Milan (©Reuters)
Milan (©Reuters)

U Ibrinim i Donaruminim venama ključa crveno-crna krv, olovke su u rukama; Kabak za titulu, Tovan za bolje sutra

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.12.20. | 10:37

Milan završava dva najbitnija ugovora, priprema i teren za nova pojačanja

Rosoneri su pravi hit ove sezone u Seriji A, sve je počelo još krajem minule, kada su fudbaleri Milana predvođeni Stefanom Piolijem sa klupe i Zlatanom Ibrahimovićem na terenu napravili seriju pobeda i nagovestili daleko bolje dane za klub. Uprava je zbog izvrsnih rezultata odlučila da odustane od ideje da na mesto šefa struke postavi nemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika, već su ukazali poverenje Pioliju i nisu pogrešili. Milan je prvi na tabeli nakon devet kola u italijanskom šampionatu sa pet bodova više od drugoplasiranog Intera. Ibra je najbolji strelac lige sa 10 postignutih golova i stvari deluju vrlo dobro za ekipu sa San Sira. Navijači odavno nisu imali ovoliko razloga za optimizam. A Uprava posle svega sprema nove ugovore za dvojicu ključnih igrača.

Pomenutom Ibrahimoviću, ali i Đanluiđiju Donarumi ugovori ističu na kraju tekuće sezone, pa se u klubu trude da to što pre izmene. Kako javlja Gazeta delo Sport, na dobrom su putu i da ostvare zacrtani cilj, jer obojica pomenutih igrača sa velikom količinom strasti brane boje Milana i imaju želju da produže boravak u klubu. Već su obavljeni i tajni sastanci sa Minom Rajolom oko ugovora sjajnog čuvara mreže, pregovara se o plati, a kada se postigne dogovor oko visine primanja dve strane će razgovarati o izlaznoj klauzuli koju Rajola želi u ugovoru svog klijenta.

Izabrane vesti

Što se tiče Ibrahimovića, o ekonomskoj strani produžetka saradnje još nije pregovarano, iskusnom napadaču se ne žuri, ali pokazao je volju i spremnost da produži vernost klubu na još godinu dana, jer je svestan da i naredne godine može da igra na vrhunskom nivou i da može da pravi razliku na terenu. Kako je izjavio, on je kao Bendžamin Baton, svakim danom sve mlađi.

Loša vest je da je ostanak Hakana Čalhanoglua pod sve većim znakom pitanja, jer je prema informacijama koje ima novinar nemačkog Bilda Kristijan Falk turski reprezentativac sve bliže prelasku u Premijer ligu, u redove Mančester junajteda, sa kojim pregovara od prošlog leta. Bivšem fudbaleru Bajera iz Leverkuzena ugovor sa Rosonerima takođe ističe narednog leta, pa se čini da Milan na kraju neće ništa ni zaraditi od njegovog odlaska.

Svesni su u Milanu i da su im potrebna pojačanja, pa su tako zainteresovani za centralnog defanzivca nemačkog Šalkea Ozana Kabaka. Ranije su takođe bili povezivani sa turskim internacionalcem, nije došlo do dogovora, ali Gazeta delo Sport prenosi da bi Rosoneri već u januaru mogli da angažuju 20-godišnjeg defanzivca. Ideja je da ojačaju zadnju liniju već u zimskom prelaznom roku, kako bi što kvalitetniji i spremniji završili tekuću sezonu u kojoj su iznenada postali jedan od kandidata za titulu. Kabak bi bio vredno pojačanje, klub iz Gelzenkirehna je tokom minulog prelaznog roka tražio previše novca, ali će sada Milan pokušati da usmeri sva sredstva ka angažovanju bivšeg fudbalera Galatasaraja i Štutgarta.

Kabak bi bio januarsko pojačanje, a u klubu razmišljaju i dugoročnije, pa su već pronašli i jedno pojačanje za narednu sezonu. U pitanju je francuski reprezentativac Florijan Tovan, kojem ugovor sa ekipom Olimpik Marselja ističe narednog leta. Sportski direktor kluba sa San Sira Paolo Maldini je potvrdio da postoji interesovanje za Tovana, dok je francuski fudbaler istakao da mu laska interesovanje velikog kluba kakav je Milan i da mu je drago što je takva legenda poput Maldinija govorila u superlativima o njemu.

"To su stvari koje vas čine srećnim, kada fudbalska legenda priča dobro o vama. Značilo mi je puno. Bilo mi je drago i hvala mu na tome", izjavio je Tovan.

Plan je, dakle, da Kabak dođe u januaru, a da prvo letnje pojačanje bude krilni fudbaler Marselja, koji bi stigao kao slobodan igrač po isteku saradnje sa klubom sa Velodroma.

Čini se da uprava i stručni štab Milana rade zaista odličan posao, ostaje da se vidi da li će zacrtane planove uspeti da sprovedu u delo, ali jedno je sigurno - konačno su na pravom putu.


tagovi

Zlatan IbrahimovićĐanluiđi DonarumaHakan ČalhanogluOzan KabakFlorijan Tovan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara