Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tudor: Moj stil fudbala nije za Ronalda i vrhunske timove

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 18:36

Strateg iskren po pitanju taktike koja je donela preporod Veroni

Duel sa Milanom i poraz na San Siru (2:3) predstavljali su za Veronu početak serije paklenih utakmica do reprezentativne pauze. Izabranici Igora Tudora četiri izazova dočekali su kao autsajderi, ali su iz teškog perioda izašli sa po dve pobede i remija. Ceo plen protiv Lacija (4:1) i Juventusa (2:1), uz remije sa Udinezeom (1:1) i Napolijem (1:1), uticali su da Verona postane jedno od prijatnijih iznenađenja u aktuelnom periodu, a posebnu pažnju privukao je Igor Tudor, hrvatski strateg koji od dolaska u aktuelnu sredinu ima učinak od po četiri pobede i remija, uz jedan poraz.

Izabrane vesti

Učinak šefa stručnog štaba koji je nasledio Euzebija Di Frančeska privukao je pažnju šire fudbalske javnosti, a posle boda osvojenog u Napulju trener Verone je govorio o receptu za uspeh.

"Bilo bi teško koristiti naše metode treninga i rada u vrhunskom timu", istakao je Tudor.

Aktuelni strateg uveo je specifičan stil igre u defanzivi i markaciju igrača gotovo po čitavom terenu, nešto nalik igri Atalante pod komandom Đan Pjera Gasperinija.

"Možda bismo mogli da nađemo kompromis tako što bismo igrali više zonsku odbranu. Ovakav pristup je čudan, ali na dobar način. Naravno, ne možete da predložite ovako nešto igraču kao što je Kristijano Ronaldo. Međutim, fudbal se razvija i trener mora da bude u korak sa promenama, da mudro koristi obe faze, defanzivu i ofanzivu", kazao je Tudor koji je sa Kristijanom Ronaldom sarađivao prethodne sezone kada je bio asistent Andree Pirla.


tagovi

Igor Tudor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara