Dušan Vlahović i Frank Riberi (©Shutterstock)
Dušan Vlahović i Frank Riberi (©Shutterstock)

Utorak u Seriji A: Fjorentina traži put za mirnu luku u Veroni

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.04.21. | 12:47

Ljubičasti bez suspendovanog Nikole Milenkovića, ali sa Dušanom Vlahovićem u špicu stižu na megdan Darku Lazoviću i Ivanu Iliću

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Fjorentina je osvojila samo jedan bod u poslednja četiri kola i tako se ponovo našla na ivici zone ispadanja u Seriji A. Ljubičasti i dalje imaju solidnu prednost u odnosu na Kaljari, pet bodova, ali su im preko potrebni bodovi na Bentegodiju kako ne bi ušli u krajnje neizvesnu završnicu jer imaju veoma težak raspored.

Izabrane vesti

U Firenci imaju veoma negativna iskustva i vrlo dobro znaju da kada kola krenu nizbrdo, ni dobar tim, ni vrhunski golgeter ne pomažu. Podsetimo, početkom devedesetih Ljubičasti su ispali iz Serije A sa Batistutom u timu. U tom kontekstu ni raspucani Dušan Vlahović nije garancija opstanka. Zato se Jakini uzda u iskusne, prekaljene borce, odnosno Franka Riberija, koji harizmom i kvalitetom treba da predvodi Fjorentinu ka opstanku u Seriji A.

20.45: (2,75) Verona (3,05) Fjorentina (2,75)

Predsednik i vlasnik kluba Roko Komiso je svestan delikatnog momenta i zato će večeras biti na stadionu da lično pruži podršku svojim momcima. Tri boda protiv Verona su fundamentalna jer će Jakinijevi fudbaleri na Frankiju, do kraja prvenstva, igrati sa Juveom, Lacijom i Napolijem, timovima iz vrha.

Verona je prebrinula sve svoje brige odavno oko opstanka u Seriji A. Tim Ivana Jurića se opustio u poslednjih mesec i po dana dana uknjiživši čak pet poraza. Međutim, na strani Verone je tendencija u poslednjim duelima dva tima: dve pobede Verone i dva remija.

Trener Ljubičastih Jakini neće moći da računa na prekaljenog Borha Valera i našeg Nikolu Milenkovića, suspendovan zbog kartona. Na drugoj strani su van stroja kapiten Velozo, Lovato, Kalinić, Vijera, Benasi.

Dušan Vlahović će predvoditi napad toskanskog kluba, dok bi, posle dužeg vremena, Ivan Ilić trebalo da zaigra od prvog minuta u žutom dresu Verone. Darko Lazović je nezamenljiv na levom boku i jedan je od retkih igrača Jurićeve postave koji nije imao pad forme u poslednjih par nedelja.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Gunter, Dimarko - Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović - Barak, Zakanji - Lazanja

FJORENTINA 3-5-1-1: Drongovski - Kvarta, Pecela, Kaseres - Venuti, Amrabat, Bonaventura, Kastrovili, Biragi - Riberi - Vlahović


tagovi

Serija AVeronaFjorentinaDušan VlahovićFrank RiberiNikola MilenkovićDarko LazovićIvan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara