(©Reuters)
(©Reuters)

Tresla se gora, rodila se nova titula Bajerna (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 20:35

RB Lajpcig udario u zid, raspršeni šampionski snovi...

Tresla se gora, rodila se - nova pobeda Bajerna! I vrlo izvesno nova titula, deveta u nizu za Bavarce. Trebalo je da bude derbi sezone, ponadali se mnogi da bismo mogli da imamo superzanimljivu završnicu Bundeslige ukoliko RB Lajcig pobedi, međutim mašina iz Minhena još jednom demonstrirala svoju surovost i nemalu razliku u odnosu na sve ostale rivale u Nemačkoj. Kratko i jasno - Bajern dobija i kad ne blista. Automatizam, navika, rutina. Večeras na Red Bul areni taman koliko im je trebalo - 1:0. Pečat na presudu: Leon Gorecka, 38. minut.

Do kraja prvenstvene trke u Nemačkoj ostalo je još sedam rundi. Bajern posle ovog trijumfa ima isto toliko bodova viška u odnosu na Bikove. Teoretski ništa još nije gotovo i da je lider neko drugi momcima Julijana Nagelsmana niko ne bi mogao da oduzme pravo na nadu. Ali kako u leđa gledaju tom kome gledaju, jasno je - san je večeras raspršen, titula je izgubljena.

Izabrane vesti

Potkrepljeno tradicijom i bavarskim pobedničkim navikama: Bajern nilkada u istoriji nije prokockao sedam bodova prednosti u poslednjih sedam rundi.

Grubo i nepošteno bilo bi reći da Lajpcig nije Bajernova klasa - ipak se radi o dve ekipe što pripadaju evropskom kremu, prošle sezone bili su u TOP 4 u Ligi šampiona - ali da će Red Buovo čedo morati još da raste kako bi se nosilo sa neprikosnovenim vladarom nemačke - moraće.

Jer prečesto je u njihovom večerašnjem okršaju delovalo kao da bokser za glavu niži i sa značajno kraćim rukama pokušava da dohvati rivalovu glavu. Sve je što je uspeo bilo je nekoliko udaraca u telo, čak se može reći potpuno bezbolnih.

Utisak prvi: Jedan od najboljih mladih trenera današnjice i sjajan taktičar kakav je Nagelsman udario je u zid u ovom nadmudrivanju sa Hansijem Flikom. Menjao je, tumbao, probao "na sto načina" i - nije uspeo. Ne da izvuče povoljan rezultat nego da ozbiljnije zapreti.

Utisak drugi: Činjenica da šampion nije mogao da računa na najboljeg napadača današnjice (Levandovski je povređen) trebalo je da značajno približi odnos snaga dva tima - mnogi su i tipovali da će tako biti - međutim Bajern je veliki hendikep tako "ispeglao" da u najvećem delu utakmice nije moglo da se oseti da bilo ko od najboiljih 11 fali. I ne radi se tu samo o Levi. Flik je na klupi ostavio i Serža Gnabrija, da bi polovinom drugom dela počeo da povlači još neke važne šrafove, poput Gorecke, Komana, Sanea. A sve kako bi ih sačuvao za sredu i utakmicu Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom.

Bavarci su u većem delu utakmice izgledali kao da odrađuju posao. Čak su i presing dozirali, pa je bilo vidljivo da kad dodaju gas Bikovi ne mogu da ispoštuju Nagelsmanove ideje i krenu u napad iz poslednje linije.

Lajpcig je sredinom drugog poluvremena imao svojih desetak minuta, u tom periodu imao jednu jedinu pravu šansu - udarac Danija Olma sa 18 metara pored gola, sve ostalo bili su udarci sa 25 ili 30 metara koje je Nojer lako skinuo - i onda se potpuno "izduvao". Kad je bilo najvažnije i kad je pritisak trebalo da bude najveći.

Počeli su domaći bez klasičnog špica (sa Olmom, Enkunkuom i Forsbergom), onda je Šveđanina zamenio Džastin Klajvert, pa su ušli i "tornjevi" Poulsen i Serlot. Ništa nije izbacilo iz težišta Bavarce.

Ima u tome svakako i zasluge toliko kritikovane odbrane tima iz Minhena koja je pokazala da i te kako može da se utegne. Večeras osim jednog kiksa Zulea gotovo da je sve bilo perfektno.

Da, Roberta Levandovskog nije bilo, ali zato je po ko zna koji put u poslednjih desetak godina, onako iz senke, kako samo on ume, o Bajernovoj sudbini (a tako i o sudbini njegovih rivala) odlučivao Tomas Miler. Kod gola Leona Gorecke u 38. minutu Miler je divnim potezom izbacio rivala, pa onda kao na ajnceru - izvolite her Leon!

BUNDESLIGA - 27. KOLO

Subota

Augzburg - Hofenhajm 2:1 (2:0)

/Vargas 8, Han 23 - Skov 86/

Dortmund - Ajntraht 1:2 (1:1)

/Humels 44 - Šulc 11ag, Andre Silva 87/

Leverkuzen - Šalke 2:1 (1:0)

/Alario 26, Šik 72 - Huntelar 81/

Majnc - Bilefeld 1:1 (0:0)

/Brosinski 56pen - Folgzamer 76/

Volfzburg - Keln 1:0 (0:0)

/Brekalo 69/

RB Lajpcig - Bajern Minhen 0:1 (0:1)

/Gorecka 38/

20.30: (1,93) Menhengladbah (3,50) Frajburg (4,00)

Nedelja

15.30: (2,00) Štutgart (3,45) Verder (3,80)

18.00: (2,65) Union Berlin (3,10) Herta (2,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara