Igrači Amerike Kali (©Reuters)
Igrači Amerike Kali (©Reuters)

Union Magdalena ima kompleks od Amerike Kali

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.01.23. | 22:20

Đavoli u najjačem kolumbijskom rangu nisu izgubili od Samariosa od 2004.

U predstojećem meču drugog kola kolumbijske Aperure, Amerika će noćas (00.10) na svom stadionu Paskal Gerero u Kaliju da ugosti Union Magdalenu. U prvoj utakmici sezone, tim iz Santa Marte, grada sa obale Karipskog mora, ostvario je pobedu protiv Atletiko Uile, dok su Crveni đavoli doživeli poraz na gostovanju Tolimi u Ibageu.

S obzirom na neuspeh u debiju, predstojeća utakmica kod kuće će biti od imperativne vrednosti za Ameriku. Ipak, ovo su rani dani u prvenstvu i svi timovi će nastojati da ostvare što bolji učinak na startu prvenstva. Poslednji put kada su ova dva tima sastala, bilo je to 30. oktobra minule godine u poslednjem kolu ligaškog dela Klausure u utakmici koja je završena nerešenim ishodom bez postignutih golova.

Izabrane vesti

Amerika Kali imenovana je za jednog od potencijalnih favorita u borbi za titulu, ali ako želi da se ove sezone domogne 16. krune šampiona u klupskoj istoriji, moraće da ispravi neke nedostatke i pokaže bolji učinak nego na debiju. Gostovanje Amerike je i dalje sinonim teške borbe jer nije uspela da pobedi ni u jednom od posletnja tri meča odigrana van svog stadiona. Tim je u prvom kolu Aperture odmerio snage protiv Tolime, gde je na kraju izgubio rezultatom 2:1 u gostima, golom Andreasa Renterija u 87. minutu. Klub trenutno zauzima 17. mesto na tabeli kolumbijske elitne divizije, bez osvojenih bodova do sada, što samo povećava pritisak za pobedu na debiju pred svojom publikom u ovoj sezoni.

U prethodnih pet zvaničnih mečeva, računajući i ona četiri iz finiša prethodne sezone, zabeležen je samo jedan remi uz čak četiri poraza, bez ostvarene pobede. U tom periodu Đavoli su remizirali sa Rionegro Agilasom, pored poraza od Tolime, Ljanerosa, Independijente Medeljina i Pasta. Igrajući kod kuće, na Olimpijskom stadionu Paskal Gerero, tim Alehandra Gimaraisa zabeležio je učinak od četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih 10 susreta.

02.10: (1,58) Amerika Kali (3,50) Union Magdalena (6,25)

Na drugoj strani nalazi se Union Magdalena, koja zauzvrat, posle debija u okviru očekivanja svojih navijača, stiže u Kali sa glasnom pobedom pred svojim navijačima, i to posle preokreta. Tom prilikom, Samariosi su se suočili sa Atletiko Uilom, koji je u prvom poluvremenu imao poništen pogodak, ali je uspeo da prvi dođe do prednosti u 59. minutu, golom argentinskog napadača Gustava Britosa. Domaći sastav na čelu sa Klaudijem Rodrigezom nije klonuo duhom i u 65. minutu je došao do izjednačenja preko Isaka Kamarga, dok je samo sedam minuta kasnije Žairo Polomino režirao potpuni preokret postavljajući konačan rezultat meča 2:1.

Magdalena na gostovanju brani šesto mesto u kolumbijskoj Primeri A, sa tri osvojena boda u novoj sezoni. U prethodnih pet okršaja, tim sa obale Karipskog mora zabeležio je dve pobede, dva remija i samo jedan poraz. U navedenom periodu uspeo je da savlada Pereiru i Atletiko Uilu, remizirao sa Truhilanosom i Amerikom Kali, pored poraza od La Ekidada. U gostima, Union je ostvario učinak od tri pobede, tri remija i četiri poraza u 10 proteklih duela. Treba naglasiti i to da je Magdalena u poslednje četiri utakmice kao gost u Prvoj ligi primila čak 11 pogodaka, uz samo četiri postignuta gola.

Uprkos porazu na debiju, Amerika ima želju da istakne sav svoj potencijal u meču koji označava ponovno okupljanje pred svojim navijačima, a koji zauzvrat očekuju prvu pobedu u sezoni, potvrđujući tako ne samo prednost domaćeg terena, već i tehničku superiornost njihovog tima u poređenju sa protivnikom, koji, barem na papiru, dosta slabiji tim, sa dosta oskudnim rezultatima kada igra na strani. Od poslednjih 20 utakmica između ova dva tima, Amerika Kali je zabeležila 11 pobeda, dok je Union Magdalena isto učinila u pet navrata, od kojih su četiri završene nerešenim rezultatom.

Đavoli prolaze kroz svoj najbolji istorijski niz bez poraza u obračunima sa Union Magdalenom. Protiv ovog rivala u najjačoj kategoriji od oktobra 2004. godine, Amerika je zabeležila osam pobeda i remi. Takođe, Crveni đavoli što se tiče ligaških mečeva, od jula 2005. godine nisu primili gol od ovog rivala.

KOLUMBIJA 1, APERTURA - 2. KOLO

Subota

Envigado - Ekidad 1:1 (1:0)

Uila - Bukaramanga 1:2 (1:1)

Nedelja

Atletiko Nasional - Doradas 0:0

Pereira - Miljonarios 2:3 (1:1)

Ponedeljak

Junior - Independijente Medeljin 1:1 (0:0)

Utorak

Onse Kaldas - Tolima 1:1 (1:1)

/Moreno 45+1pen - Bone 33/

Čako - Jaguares U TOKU

Sreda

00.10: (1,58) Amerika Kali (3,50) Union Magdalena (6,25)

Sreda 22.02.

Santa Fe - Deportivo Kali

Odloženo

Petrolera - Pasto

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1Amerika KaliUnion Magdalena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara