za holandskog štopera, ali sada su rešili da se pridruže trci za najtraženijeg igrača Evrope. PSŽ, Barselona, Juventus i Mančester Junajted žele De Lihta, a do sada su Sveci bili favoriti za njegovo dovođenje... 

18.46 - Posle samo jedne sezone u Laciju, kosovski vereprezentativac Valon Beriša pakuje kofere... Italijanski mediji javljaju da se Albanac rođen u Švedskoj sprema za povratak u Red Bul Salcburg koji bi da ga pozajmi. 

18.39 - Mladi truski štoper Džaglar Sojundžu je prošlog leta došao u Lester iz Frajburga za 21.000.000 evra kao jedan od najvećih talenata Bundeslige. Međutim, za Lisice je odirgao samo šest mečeva u Premijer ligi i sada bi mogao natrag u domovinu. Galatasaraj je zainteresovan da ga pozajmi. 

18.30 - GOTOVO: Martin Edegard je stigao u Nemačku na potpis ugovora sa Bajerom iz Leverkuzena. Opširnije OVDE

18.26 - Iz Partizana nam je potvrđeno da je Svetozar Marković prodat Olimpijakosu, ali i da početkom nedelju stižu dva pojačanja iz inostranstva. Opširnije OVDE

18.21 - Boka Juniors želi dvojicu argentinskih reprezentativaca. Jedan je Maksimilijano Meza koji igra za meksički Monterej, a drugi je Eduardo Salvio iz Benfike. 

18.12 - Lukas Toreira je prva želja novog Milanovog trenera Đampaola. On ga je lansirao u Sampdoriji iz koje je letos otišao u Arsenal, ali se tamo nije baš najbolje snašao. Toreira nije srećan u Londonu i obećao je bivšem treneru da bi rado opet došao kod njega. Problem je što Tobdžije traže 35.000.000 evra, a za Milan je to preskupo.  

18.05 - Skaj Sports javlja da uskoro ide nova ponuda Mančester Junajteda za Arona Van Bisaku. Detalji nisu poznati...

17.57 - ZVANIČNO: Španski defanzivac Pablo Mafeo se vratio u Đironu iz Štutgarta posle godinu dana. Mafeo je prošao Espanjolovu školu odakle ga je kao klinca ga je uzeo Mančester Siti. Građani su ga dve i po godine držali na pozajmici u Đironi gde je ostavio sjajan utisak i prošlog leta ga je od njih otkupio Štutgarta za 9.000.000 evra. Švabe su ispale u Cvajtu, ali i Đirona u Segundu tako da će Mafeo svakako igrati drugoligaški fudbal. Reč je o pozajmici. 

17.45 - Francuski mediji trvde da su Juventus, Totenhem i Mančester Junajted spremni da palte 60.000.000 evra za Lionovog vezistu Tangija Ndombelea. Međutim, Lionov predsednik Žan Mišel Ola traži neverovatnih 90.000.000 evra za Ndombelea

17.36 - Bolonja je već potrošila preko 30.000.000 evra na otkup pozajmljenih igrača kako bi Siniši Mihajloviću zadržala okosnicu tima, ali to nije kraj. Miha traži još pojačanja. Njegov izbor su napadači Gregoa Defrel iz Rome i Kristijan Kuame iz Đenove, kao i vezista Pedro Obijang iz Vest Hema. Njih trojica bi zajedno mogli da koštaju oko 50.000.000 evra. 

17.29 - PREOKRET! Betis je opet u igri za Aleksandra Mitrovića. Iako su lokalni mediji u Sevilji juče pisali da je Betis odustao od napadača Fulama i okrenuo se Borhi Iglesijasu, danas ti isti mediji pišu da je Mitrović i dalje opcija. Podsetimo, Fulam traži 30.000.000 evra za Srbina. 

17.21 - Pisali smo juče da Ognjen Vranješ ide na pozajmicu iz Anderlehta u AEK. Nema opcije za kupovinu, ali će zato AEK platiti pozajmicu i Anderleht će makar pokriti troškove plate bosanskog fudbalera. 

17.15 - Zaoštrava se trka za Kejlora Navasa koji je višak u Realu. Posle Porta i Benfike, u igru je uskočila i Roma. Benfika je za sada favorit, ali bi Roma možda mogla da plati više. Golman joj je neophodan posle katastrofalnog iskustva sa Olsenom

17.07 - GOTOVO: Emanuel Adebajor je slobodan igrač pošto je odbio da produži ugovor sa turskim Bašakšehirom. 

16.59 - Doskorašnji Zvezdin omladinac Njegoš Kupusović (18) i zvanično je postao član nemačkog drugoligaša Auea. U pitanju je jednogodišnja pozajmica s pravom otkupa koji bi Nemce koštao 1.000.000 evra. 

16.51 - Pojedini turski mediji javljaju da je Aleksandar Kolarov stigao u Istanbul na završne pregovore sa Fenerbahčeom. 

16.44 - Veliki preokret u Crvenoj zvezdi: Boaći ostaje, Pavkov odlazi. Opširnije OVDE

16.25 - Još jedna vest vezana za Lion, koji počinje da krcka novac zarađen od prodaje Ferlana Mendija. Francuski klub ponudio je 18.000.000 evra za jednog od najboljih mladih igrača Danske, štopera Sampdorije Joakima Andersena. On je juče kazao kako je možda pravi trenutak da ovog leta napusti klub iz Đenove, međutim neće to ići baš lagano. Sampdorija traži najmanje 30.000.000 evra, tako će Žan Mišel Ola morati da bude mnogo izdašniji, ili da se jednostavno okrene drugoj meti.

16.13 - Holandski mediji javljaju kako Ajaks gubi trku za Martina Edegarda, trenutno je talentovanom Norvežaninu najbliži Bajer Leverkuzen...

16.09 - Lion poslao zvaničnu ponudu za mladog vezistu Flamenga Žana Lukasa (20) tešku 8.000.000 evra. Brazilski Globo tvrdi da će transfer biti realizovan tokom naredne nedelje.

To bi bilo to od prve smene, u nastavku dana sa vama su Predrag Dučić i Aleksandar Gligorić.

15.54ZVANIČNO:  Union Berlin nastavlja sa formiranjem ekipe za narednu sezonu. U klub je stigao nigerijski napadač Antoni Udža iz Majnca za obeštećenje od 2.000.000 evra. Užda je stavio paraf na ugovor do 2022. godine sa novopečenim bundesligašem.

15.46 - Iskusni kolumbijski vezista Fredi Guarin ponuđen je Atalanti. Kako piše Gazeta delo Sport, iskusni fudbaler želi da se vrati iz Kine, gde od 2016. godine nosi dres Šangaj Šenhue. Želja mu je da se vrati u Seriju A, a Atalanta je posebno atraktivna zbog učešća u Ligi šampiona.

15.38 - Evo jedne vesti iz Seltika. Iskusni desni bek Mikael Lustig napušta klub posle sedam i po godina, pošto mu je istekao ugovor, a nije želeo da razgovara ni o produžetku iostog. 

15.29 - Belgijski mediji javljaju da se mladi srpski vezista Luka Adžić ponovo dovodi u vezu s atinskim Aekom. Detalja potencijalnog transfera nema...

15.26 Usman Dembele će i naredne sezone nositi dres Barselone, javljaju španski mediji. Prvi čovek kluba Đosep Marija Bartomeu navodno je obavio razgovore s Dembeleom i uverio ga da neće biti prodat na leto i da računaju na njega i u budućnosti, uprkos brojnim problemima s povredama i partijama koje su tek povremeno bile na nivou očekivanih.

15.22 Frenk Lampard će do kraja vikenda postati novi trener Čelsija, javlja London Evening Standard! Ugovor će biti potpisan na tri godine, a Derbiju će ići obeštećenje u visini od oko 5.000.000 evra, baš kako se i pisalo minulih dana. Svi iskreni navijači Čelsija nadaju se početku jedne divne priče s Lampsom!

15.19 - Pominjali su se Benfika i Porto, a izgleda da će ipak biti novi portugalski šampion! Pitanje je samo trenutka kada će Kejlor Navas postati novi igrač Benfike, a prvi čovek lisabonskog velikana Luis Filipe Vieira viđen je u Madridu na pregovorima s Florentinom Perezom. Finansijski detalji se još drže u strogoj tajnosti.

15.08 ZVANIČNO: Ibrahim Afelaj ponovo u crveno-belom. Nekada veliki holandski biser vratio se u PSV iz Ajndhovena gde je potpisao ugovor na jednu godinu. Stigao je kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s Stoukom.

14.57 - BLIZU: Pojačanje za Standard iz Liježa stiže iz Soluna. U pitanju je marokanski reprezentativac Omar el Kaduri (28). Paoku ide milion evra za obeštećenje, El Kaduri dobija trogodišnji ugovor vredan ukupno 3.000.000 evra. Prošao je medicinske preglede, čeka se samo da potpiše ugovor.

14.52 Malkom je i dalje u nebranom grožđu, ali čini se da je odlazak iz Barselone izvestan. Ernesto Valverde je dao zeleno svetlo, a Brazilac čeka da vidi kakve će ponude stići na njegovu adresu. Iako bi on voleo da nastavi da se bori za minutažu u Barseloni...

14.45 - Vesti iz Partizana: Savo Milošević spremio veliku seču igrača! Na listi za odstrel čak desetorica prvotimaca, među kojima su i Nemanja Nikolić i Goran Zakarić. Opširnije OVDE.

14.36 - ZVANIČNO: Aston Vila produžila je ugovor s golmanom Džedom Stirom (26) do juna 2023. godine.

14.29 - Roma se nada da bi Kostasa Manolasa mogla da zameni Markom Bartrom, javlja Đanluka di Marcio. Uspostavljeni su i prvi kontakti dve strane, a Betis za bivšeg štopera Barselone i Dortmunda traži između 20.000.000 i 25.000.000 evra. Opširnije OVDE.

14.25 - Posle Kolumbijinog trijumfa nad Katarom i nove majstorske partije Hames Rodrigez je za južnoameričke novinare govorio o mogućnosti da pređe u Napoli.
”Ne znam sada ništa, iskreno, trenutno razmišljam o Kopa Amerika. Mada, svi znamo da je Dijego Maradona tamo ostavio veliki trag, voleo bih da pronađem sebe u tom kontekstu. Ali, opet, zasad mi je samo Kolumbija u mislima”, izjavio je Rodrigez.

14.21 - Spal je završio transfer brazilskog štopera Igora (21), sada već bivšeg igrača Salcburga. Transfer će biti na 3.000.000 evra, a Brazilac je dobio ugovor na četiri godine.

14.14 - Union iz Berlina pojačao je napad nigerijskim golgeterom Entonijem Udžom iz Majnca. Ugovor je potpisan na tri godine, a visina obeštećenja nije otkrivena.

13.42 - ZVANIČNO: Dan za važne potpise širom Evrope! Ajaks je produžio ugovor s čudotvorcem Erikom ten Hagom do juna 2022. godine. To znači da je holandski stručnjak dobio još dve godine na postojeći ugovor. Jasno je svima da je posle magične sezone s Kopljanicima, finala Lige šampiona i osvajanja duple krune u Holandiji Ten Hag napravio strašan posao. Opširnije OVDE.

13.35 ZVANIČNO: Mančester Siti nagradio je Aleksandra Zinčenka novim, trogodišnjim ugovorom koji će ga čuvati na Etihadu do juna 2024. godine. Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, pošto je Zinčenko izneo veliki deo sezone na svojim leđima kao prinudno rešenje na levom beku. I to vrlo dobro.

13.05 - GOTOVO: Atletiko Madrid objavio je transfer Markosa Ljorentea iz Reala! Ugovor na pet godina, Ljorente se sada čeka da obavi medicinske preglede, a kada obavi potrebne tehnikalije, potpisaće ugovor na pet godina, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu. Obeštećenje bi trebalo da iznosi oko 40.000.000 evra. Opširnije OVDE.

12.59 - S dolaskom Maurisija Sarija u Juventus počele su i spekulacije, naravno, o transferu Žoržinja na Alijanc stadion. Samo, ne znamo gde bi Sari ugurao svog miljenika čak i ako ga stvarno želi, pošto je konkurencija u veznom redu velika, a još su u igri i Rabio i Pogba

12.55 - Golman Antoni Lopes ima na stolu mogućnost da produži ugovor sa Lionom. Aktuelna saradnja s Lavovima mu ističe narednog leta, a klub bi hteo što pre da se dogovori s njim kako bi se zaustavile sve glasnije spekulacije o mogućem odlasku. U priču se direktno uključio prvi čovek Liona Žan Mišel Ola koji Lopesu nudi povišicu od čak 50 odsto u odnosu na sadašnju platu od 4.420.000 evra i još dve godine na ugovora.

12.42 - Mladi levi bek Reala Serhio Regilon na pragu je transfera u Sevilju, javljaju mediji u Madridu. Pisali smo o tome i juče, da bi Regilon voleo da zaigra kod Đulena Lopetegija, a izgleda da su dva kluba vrlo blizu dogovora oko pozajmice, uz opciju kupovine najverovatnije.

12.38 - Atletikova legenda Huanfran karijeru bi mogao da nastavi u Brazilu. Dobio je otvorene pozive Sao Paula i Korintijansa, a Španac je nedavno sam izjavio da ne bi imao ništa protiv da zaigra Kopa Libertadores.

12.33 - Tokom Sarijevog predstavljanja govorio je i prvi operativac Juventusa Fabio Paratići. On je potvrdio glasine da želi Adrijena Rabioa i da su pregovori u toku, ali ne i da je ceo posao blizu dogovora. 

12.25 - ZVANIČNO: Predstavljen je Maurisio Sari kao novi trener Juventusa! Sve njegove izjave možete pronaći OVDE.

12.18 - Izgleda da su čelnici Betisa počeli da se premišljaju i oko aktiviranja klauzule za Borhu Iglesijasa od 28.000.000 evra. Na stadionu Benito Viljamarin su očekivali da će Espanjol biti raspoložen za pregovore, ali oni su mišljenja da Borha može da ode samo ako se uplati istaknuta cena.

12.14 - Nije to sve što se tiče Žute podmornice. Madridska Marka tvrdi da je Viljareal naciljao i vezistu Hetafea Maura Arambarija (23). Urugvajac iza sebe ima 33 utakmice u Primeri tokom prošle sezone.

12.12 - Viljareal se sprema da zatvori dobar posao i dovede desnokrilnog ofanzivca Malage Havijera Ontiverosa (21). Radi se o zanimljivom mladom igraču čija je otkupna klauzula 7.500.000 evra. Prošle sezone u Segundi imao je pet golova i četiri asistencije.

12.10 - Sevilja dobila konkurenciju za Danija Sebaljosa – Milan. Rosoneri su spremni da krenu u lov na mladog Španca, trenutno s Furijom na Evropskom prvenstvu za mlade, ali teško je očekivati da će ići do kraja ako Real ne bude smanjio traženu cenu od 50.000.000 evra.

11.58 - Zanimljivu bitku za potpis Rajana Bertranda iz Sautemptona vodiće Atletiko Madrid i Inter, tvrdi britanski Dejli Mejl. Sveci su navodno spremni da unovče ugovor 29-godišnjeg beka, pošto će ga odmeniti šest godina mlađi Met Target.

11.54 - Prekaljeni štoper Kristijan Zapata vrlo je blizu transfera u Sampdoriju. Kolumbijcu uskoro ističe ugovor s Milanom i praktično je već sada slobodan da bira novu sredinu, a Euzebio di Frančesko bi ga voleo kao osovinu defanzivne linije...

11.50 - Naš dopisnik iz Rima Željko Pantelić potrudio se da i ovog jutra za vas pripremi one najinteresantnije naslove i sadržaje iz tri najuticajnija sportska lista u Italiji. Opširnije OVDE.

- Za one koji ne znaju, od 11 časova je počelo predstavljanje Maurisija Sarija kao novog trenera Juventusa. Nekadašnji bankar je u klupskim prostorijama Stare dame govorio o mnogim temama, a kompletan izveštaj moći ćete da pročitate na našim stranicama uskoro...

11.33 - Nije se Žonatan Kafu proslavio u Crvenoj zvezdi, iako je bio plaćen 75.000 evra mesečno. Vratio se u Bordo posle košmarne epizode u Ljutice Bogdana, ali se u Francuskoj neće dugo zadržati. Žirondinci su ponudili Kafuov ugovor Trabzonu, pa se sada čeka odgovor iz Turske. Opširnije OVDE.

11.24 - Izvinjavamo se što nas nije bilo, pauza za doručak. Elem, Breša je zainteresovana za srpskog defanzivca Slobodana Rajkovića. Njegov odlazak iz Palerma je izvestan zbog visokih primanja (oko 600.000 evra neto), što klub sa Sicilije više ne može da plaća zbog ozbiljnih finansijskih problema. Opširnije OVDE.

10.43 - Rimski Korijere delo Sport javlja da se PSŽ preko novog sportskog direktora Leonarda uključila u trku za potpis Nikola Barele i da je sada u prednosti u odnosu na Inter! Jer, PSŽ je spreman da plati traženih 50.000.000 evra Kaljariju, dok Inter nudi 36.000.000 evra čisto i 14.000.000 u bonusima, plus opciju da pozajmi ili Federika Dimarka ili Alesandra Bastonija.

10.35 - Madridski list As u današnjem izdanju navodi da je Atletiko praktično zatvorio transfere Žoaoa Feliksa iz Benfike i Markosa Ljorentea iz Reala, a da će posle njih na stadion Vanda Metropolitano sleteti još četiri pojačanja – sve u odbrani! Jedan desni, dva leva beka i jedan štoper. U priči su Mario Hermoso, Nelson Semedo, Elseid Hisaj, Hesus Galjardo i Lodi. Opširnije OVDE.

- Legendarni Alesandro Nesta je i zvanično predstavljen kao novi trener Frozinonea. Nekada vrsni štoper pokušaće da vrati klub iz malog gradića južno od Rima u Seriju A pošto je eliminisan iz iste na kraju tek završene sezone. 

10.23 - BOMBA: Grmi Španija ovog jutra - Real Madrid je krenuo po Nejmara i dostavio prvu zvaničnu ponudu! Ona, prema izveštaju katalonskog Mundo Deportiva, iznosi 130.000.000 evra, plus Geret Bejl ili Hames Rodrigez (ne treba zaboraviti da je on blizu transfera u Napoli prim. aut.), dok PSŽ traži 300.000.000 evra okruglo! Opširnije OVDE.

10.09 - Zakomplikovali su se pregovori Rome i Intera za Edina Džeka. Prvi operativac Nerazura Bepe Marota i direktor Vučice Gvido Fjenga imali su sastanak, ali su na 10.000.000 evra razlike za obeštećenje. Roma traži 20.000.000 evra, dok je Marota „zakucao“ na pola puta i ne ide cent preko te sume. Opširnije OVDE.

10.03 - Romelu Lukaku je navodno dogovorio uslove saradnje s Interom i platu od 200.000 evra sedmično! Ipak, klubovi još nisu pronašli rešenje za obeštećenje. Junajted traži 85.000.000 evra, dok bi Inter probao s kombinacijom novac + igrač(i). 

10.00 - Dobijamo novo ime u sada već standardizovanom odeljku „Dnevna doza“. Skaj javlja da će Isa Diop i njegovi agenti obaviti razgovore s čelnicima Mančester junajteda oko njegove budućnosti naredne sedmice. Diop je srećan u Vest Hemu, uprkos interesovanju Junajteda. Čekićari su za prodaju jedino pod uslovom da stigne ponuda od bar 66.000.000 evra, dok Junajted nudi tek 50.000.000 evra i Fila Džonsa u zamenu. Vest Hem se paralelno raspituje za Skota Mektomineja.

09.54 - Dogovor između Valensije i Barselone za transfer Rafinje Alkantare postoji! Prema najavama radija RAC 1 i lista Super Deporte, Valensija će na račun Barselone uplatiti 15.000.000 evra, što je za tri miliona više od inicijalne ponude. S tim što će isplata biti podeljena na rate, a biće ubačene i određene klauzule koje štite obe strane. Slede pregovori s igračem. Opširnije OVDE.

09.46 ZVANIČNO: Bivši fudbaler Vojvodine Aleksandar Paločević karijeru nastavlja u Pohang Stilersima. Kako nam javlja kolega Darjan Nedeljković, radi se o pozajmici s pravom otkupa. Paločević je od prošlog leta član Nasionala, za koji je odigrao 28 utakmica i skupio jedan gol, uz tri asistencije.

09.42 - Nije to sve što se tiče Bolonje ovog jutra. Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio tvrdi da je Rodrigo Palasio dobio poziv od Atalante! Dok se u Bergamu čeka dolazak Luisa Murijela na medicinske preglede, Đan Pjero Gasperini hoće i iskusnog Argentinca u rotaciji. Palasio je bio uveren da će i dalje nositi dres Bolonje, ali šansa da se igra Liga šampiona se ne propušta...

09.35 ZVANIČNO: Juventus je potvrdio na svim mrežama – Rikardo Orsolini je Bolonjin! Siniša Mihajlović i njegovi poslodavci odlučili su da iskoriste opciju kupovine i za 15.000.000 evra dobiju potpis mladog reprezentativca Italije. Ta suma biće podeljena u tri godišnje rate. Još nije poznato na koliku će se vernost Orsolini obavezati, tako da ćemo vas obavestiti čim se pojave sve informacije.

09.28 - BLIZU: Adrijen Rabio nikad bliži Juventusu! Italijanski Skaj navodi da je transfer jako blizu realizacije, a francuski vezista će samo za potpis dobiti 10.000.000 evra! Opširnije OVDE.

09.23 - ZVANIČNO: Jedna od glavnih vesti ovog jutra glasi - Dario Srna je objavio odlazak u penziju i odmah je preuzeo ulogu trenera u stručnom štabu Šahtjora i trenera Luisa Kastra! Iako se najavljivala mogućnost povratka u Hajduk iz Splita, jedan od najboljih balkanskih bekova u poslednjoj deceniji ipak će trenersku karijeru započeti tamo gde je doživeo vrhunac u igračkim danima. Opširnije OVDE.


Dobro jutro, dobar dan ljubitelji letnje pijace, fudbala i transfer ludila! Ispred redakcije portala MOZZART Sport pozdravlja vas Nikola Stojković i zajedno sa vama ispratiće dešavanja širom Evrope sve do 16 časova, kada dolazi ministar transfera - Aleksandar Gligorić.

Podsetimo, prelazni rok u nekim zemljama zvanično nije počeo, ali to nije prepreka da se na tržištu radi punom parom i da se poslovi ugovaraju. Prelazni rok u Engleskoj traje od 16. maja do 8. avgusta, u Italiji od 2. jula do 23. avgusta, u Španiji od 1. jula do 1. septembra, u Nemačkoj od 1. jula do 2. septembra, a u Francuskoj 16. juna do 2. septembra. U Srbiji je zvanično počeo pre nekoliko dana…

Sva dešavanja koja su se dogodila tokom jučerašnjeg dana na fudbalskoj pijaci možete pročitati OVDE ili naći na tagovima TRANSFERI UŽIVO i LETNJI PRELAZNI ROK 2019.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara