Hose Marija Himenez i Ibrahima Konate (©AFP, ©Reuters)
Hose Marija Himenez i Ibrahima Konate (©AFP, ©Reuters)

Tuhel bira štopera za leto, Himenez na vezu iz Madrida ili Konate preko pomoćnog trenera

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 20:13

Čelsi će definitivno promeniti nešto u odbrani...

Dobri rezultati od dolaska Tomasa Tuhela podstakli su priče o Čelsiju kao jednom od glavnih kandidata za titulu u Engleskoj naredne jeseni. S tim na umu govori se sve češće o mogućim promenama iliti korekcijama kako bi Čelsi zaista bio među konkurentima za vrh tabele, a dok se u Italiji pominje interesovanje za Đanluiđija Donarumu, na Ostrvu se najviše pažnje posvećuje sređivanju odbrane.

Čelsijev defanzivni bedem je poslednje dve godine bio najslabija karika i nešto zbog čega je tim jako trpeo u vreme Mauricija Sarija i pogotovo Frenka Lamparda, ali je Tomas Tuhel uspeo da napravi pravo čudo i sa gotovo istom rotacijom zategne odbranu kao strunu. Čelsi je u jedanaest utakmica pod Tuhelovim vođstvom primio samo jedan gol, Antonio Ridiger i najviše Andreas Kristensen izgledaju kao preporođeni, a sistem sa tri štopera, te dva ofanzivna beka pokazao se kao pravi izbor.

Izabrane vesti

Subota, 13.30: (4,90) Lids (3,60) Čelsi (1,75)

Ipak, to ne znači da promena neće biti. Još se na Stamford Bridžu vaga da li da se Tijagu Silvi ponudi novi ugovor s obzirom da ima 37 punih godina, mada je poznat kao Tuhelov miljenik i čovek od poverenja, a na toj poziciji može da se očekuje jedno novo ime. Stručni štab Plavaca u ovom trenutku vaga između Hose Marije Himeneza i Ibrahime Konatea.

O Čelsijevom interesovanju za Himeneza postoje tragovi još iz 2016. godine. Ali, od tada se nije daleko doguralo. Urugvajac je sada izrastao u jednog od vodećih štopera na svetu i glavnih ljudi sistema Dijega Simeonea, mada je ove sezone zbog povreda i virusa korona sveden na samo 17 utakmica. Zbog čega Atletiko sve više pati...

Atletiko i Čelsi imaju dugogodišnju poslovnu saradnju i dosta je transfera obavljeno u jednom ili drugom smeru. Između ostalih Alvara Morate, Dijega Koste i Filipea Luisa u oba smera...

Problem za Čelsi, pored toga što je Himenez jedan od glavnih igrača Atletika, jeste i otkupna klauzula od 120.000.000 evra. Rohiblankosi su prošle godine odbili Mančester Siti za 80.000.000 evra i tražili su da se aktivira klauzula, kako bi se posao završio. Himenez sa Atletikom ima važeći ugovor do juna 2023. godine, tako da se klubu verovatno ne žuri... Transfer bi eventualno mogla da pogura loša finansijska situacija u Atletikovoj kasi, što zbog posledica virusa korona, što zbog velikih troškova u poslednjih nekoliko sezona.

S druge strane, pošto je Bajern uspeo da pobedi konkurenciju i otkupi Daja Upamekana za 42.000.000 evra, u Čelsijevom fokusu sada je drugi Lajpcigov štoper – Ibrahima Konate.

Veza za ovaj transfer mogao bi da bude Tuhelov asistent Žolt Lev, koji Konatea odlično poznaje iz vremena kada su sarađivali u Lajpcigu. Dobro obavešteni novinar Bilda Kristijan Falk tvrdi da je Čelsi zainteresovan za Konatea, a Levov posao biće da proba da ubedi 21-godišnjeg štopera preko agenata da izabere Čelsi. Plavci će za njegov potpis imati baš jaku konkurenciju, jer njegov razvoj prate još Mančester junajted i Real Madrid.

Odluka o novom štoperu biće doneta najviše na osnovu klupskih rezultata do kraja sezone. U ovom trenutku konkurenciju čine Silva, Kristensen, Zuma i Ridiger, dok je Fikajo Tomori sve bolji na pozajmici u Milanu.



tagovi

Hose Marija HimenezIbrahima KonateČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara