Marko Grujić (©AFP)
Marko Grujić (©AFP)

Trzavice u Portu ne jenjavaju, Grujiću šansa od starta

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 11:18

Zmajevi ovog petka igraju 4. kolo Kupa Portugalije protiv četvrtoligaša Montalegrea

Najmasovnije portugalsko klupsko takmičenje strateški je smešteno između obaveza reprezentacija i kalendara evropskih klupskih takmičenja. Ovog petka startuje 4. kolo Kupa Portugalije, a Porto, branilac trofeja, izlazi na teren protiv četvrtoligaša Montalegrea na Dragau (21.45).

Kormilar Zmajeva Seržo Konseisao je vodio tim do slave u ovom takmičenju prošle sezone, pobedivši Bragu sa 2:0 finalu u junu. Međutim, raspoloženje trenutno nije tako visoko, imajući u vidu slabiji početak Porta u kampanji koji ga je smestio na na treće mesto u Primeiri.

Izabrane vesti

Zaostaju plavo-beli samo tri boda za Benfikom i Sportingom, ali su u dosadašnjih 11 ligaških utakmica postigli samo 15 golova, što je polovina od učinka četvrtoplasirane Brage. Konseisaova ekipa je u više navrata bila neubedljiva, jer su se relativno lagane utakmice na papiru pokazale težim, pošto je Porto ove sezone već remizirao sa Arukom i izgubio od Estorila na domaćem terenu.

Čak i kada je Porto trijumfovao, njegove pristalice nisu bile najzadovoljnije, pošto pobede od jednog gola nad Portimonenseom, Amadorom, Žil Visenteom, Farenseom i Moreirenseom nisu bile impresivne.

21.45: (1,03) Porto (15,0) Montalegre (50,0)

Porto se u prethodnom kolu suočio sa protivnikom iz četvrtog ranga u vidu Vilar de Perdizesa, a kako su mnoge njegove prvenstvene utakmice prošle do sada, stigao je do mršave pobede sa 2:0. Nema sumnje da je Porto zadržao najbolje rezultate za Evropu, pobedivši sa 3:1 Šahtjor i Antverpen sa 4:1 u gostima.

Trener Zmajeva Seržo Konseisao uveravao je da utakmicu priprema kao da se igra u okviru Lige šampiona. Uprkos tome, neizbežno je da su igrači već zaokupljeni - makar samo delimično - važnim gostovanjem Barseloni u utorak, posle kojeg bi mogli da se kvalifikuju za osminu finala.

Ali, ako Porto već u svom kalendaru precrtava dane koji ga dele od susreta na Monžuiku, Montalegre na gostovanje na Dragau gleda kao na svoju Ligu šampiona. I, to ne samo zbog 10 autobusa sa navijačima koji su krenuli put Porta. To je poručio trener ekipe Toni, koji je igrao u najvećem evropskom klupskom takmičenju u dresu rumunskog Kluža, a karijeru je proveo i u klubovima kao što su Šaves, Estrela Amadora, Vitorija Gimarais, Pasos Fereira i Penafijel.

U ovim utakmicama već je poznato da veliki tim ima malo da dobije, a mnogo da izgubi, a kontekst Zmajeva je posebno delikatan. I zbog zaostatka za rivalima u Primeiri, ali pre svega zbog turbulentnog trenutka van terena, između scena nasilja u Generalnoj skupštini i napada na kuću kandidata za predsednika kluba Andrea Viljasa Boasa.

Sve u svemu, u redovima Porta se očekuju mnoge promene jer će Konseisao, najverovatnije, da sačuva jezgro tima za susret sa Barselonom kroz nekoliko dana. Srpski internacionalac Marko Grujić se očekuje u startnih 11, a tamo bi izvesno trebalo da bude novopromovisani napadač B tima Dani Namaso.

KUP PORTUGALIJE - 4. RUNDA

Petak

20.30: (2,15) Vizela (3,30) Estrela Amadora (3,50)

21.45: (1,03) Porto (15,0) Montalegre (50,0)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalijePortoSeržo KonseisaoMarko Grujić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara