Lionel Mesi (©AFP)
Lionel Mesi (©AFP)

Barsa počela "operaciju" - napravite mesta za Mesija

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.07.21. | 02:07

Gaučos je slobodan, ali svi u redovima Katalonaca veruju da će omaleni virtuoz da ostane na Nou Kampu

Duša Barselone, neko ko je utkao sebe u sve trofeje katalonskog giganta u poslednjih deceniju i po, Lionel Mesi, slobodan je kao ptica na grani. Svi na Nou Kampu veruju da argentinski čarobnjak ostaje u klubu. Naravno, plata Gaučosa je basnoslovna, a predsednik Đoan Laporta zna da je Argentinac i dalje suvo zlato tima i da ekipa ne može da se zamisli bez najboljeg igrača.

Nije tajna da je Barsa u velikim finansijskim gubicima nastalim virusom korona. Nije katalonski gigant dobro ni pazario prethodnih godina, bacali su se na stotine miliona evra na većinu promašenih investicija. Barsa se suočava sa situacijom da ovog leta mora igrače da pušta da odu i bez obeštećenja kako bi se oslobodila velikih plate i imalo novca u budžetu za novi mega ugovor za jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Izabrane vesti

Rasprodaja na Nou Kamu je u toku. Marka donosi tekst pod nazivom "Napravite mesta za Mesija“.

Sreda, 03.00: (4,70) Kolumbija (3,40) Argentina (1,83)

Portugalac Trinkao je prošle godine stigao u Barsu za čak 31.000.000 evra. Malo toga je nekadašnji krilni napadač Brage pokazao za godinu dana u redovima osvajača Kupa kralja. On je otišao je jednogodišnju pozajmicu u portugalsku koloniju na Ostrvu, Vulverhempton. Narednih nekoliko dana se očekuje i potpisivanje Žuniora Firpa od strane Lidsa i obeštećenje od 15.000.000 evra.

Miralemu Pjaniću i Samjuel Umtitiju Barsa daje odrešene ruke da odu iz kluba bez obeštećenja, samo da se reši njihovih ogromnih plata koje iznose 16 i 18 miliona evra na godišnjem nivou. Zasad su i Francuz i repezentativac Bosne i Hercegovine, prošlogodišnji promašaj iz Juventusa, odbili tu mogućnost. Za njh nema mesta u timu Ronalda Kumana naredne sezone, a još nema ponude za defanzivca i vezistu.

Ovde se Barsa ne zaustavlja. U planu je prodaja skupih investicija prethodnih godina. U prvom planu je Filipe Kutinjo koji je stigao kao zamena za Nejmara, ali Brazilac nije ispunio očekivanja. Uz to, stalno je povređen, pa se traži kupac za nekadašnjeg fudbalera Liverpula. Barsa bi bila zadovoljna sa sumom za obeštećenje od 50.000.000 evra, skoro tri puta manjem iznosu nego kada su ga dovodili s Enfilda. Ukoliko ne bude kupaca, u planu je nova pozajmica.

Utorak, 21.00: (2,60) Italija (3,10) Španija (2,85)

Postoji još nekoliko igrača koji bi mogli da odu ovog leta. Tu se misli na Danca Brajtvajta i štopera Lenglea. Međutim, ušteda na njima ne bi bila velika. "Kapitalac" koga bi se rado odrekli je Antoan Grizman. Francuz je stigao pre dve godine iz madridskog Atletika, ali nije se uklopio u napadu s Mesijem. Barsa je već dovela prošlog meseca Argentinca Serhija Kuna Aguera iz Mančester Sitija i Holanđanina Memfisa Depaja iz Liona. Grizman naredne godine opterećuje budžet Barse za čak 40.000.000 evra bruto, a to će još da raste u narednim godinama. Ukoliko bi se pojavio kupac, u Barsi bi se rado odrekli usluga francuskog reprezentativca.

Sve za Mesija...

Argentinski as je trenutno u Brazilu na 47. izdanju Kopa Amerike. Stigao sa reprezentacijom do pollufinala Kopa Amerike, a rival u borbi za veliko finale je Kolumbija. Asu Barselone je ovo verovatno poslednja prilika da osvoji šampionat Južne Amerika sa Gaučosima.



tagovi

BarselonaLionel MesiFransisko TrinkaoSamjuel UmtitiMiralem PjanićAntoan GrizmanFilipe Kutinjo

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara