Karlos Tevez i Lisandro Lopez (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)
Karlos Tevez i Lisandro Lopez (©Shutterstock, ©Reuters, ©AFP)

Utakmica godine i Bokina opsesija

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 23:10

Bombonjera će noćas da bude poprište revanš meča četvrtfinala Kopa Libertadoresa, u kojem će Đenovljani pokušati da nadoknade minimalni zaostatak za Rasingom iz Aveljanede

Smrt Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, značajno je uticala na završnicu Kopa Libertadores. Boka Juniors od odlaska Božje ruke u legendu kaska za preostalim konkurentima u najeminentnijem klupskom takmičenju Južne Amerike, ali noćas ima priliku da ih sustigne. Sedam dana pošto su postala poznata tri učesnika polufinala Libertadoresa, tamo gde su već River Plejt, Palmeiras i Santos, tamo teže da se nađu Boka i Rasing. Đenovljani i La Akademija će definisati poslednjeg učesnika predvorja finala elite Zelenog kontinenta. Suočeni su sa, za njih, utakmicom godine.

Kostur žreba suočiće River sa Palmeirasom, dok će Santos sa uzbuđenjem posmatrati sudar Boke i Rasinga, koji će odgonetnuti poslednju četvrtfinalnu zagonetku. Posle 1:0 u prvoj utakmici u Aveljanedi, oni koje predvodi

Izabrane vesti

Migel Anhel Ruso moraju da pobede sa dva razlike, dok će ljudi Sebastijana Bekasesea pokušati da im zagorčaju život potencijalnim golom u gostima.

Pogodak Lorenca Melgareha i činjenica da nije primio pogodak u prvom susretu ostavili su Rasing sa lepšim mislima pred revanš, mada je razlika minimalna. U popularnom Cilindru je odigrana prava šahovska partija, i čini se da će i preostalih 90 minuta biti u sličnom tonu. Međutim, onog momenta ako neki tim povede, počeće bitka na sve ili ništa.

Posle tog poraza u Aveljanedi, Đenovljani su prošlog vikenda ostvarili vrlo važan trijumf sa emocionalne tačke gledišta. Bilo je to u okviru šampionskog dela Kupa Dijega Armanda Maradone, a i pored nekoliko drugopozivaca u timu Boka je slavila nad Independijenteom u gostima sa 2:1, pogocima Franka Soldana i Edvina Kardone u finišu.

Stadion Bombonjera (©Reuters)Stadion Bombonjera (©Reuters)

Ipak, Bokina opsesija je Kopa Libertadores, a da bi se njime i dalje zanosila, mora noćas na Bombonjeri da izađe na kraj sa žilavim rivalom. Pehar Oslobodioca Amerike Đenovljani su osvajali šest puta i po tom parametru su drugi po uspešnosti posle Independijentea sa jednim više, ali poslednji su osvojili još 2007. godine. Od tada su plavo-zlatni dva puta dolazili do finala. Najpre je bolji bio Korintijans 2012, a potom i najomraženiji River Plejt 2018.

Posle pobede nad Bokom u Cilindru, sa zamenama na terenu, Akademija je remizirala sa Estudijantesom 1:1 u fazi dopunjavanja Maradoninog kupa. Plavo-beli nisu stigli do polufinala Libertadoresa od 1997. godine i sada su na korak do tog podviga, a jedini put kada su prigrlili trofej bilo je još 1967.

Samo su se tri od šest argentinskih predstavnika plasirala u nokaut fazu, ali zemlji su zagarantovana dva tima u polufinalu. Boka je prethodno posle izvođenja jedanaesteraca izbacila brazilski Internasional, dok je Rasing na isti način eliminisao Flamengo, branioca trona. Edvin Kardona je siguran starter pošto je za vikend dao gol i podelio asistenciju, dok će prva zvezda tima Karlos Tevez biti njegov partner u navali. Rasing bi trebalo da izađe u sličnom sastavu koji je započeo prvu utakmicu sa veteranom u napadu, Lisandrom Lopezom.

Ovaj meč (01.30) možete gledati u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


KOPA LIBERTADORES, ČETVRTFINALE - REVANŠ

Četvrtak

01.30: (1,55) Boka Juniors (3,80) Rasing (7,00) /prvi meč 0:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaLisandro LopezKarlos TevezRasing KlubBoka juniorsKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara